BLIND GUARDIAN – Gøteborg – Brewhouse

BLIND GUARDIAN – Gøteborg – Brewhouse

Verdens beste Metal band ga nylig ut sitt 9nde studioalbum og har på turneen tatt seg bryet med å stikke innom Brewhouse i Göteborg. Dessverre ikke noe Norgesbesøk i denne omgang (smekk på fingrene til samtlige bookingselskap) så da måtte man slenge seg på bussen til våre naboer i Øst.

Brewhouse var som jeg skjønte det et relativt nytt konsertsted, og jeg var ganske skeptisk siden det fra utsiden så ut som hvilket som helst kontorbygg. Verken taxisjåfører eller lokalbefolkningen vi spurte om veien hadde hørt om stedet, men vi fant da frem. (Et steinkast unna Scandinavium, hvor for øvrig ZZ Top spilte opp til dans samme kvelden. )

Ifølge ene bartenderen er kapasiteten på Brewhouse 960 stk, men det virket som et mye mindre lokale, scenen var ikke stort større enn John Dee, og det var nesten litt intimkonsert stemning, og det er jo alltid flotte greier.

Steelwing og Enforcer sto på plakaten, men Enforcer dukket aldri opp av uvisse grunner. Svenskene Steelwing leverte uansett en fet oppvarming med sin retro HeavySpeed Metal, og stemninga var på topp.

Steelwing var nylig ute med debut fullengderen Lord of The Wasteland på på NoiseArt Records.

Jeg var så heldig å få med meg Blind Guardian på de to siste (og eneste?) Norgesbesøkene, på Rockefeller i 06 og på Notodden Metal Heart i 07. Med nytt album under vingene var jeg spent på å om de levde opp til forventningene fra 3 og 4 år tilbake.

Det er vel ingen hemlighet at Blind Guardian på de tre siste skivene har levert noe mindre live-vennlig musikk enn de tidligere, men allerede med åpningslåta Sacred Worlds følte jeg at dette fungerte veldig bra. Fra "At The Edge of Time" fikk vi forutenom Sacred Worlds; Tanelorn (Into The Void, Wheel of Time, og selvfølgelig singelen A Voice In The Dark. Til å være såpass nye later fungerte de utmerket live, og publikumsresponsen var også på topp. Tydeligvis et band med lojale tilhengere også i Sverige.

Resten av settet var en salig blanding av nytt og gammelt, og man fikk klassikere som Welcome To Dying, Nightfall, The Bard’s Song – In The Forest, Imaginations From The Other Side og Valhalla side om side med Fly og Turn The Page fra "A Twist In The Myth". Dessverre ikke noe fra "A Night At The Opera", men man kan ikke få alt man ønsker seg her i verden, har jeg lest. Et par overraskelser også, med Time What Is Time og Lord of The Rings.

Bandet så også ut til å stortrives, og en kortklipt Hansi plapra i vei mellom låtene og hadde god kontakt med publikum. Et utmerket liveband som leverte nok en gang, jeg skal hvertfall sørge for å få med meg flere konserter neste gang de svipper innom Skandinavia, forhåpentligvis også Norge!

Setlist, rappa fra setlist.fm:

Sacred Worlds
Welcome To Dying
Born In A Mourning Hall
Nightfall
Fly
Time Stands Still (At The Iron Hill)
Time What Is Time
A Voice in the Dark
Lord Of The Rings
Turn The Page
Tanelorn (Into the Void)
Imaginations From The Other Side

Encore:

Wheel of Time
The Bard’s Song – In The Forest
Valhalla
Mirror Mirror