NIDROSIAN BLACK MASS III

NIDROSIAN BLACK MASS III

NIDROSIAN BLACK MASS III

Trondheim Scene, Trondheim

11/11 – 13/11

NIDROSIAN BLACK MASS FESTIVAL er ikke som andre festivaler. Her får du i tillegg til undergrunn black metal også muligheten til å få oppleve eksklusive utstillinger og kreasjoner av kunstneren Erik Tidemann. Årets festival finner sted mellom 11. og 13. november.

NIDROSIAN BLACK MASS FESTIVAL ble arrangert for første gangen senhøstes i 2007. Den gang i Trikkestallen i Trondheim. Den andre utgaven ble arrangert året etter i Kafe Larssens lokaler midt i Trondheim sentrum. Årets festival er flyttet til Trondheim Scene, også dette lokalisert midt i Trondheim sentrum.

NIDROSIAN BLACK MASS FESTIVAL er ikke en ren musikkfestival, men det er også et utstillingsvindu for kunstneren Erik Tidemann hvor han stiller ut kunst som er tilpasset black metal miljøet. Dyrekadaver, blod og skog er ofte brukt av både Tidemann og av banda selv, og det har vært visse kontroversjer rundt festivalen hver gang den er blitt arrangert. Selv om Keep of Kalessin har deltatt i den norske Melodi Grand Prix finalen, er ikke black metal som kunstnerform annerkjent blant folk flest og mange blir fortsatt skremt av black metal. 

Det første året var det festivalens store lysende røde oppnedkors på taket av Trikkestallen som skapte størst brudulje mens året etter var det liklukta fra kadaverne brukt på scenen som seg inn i restauranten vegg i vegg med Kafe Larssen folk snakket om. I år har det til nå vært booking av Goatmoon som har skapt de store overskriftene i media, og dette førte til at det finske bandet ble tatt av plakaten. Om dette blir årets store snakkis eller om det dukker opp noe annet, det må vi vente å se på. Jeg regner ikke med at Nidrosian Black Mass III vil forbigå i stillhet, for å si det sånn.

Øverst på plakaten i år står Nidarosbandene MARE og BLACK MAJESTY i tillegg til finske SATANIC WARMASTER. MIN KNIV, DØDSENGEL, ONE TAIL, ONE HEAD og UNBEING er øvrige Nidarosband som skal spille under årets tre dager lange festival. De finske bandene BAPTISM, BEHEXEN, SARGEIST, KADOTUS og RIDE FOR REVENGE kompletterer line upen sammen med svenske LIK og islandske SVARTIDAUDI.

Festivalpass koster 400 norske kroner mens dagspass koster 150. 

SatanicWarmaster_logo.jpg

PROGRAM

 

Torsdag 11. november:

MARE
KADOTUS
RIDE FOR REVENGE
DØDSENGEL

Fredag 12. november:

MIN KNIV
ONE TAIL ONE HEAD
SATANIC WARMASTER
BAPTISM
SVARTIDAUDI

Lørdag 13. november:

OUTRO: UNBEING
BLACK MAJESTY

BEHEXEN
SARGEIST

 

Etter at denne artikkelen ble trykket, ble det klart at LIK har kansellert sin opptreden og at denne tredje utgaven av NIDROSIAN BLACK MASS blir den siste i historien. (oppdatert 5/11-2010)

 

NidrosianBlackMass3.jpg