SHINING til Bergen (4/11)

SHINING til Bergen (4/11)

Torsdag 4. november 2010 – Bergen/Hulen

 

SHINING

 

C.C. NOK 250,- + avgift

18 år leg plikt

Det prisbelønte norske bandet Shining stakk nylig av med seieren og gevinsten på én million kroner fra bandkontoen til A-ha, grunnen til dette: "de har noe som er unikt for dem akkurat nå". Mer konsist kan det vel neppe sies.

Det prisbelønte norske bandet startet egentlig som et eksperimentelt jazzband i 1999, soundet deres har siden den gang blitt stadig mer eksperimentelt og ekstremt, med elementer fra metall og prog rock, og de spiller i dag noe som kan plasseres i sjangeren jazz/rock. Bandet består hovedsakelig av tidligere Jaga- Jazzist medlem Jørgen Munkeby på saksofon, Torstein Lofthus på trommer, Morten Strøm på bass, Andreas Schei på keyboard, Morten Qvenlid på piano og Alis på bass.

Bandet har gitt ut fem album, og vunnet sin del priser, deriblant Alarmprisen både i 2006 og 2007 for albumene In The Kingdom Of Kitsch You Will Be A Monster og Grindstone, de har også vært nominert til Spellemannsprisen.

Det siste albumet med tittelen Blackjazz, som er veldig beskrivende for den musikken bandet spiller, på dette albumet et skritt nærmere noe som er hardere og mørkere enn noe de har gjort før. Albumet ble sluppet i januar i år og har mottatt strålende kritikker. Det  har blant annet har blitt uttalt at "man kan bli religiøs av mindre" (groove.no).