PAIN OF SALVATION – Oslo – John Dee

PAIN OF SALVATION – Oslo – John Dee

En syk Daniel Gildenlöw sang som med innlevelse, med styrke, med dynamikk og det var en fornøyelse og se Pain Of Salvation igjen. Det er ikke alt jeg liker av det de har gjort, men du verden for en flott reise gjennom bandets eksistens. De spilte låter helt fra første albumet, og selvsagt også fra deres nye utgivelse "Road Salt One". Vi fikk selvsagt åpneren "No Way" (burde vel strengt tatt hett "Norway", når jeg tenker etter) i tillegg til blant annet "Of Dust" og "Road Salt".

Lyden er fantastisk bra, instrumentene kan høres hele tiden, også når det skjer mye. Daniel og hans medsammensvorne synger godt sammen, koringene er supre og ja, det er faktisk enda bedre enn på plate til tider. Publikum koser seg på et mer eller mindre utsolgt John Dee, de synger med og blir med når Pain Of Salvation inviterer til…, ikke akkurat dans, men litt hopping innimellom og en del partier der vi skal klappe med eller slå hendene mot taket i taktfast takt.

Som sagt, materialet er variert med et høydepunkt for meg i den fantastiske "Kingdom Of Loss" fra 2007s "Scarsick". Her stiller Daniel seg på en prekestol og predikerer sine tanker. Det blir ikke like ømt som på platen, men du verden så bra det allikevel er. Jeg kjenner ikke så godt til de tidligere skivene fra før 2004, men hører at det er mye bra der som jeg skal gripe fatt i når tiden er inne. I mellomtiden koser jeg meg med jevne gjennomkjøringer av (mester)verket "BE", "Scarsick" og nyeste "Road Salt One".

www.myspace.com/painofsalvation
www.painofsalvation.com
www.johndee.no