BULLET FOR MY VALENTINE på Rockefeller (17/11)

BULLET FOR MY VALENTINE på Rockefeller (17/11)

Onsdag 17. november 2010 – Oslo/Rockefeller

 

BULLET FOR MY VALENTINE

+

ESCAPE THE FAITH

+

FUNERAL FOR A FRIEND

 

C.C. NOK 320,- + avgift

18 år leg plikt

 

Bullet for My Valentine (Ofte forkortet til BFMV eller Bullet) er et metalcore-band fra Bridgend i Wales, som ble dannet i 1998 under navnet Jeff Killed John. De ga ut sin første EP, Bullet for My Valentine, 15. November 2004.

 

Deres første album, The Poison ble utgitt 3. oktober 2005, og solgte hele 375 000 eksemplarer i USA. Det inneholdt blant annet sangene «Tears Don’t Fall» og «All These Things I Hate (Revolve Around Me)», som ble de mest populære sangene fra denne plata.

Bandets første konsert-DVD, kalt The Poison: Live At Brixton kom ut i Norge i 2007, men den ble lansert i Storbritannia i november 2006. DVD-en ble en stor suksess i Storbritannia[trenger referanse].
DVD’en ble filmet på The Brixton Academy i London. I tillegg til live videoer inneholdt den 5 musikkvideoer, bildegalleri, behind the scenes, mini dokumentarer, sangtekster og BulletTV, hvilket er Bullet for My Valentine sine filmer fra turneen.

Bullet for My Valentine var oppvarmingsband for Metallica en rekke steder i Europa på Metallicas «Sick of the studio» turne i 2007. De måtte avlyse tre av konsertene med Metallica, samt mange andre, fordi vokalist Matthew Tuck led av laryngitt/strupehodebetennelse. Bandet fryktet at de måtte gi seg, eller skaffe en ny vokalist, men Matthew ble bedre og var i stand til å gå i studio og produsere den neste plata.

Den 28. januar 2008 ga de ut sitt andre album, Scream Aim Fire, og det ble det virkelig store gjennombruddet for bandet. Det ble en av de mest solgte platene i 2008,[trenger referanse] som har kommet på 1. plass i Japan, samt nummer 3 i England, Tyskland og Australia og nummer 4 på topplistene i USA.

Den 27. april 2010(26. april i UK/Storbritannia) kommer Bullet For My Valentines tredje album, Fever. Albumet er laget sammen med produsent, Don Gilmore, som er mest kjent for sitt arbeid med Linkin Park og Good Charlotte.

Bandet spilte på Hovefestivalen på Tromøy i Arendal 2008, som var andre gang bandet kom til Norge