OVERKILL til Sweden Rock 2011

OVERKILL til Sweden Rock 2011

 

Overkillmain.jpg

 

Från New York kommer kanske inte lika många klassiska thrash metal-band som från Bay Area, men Anthrax och Overkill är namn som spelar i den allra främsta ligan av genrens legender. Det sistnämnda bandet är upphovsmän till albumklassiker som "Feel the fire" (1985), "Taking over" (1987) och "Years of decay" (1989), vars utmärkande drag är kombinationen av punkinfluerad aggression och starka melodier inte olika de hos vad som nu kallas power metal. Overkills femtonde och senaste studioalbum "Ironbound" är trogen dessa rötter, bara ännu råare. Som alltid är det sångaren Bobby "Blitz" Ellsworth och basisten DD Verni som håller i trådarna, och som alltid kan vi räkna med en förstklassig show när detta briljanta liveband återvänder till SRF.