ZONE 10 år

ZONE 10 år

Zone Booking feirer i høst 10 år og i den forbindelsen dro vi inn Zone boss Jan Roger Pettersen for et lite intervju. Her får vi blant annet et lite innblikk i Zones oppstart i 2000, hvilke arrangement Jan Roger har satt mest pris på og hvordan jubileet skal feires.

Zone_0908.jpg

Kan vi få litt kort om oppstarten av Zone og hva som var årsaken til at Zone Booking ble en realitet?

Zone ble startet i 2000 under Svart Søndag på Samfundet, jeg fikk lov til å arrangere et DJ-Vorspiel på klubben under navnet Metal Zonen. Der kom jeg i prat med noen kjenninger om å starte opp et arrangør-team med mål om å kjøre klubbkvelder og konserter med metal. Grunnen var rett og slett at etter at Veita Scene i Trondheim ble nedlagt så skjedde det absolutt ingen ting på metal-fronten i Trondheim, med unntak av en og annen sjelden gig på Samfundet. Vi skiftet kjapt navnet til Zone (kommer ikke på grunnen til at navnet ble som det ble…) og utvidet etter hvert til rock og prog i tillegg.

10 år med konserter må generere en del høydepunkt, også for deg. Hva er de største høydepunktene i Zones historie? Kanskje en topp 3, 5 eller 10 liste hadde passet inn her.

3 eller 5 blir for vanskelig, her er 10 kule ting, ikke noe bestemt rekkefølge:

–        Cannibal Corpse
–        Destruction/Candlemass
–        Windir
–        Vader
–        The Flowerkings
–        Behemoth
–        Nile
–        Krisiun
–        Remember The Fallen
–        Wacken Metal Battle

Krisiun_Trondheim_07.jpg

Hva har vært den største nedturen de første 10 årene?

Oi….nedturen må være da jeg innså at vi måtte slutte å ta inn større navn fra utlandet, eller i det hele tatt arrangere band som gjorde at vi måtte nå et visst antall folk…trodde lenge at det var slutten for Zone. Men vi har klort oss fast og jobber iherdig med å holde oss i gang.

Hva med skuffelser?

Hmmm, da Deicide avlyste konserten sin, samt flere skuffelser der oppmøtet har vært så dårlig at booking byråene slutter å tilby deg band.

Og hva har gledet deg mest?

Dealen vi har fått med Wacken Metal Battle, det å få jobbe med og se/høre så utrolig mange bra band både lokalt og på landsbasis. Ellers det å ha fått booket mange utrolig bra band gjennom disse 10 årene, det å ha fått muligheten til å møte mye kule folk.

De fleste vet at det å drive med booking ikke er noen dans på roser økonomisk og krever at samarbeidspartnere stiller opp. Hvordan har det vært på den fronten?

Vi har vært heldig med de vi har samarbeidet med, det har aldri vært snakk om noen vanvittige summer i støtte, men vi har vært glade for alt folk har bidratt med. Riff har vært med oss i mange år og fortsetter å støtte opp om oss, det har virkelig vært til stor hjelp! Ellers er det flere webzine’s som har vært flittige med å skrive om oss og støttet oss i promoteringen, det er vi alltid svært takknemmelige for!

Hva kan du si om de arenaer Zone har benyttet seg av opp gjennom årene? Hvilke passer best til metalarrangement, non-live osv?

Ja du kan vel si vi har vært litt rundt i byen. Vi kan glatt si at vi savner Kafe Larssen, selv om det hadde sine negative sider så hadde det et bra potensiale både til små konserter og til non-live arrangementer. Ellers trives vi nå godt på de lokalene vi for tiden benytter oss av: Fru Lundgreen, Blæst og Trondheim Scene. 3 lokaler som egentlig passer hver til sitt.

Zone_RTF_10.jpg

Hva skjedde med Zone Metal Night?

Det døde praktisk talt av seg selv ved at folk sluttet å møte opp, selv når vi tok bort CC’n på 30 kroner var det tomme lokaler.

Zone startet feiringen av jubileet lørdag 16. oktober med arrangementet Remember the Fallen; et arrangement man trygt kan kalle en suksess. Er dette et konsept vi vil få oppleve flere ganger?

Ja det var noe av det artigste vi har gjort synes jeg, både tilskuere, artister og arrangører trivdes godt og ja jeg må si det frister å gjenta det J

Hvordan skal jubileet feires videre?

Det blir fortsettelse av jubileet ved Trondheim Prog Fest på Trondheim Scene den 6. November. Beardfish fra Sverige, Arabs In Aspic, Adverture og Garden Of fra Trondheim skal spille. Kan ellers friste med gamle prog-opptak på storskjerm og vinylstand i lokalet.

Hvis ting går litt som jeg vil så kommer to av (etter min mening) Sverige’s beste Metal band sammen til Trondheim på nyåret, men kan ikke si mer om det akkurat nå….

Ja ja, da får vi bare vente i spenning da. Mens vi venter i spenning på hvem disse svenskene er, kan vi jo oppfordre folk til å gå på Trondheim Scene førstkommende lørdag der Trondheim Prog Fest blir arrangert.

http://www.zone-home.net/

 

TrHeim_ProgFest_2010.jpg