GALLOWS – Oslo – Garage

GALLOWS – Oslo – Garage

Etter den tidligere knallkonserten Gallows leverte på årets Hovefestival, var bandet nok en gang tilbake i Norge, denne gangen for å levere tre konserter, derav to på Garage i Oslo. Den siste var i Bergen. Forventningene var så som så, ettersom at dette var en konsert med et ungt publikum, men dette skulle vise seg å absolutt ikke legge en demper på stemningen. Det eneste som skulle legge en liten demper på stemningen var at bandet var godt over en time forsinket opp på scenen, og at oppvarmingsbandet også var noe forsinket.

Men, vi fikk selvsagt presentert de mest kjente Gallowslåtene i en velkjent innpakning så fort de fikk dratt seg ut på scenen, "In The Belly Of a Shark", "Orchestra Of Wolfs" og åpningslåta "London Is The Reason" førte til en allsang som nesten overdøvet bandet, og en circlepit i hele lokalet, selv om den var så som så da vått flisegulv ikke akkurat er det beste å løpe på.

Gallows_Oslo_10_1.jpg

Gallows overrasket også stort da de både leverte coverlåter av "Hot Snakes" og norske Jr. Ewing, sistnevnte hvorav de forsøkte å få et par tidligere medlemmer opp på scenen, noe som til stor skuffelse for mange Jr. Ewingfans aldri skjedde. Men stemningen var fortsatt enorm, og etter en lengre konsert var man både hes og mørbanket. Det er ikke ofte man ser folk som stagediver, henger i taket eller en vokalist som oppholder seg stort sett ute blant publikum under hele konserten (han hoppet uti så tidlig som tredje låt, og ble der til de tre-fire siste låtene skulle fremføres). Bandet tok seg også god tid til å rose de norske oppvarmingsbandene de hadde hatt i form av Blood Command, Social Suicide og Wolves Like Us, noe som var realt gjort, da vi her i Norge har relativt undervurderte band innenfor punk/hardcore/screamo scenen.

Alt i alt en helt fantastisk konsert med fantastisk stemning, til tross for et ungt publikum. Noe som viser at "all ages" konserter faktisk fungerer flott!