Rebellion Festivals begynner i morgen

Rebellion Festivals begynner i morgen

Rebellion Festivals, tidligere kjent som både Wasted og Holiday In The Sun, er verdens største uavhengige Punk festival og har de siste årene funnet i Blackpool i England, nærmere bestemt Winter Gardens, andre uken i August.

Festivalen er kjent for å huse flust av klassiske Britiske Punk band, men nye og gamle band fra både Hardcore, Psychobilly, Skaog andre alternative sjangere er å oppdrive blant de godt over 150 banda som spiller i løpet av de 4 dagene festivalen varer. Av band som er fast innslag kan b.la. UK Subs, Abrasive Wheels, Subhumans,The Varukers, Discharge, The Vibrators, 999,  Demented Are Go, One Way System, Agnostic Front, Vice Squad og Argy Bargy nevnes. I fjor slo de på den internasjonale stortromma med b.la. Flogging Molly som headliner, og i år får de storfint besøk fra Cro-Mags, 7 Seconds, The Dwarves, Gallows og selveste  Bad Religion som stopper innom på 30-års turneen sin.

Rebellion er en innendørsfestival og har derfor ingen campingtilbud som så mange sommerfestivaler har, men Blackpool, som i sin tid var ment som Englands svar på Las Vegas har flere hoteller og hosteller enn de fleste av oss kan telle til, så et sted å bo burde ikke være noe problem å  finne for de som gidder å ta seg en kjapp tur innom Hostelworld for å finne seg et krypinn til en billig penge. (Vårt reisefølge pleier å søke ly på The Fylde, 5-stjernes Hostell for bare 750 kr pr pers for 4 netter).

Winter Gardens er et stort innendørs festivalområde, med 4 scener, hvor Empress Ballroom er den største. Det er også massevis av stands, barer og matboder å finne inne på området.

Konsertene starter mellom 12 og 13 hver dag, men av andre ting å ta seg til er det b.la. kunstutistilling og Punk Rock Bingo, samt John Robbs Literary Festival som arrangeres for første gang i år, med spoken word, poesilesning osv., med blant annet Steve Ignorant og Penny Rimbaud (CRASS) og John Joseph (CRO-MAGS).

Årets festival finner sted 5-8 August.

www.rebellionfestivals.com

Fly: www.ryanair.com

Hotell: www.hostelworld.com

Lineup:

 

Rebellion_1_2.jpg
 
Rebellion_3_4.jpg