OKKULTOKRATI – Møkkete

OKKULTOKRATI – Møkkete

Det er blitt skrevet i diverse anmeldelser at OKKULTOKRATI er inspirert av gamle storheter som Hellhammer og Venom, 2 band som den gang ikke bestod av de beste musikerne, men som begge var kultband innen den tidlige black metal scenen. I tillegg vil jeg si at det er visse spor av engelsk punk og da spesielt Discharge i musikken deres. Dette er alle store navn i metallens og punkens verden og det er vel fare for at slike sammenligninger kan gi en viss prestasjonsangst, eller hurr?

Okkultokrati_NoLight.jpg

Hva anmeldere skriver – og hva de hører i musikken vår – får være deres greie. Kan til en viss grad forstå at de hører spor av den første black metallen, men disse konkrete banda har aldri vært noen direkte inspirasjon for musikken vi lager i Okkultokrati. Å bevisst skape musikk som skal ligge i samme gate som inspirasjonskildene er ganske dølt, og vi har aldri gjort det i Okkultokrati, slik at vi aldri selv føler vi må måles opp mot storhetsband fra 80-tallet. Om et par folk skriver at vi høres ut som no band vi egentlig ikke hører særlig mye på, så tenker jeg ærlig talt veldig lite over det. Mye av den beste musikken som er laget kommer fra 80-tallet, men Okkultokrati er ikke noe nostalgihyllest til gamle travere.

Er disse nevnte banda Okkultokratis største og viktigste inspirasjonskilder eller er vi musikkjournalister helt på bærtur?

Som sagt, hva anmeldere og lyttere hører har vi ingen kontroll over, men om vi skal nevne noen band som inspirerer oss – både musikalsk og hva holdninger til musikk angår – blir det band som Black Flag, Sleep og Poison Idea.

Hvor viktig er det for dere å inkludere disse inspirasjonene i musikken deres?

Egentlig ikke særlig viktig for hva vi ønsker å gjøre som band, men disse banda er alle legendariske band som fortjener all mulig hyllest og ære for det de gjorde. Det er band som – i tillegg til å lage verdens beste plater – både gikk i bresjen og oppererte uavhengig av det meste annet som skjedde rundt dem. Dette er noe vi også ønsker å gjøre i Okkultokrati. Men bare så det er sagt, vi nekter selvsagt ikke for at vi er inspirert av andre band. Det meste som lages av musikk i dag er åpenbart inspirert av annet man har hørt, enten bevisst eller ubevisst.

Okkultokrati_1.jpg

Særpreg er noe mange band mener de har i musikken sin, men skulle alle disse ha stukket fingeren i jorda og vært helt ærlige, noe vi jo skal være, så er det nok en del som overdriver en del. Okkultokrati har i mine ører ett visst særpreg. Hva er dine tanker bak dette? Er det viktig for et band å ha særpreg og hvordan er, i dine ærlige øyne, ståa i Okkultokrati på dette planet?

Det synes dessverre ofte å være en trend for norske band (uansett sjanger) å ønske å passe inn i en eksisterende sjanger – gjerne en sjanger som allerede har nådd sitt høydepunkt i utlandet. Norske band blir som oftest en blek, middelmådig kopi av dette. Tragisk nok synes verken publikum eller anmeldere å innse dette, slik at dårlige musikk oppmuntres. I og med at vi aldri forsøkt å passe inn i en bestemt sjanger føler jeg at Okkultokrati har lykkes i å få et særpreg. Om et nytt band i 2010 ikke har særpreg, ser jeg lite grunn til å høre på det.

Dere har et rimelig skittent lydbilde på skiva. Er dette bevisst?

Intensjonen var vel egentlig å ha det enda mer skittent, og man skal ikke se bort i fra at det blir mer møkkete på fremtidige utgivelser. Lyden er helt klart bevisst, og er noe vi jobbet oss fram til sammen med Ruben Willem som var studiotekniker, i tillegg til at han har mixa og mastra skiva. Vi spilte nylig inn en ny syvtommer med han, den kommer ut i høst.

Kan vi få historien bak bandet Okkultokrati. Når, hvordan og hvorfor oppstod bandet?

Vi er en gjeng folk fra Østlandet og Frankrike som møttes etter å ha flyttet til Oslo. Vi starta i 2008 med et felles ønske om å skape den svarteste og styggeste hardcore punken i landet. Vi ga ut en demoteip høsten 2008, sjutommeren Knarkskog i august 2009, og albumet "No Light for Mass" på Fysisk Format i mai 2010. Dessuten er all vinyl også utgitt av Lilla Himmel og vårt eget selskap Ormeyngel.

Okkultokrati_live.jpg

Hva var bakgrunnen bak navnevalget?

Det er et bra navn, enten man tolker det som et okkult styresett eller en okkult overklasse. Det låter også bedre på norsk enn engelsk ("occultocracy").

Tekstmessig, hva er favorittemnene å skrive om?

Tekstene er trykka i skivene og ligger ute på nettet så folk kan lese dem der. Alt det skrives om i tekstene våre må vel sies å være "favorittemner", da det ikke akkurat er sånn at vi skriver om noen emner vi ikke liker.

Live har dere for det meste holdt dere nede i de sydlige deler av Norge. Når kommer muligheten for trøndere og nordlendinger til å oppleve dere i levende live?

Vi kommer til å ta en rundtur rundt om i landet i løpet av høsten sammen med noen andre bra band. Det blir en jævlig bra greie. Datoer og byer blir annonsert senere. Før den tid spiller Okkultokrati og Haust på blusen på Notdotten 7. august og i Oslo fredag 13. august på Mandelbrot sammen med Haust igjen. Det blir seint på kvelden, etter all action på Øya er over. Det blir full fest, og en salgs release for de nye skivene begge banda har sluppet i sommer – både på vinyl, CD og kassett! Følg med på http://okkultokrati.blogspot.com for oppdateringer på konserter ellers i landet. Og oppdateringer generelt.