WASP – Bergen – Kvarteret

WASP – Bergen – Kvarteret

Med kickoff konsert i Bergen, startet W.A.S.P. sin "Return to Babylon" turne på Kvarteret 13. oktober 2010. KKKun ett år etter slipp av "Babylon" er Blackie Lawless og resten av W.A.S.P. tilbake i Norge for å bevise at gamlingene fortsatt har litt futt i kroppen.

Svenske Chris Laney varmet opp for W.A.S.P. og skal i følge det jeg hørte ha vært ganske bra. Men etter som det ble operert med ulike starttidspunktet for konserten, gikk jeg glipp av den godbiten.

I 2006 forsøkte politikerne i Bergen å stanse en W.A.S.P. konsert på akkurat samme scene på grunn av et kontroversielt sceneshow der Blackie voldtok en kvinnedukke med en kniv og tok ut en blodig babydukke av hennes underliv. Studentstyret på Kvarteret lot seg ikke påvirke av dette og ville ikke sensurere band som skulle opptre på Kvarteret slik at konserten likevel fant sted.

Denne gangen var det ikke politikerne i Bergen som stoppet konserten, men W.A.S.P. selv med sin noe røykfulle intro. Etter bare noen få sekunder begynte brannalarmen på Teglverket å bråke og hele huset måtte tømmes. Heldigvis tok det bare noen få minutter før vi var inne igjen og konserten kunne begynne, men denne gang uten røyk og intro. Selve sceneshowet nå var veldig uspektakulært og hovedfokus lå på musikken og bandet, spesielt ettersom scenen på Kvarteret er veldig intim og folket står veldig nært opptil scenen. Salen var stappfull til tross for at det var vanlig ukedag og hardbarkede Blackie-fans stod som sild i tønne og det var umulig å komme seg helt fram mot scenen.

Wasp_Bergen_10.gif

Setlisten var bortimot lik den de kjørte under fjorårets turne, det var kun noen få endringer. W.A.S.P. åpnet med "On Your Knees", "The Real Me" og "L.O.V.E. Machine". Med "Crazy" og "Live to Die Another Day" fortsatte Blackie & Co med to låter fra den aktuelle "Babylon" skiva uten at det tok knekken på stemningen. Med klassikeren "Wild Child" løftet banet stemningen i taket og holdt samme nivået med "The Hellion" før de roet litt ned med "I Don’t Need no Doctor".

Under "Scream until you like it" oppfordret Blackie fansen med til å bruke stemmen sin slik at koringen til låta ble enda høyere. Dette fulgte de opp på "Babylon’s Burning". Publikum roet seg litt ned mens Blackie sang balladen "The Idol", en låt som alltid gir meg gåsehud når jeg hører den live. Siste låta "I Wanna be Somebody" er fortsatt bandets største klassiske låt og avsluttet settet før W.A.S.P. gikk av scenen. 

Motorsag-lyder innledet ekstranummeret etter pausen der den raske "Chainsaw Charile" kom først før den roligere "Heaven’s Hung in Black" ble servert. Med den kraftfulle "Blind in Texas" ble konserten avsluttet og det var ingen tvil om at nok en gang leverte W.A.S.P. en vellykket konsert i Bergen. Jeg kunne ha tenkt meg en noe mer variert setliste i tillegg til at det nok var ønskelig med en smule mer sceneshow enn hva vi fikk denne gangen.

01. On Your Knees
02. The Real Me
03. L.O.V.E. Machine
04. Crazy
05. Live To Die Another Day
06. Wild Child
07. The Hellion
08. I Don’t Need No Doctor
09. Scream Until You Like It
10. Babylon‘s Burning
11. The Idol
12. I Wanna Be Somebody
——–
13. Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)
14. Heaven’s Hung In Black
15. Blind In Texas

www.waspnation.com