KISS i Trondheim (8/6)

KISS i Trondheim (8/6)

Tirsdag 8. juni 2010 – Trondheim/Lerkedal Park

KISS

+

STAGE DOLLS

C.C. NOK 750,- + avgift

Fri alder

 

 

KISS FOR FØRSTE GANG I TRONDHEIM

Lerkendal Park: Omtrent slik vil det se ut når KISS inntar Lerkendal neste år.

GIRA: Paul Stanley lover fullt trøkk når KISS kommer til Lerkendal 8. juni neste år.

Se KISS ønske velkommen til konsert på Lerkendal i videovinduet øverst i saken

Et av de mest legendariske rockebandene i historien inntar Lerkendal 8. juni. KISS kommer med turneen Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom. Men det skjer ikke inne på selv stadion, men utenfor i et nytt konsept som heter Lerkendal Park. Som dere ser på bildet til høyre vil både parkeringsplassen og kunstgressbanen bli benyttet.

– Dette kommer til å bli kjempeartig. KISS favner et veldig bredt publikum og vi tror vi kommer til å fylle Lerkendal Park med folk, sier seniorrådgiver arrangement i RBK, Odd Rustad til RBK.no.

Se skissen over konsertområdet her

Turneen er skreddersydd til det europeiske publikummet som for første gang får høre materiell fra det nyeste albumet "Sonic Boom" live.

– KISS Alive 35-turnèen var bare starten. Sonic Boom Over Europe kommer til å legge den forrige turnèen i støv. Det blir en ny scene, en ny setliste, nye kostymer og et nytt album. Vi kommer til å ta med hele vår musikalsk historie på scenen og med det tar KISS et gigantsteg fremover i våre platåsko. Vi er giret. You want the best? You GOT the best!, sier Paul Stanley i KISS om turneen.

Til denne konserten er det beregnet at det vil være plass til et sted mellom 20-25 000 publikummere. Men utformingen på arenaen kan skiftes fra gang til gang.

– Scenen kan settes på tvers ned mot parkeringsplassen og vi vil da få en mer intim setting med færre tilskuere. Men den kan også settes på tvers ned mot kunstgressbanen og da vil det være plass det flere, forklarer Rustad, og sier at interessen for å holde konserter på Lerkendal neste år, har vært stor.

– Ja, det har den. Vi har merket interessen fra flere hold. Og dette nye konseptet gir flere muligheter fordi vi ikke er avhengige av å se på terminlisten til Rosenborg. Det er nå de store konsertene bookes og da er det avgjørende at vi kan si ja eller nei til forespørslene. Og det uten å være avhengig av når Rosenborg spiller kamper, sier han.

Biografi:

Bassist Gene Simmons og gitarist Paul Stanley spilte i bandet Wicked Lester sammen, og etter å ha rekruttert gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss ved å annonsere i New York Times i 1972, da de andre medlemmene sluttet, byttet de navn til Kiss. Bandmedlemmene bytter på å synge på sporene, men Simmons og Stanley er de som synger på flest spor. Debutalbumet Kiss kom ut i 1974, etter at bandet hadde signert med Casablanca Records. Musikkalbumet inneholder kjente spor som «Deuce», «Black Diamond» og «Strutter».

Kiss fikk først ordentlig suksess etter at de gav ut konsertalbumet Alive! i 1975. De var ifra 1975 til 1979 et av verdens mest innbringende band og USAs desidert største. Fra 1979 og utover på 1980-tallet ble gruppen gradvis mindre populær. Delvis fordi Peter Criss og Ace Frehley sluttet i bandet, og at de gjenværende medlemmene tok av ansiktsminken, første gang 18. september 1983 på MTV.

Kiss ble bedt om å spille på MTV Unplugged 9. august 1995, og Simmons og Stanley tok kontakt med originalmedlemmene for å høre om de ville være med på noen låter. Det skjedde, og grunnlaget for en gjenforening med originalbesetningen var startet. 28. februar 1996 stilte originalbesetningen opp på Grammy Awards i full sminke og med kostyme fra «Love Gun-perioden». 16. april annonserte de at de skulle turnere sammen på en pressekonferanse, som ble sendt samtidig til 58 land. 20. april ble nesten 40 000 billetter til den første turneen solgt på 47 minutter. De spilte så sammen på to turneer, og ga ut albumet Psycho Circus 22. september 1998. Siden 2003, da Criss og Frehley igjen sluttet i bandet, har Kiss bestått av bare av de to originalmedlemmene Paul Stanley og Gene Simmons.

Til sammen har Kiss solgt rundt 100 millioner musikkalbum, i tillegg til enorme mengder supportereffekter, inkludert leker, en tegneserie publisert av Marvel, og en spillefilm (Kiss Meets the Phantom of the Park) fra 1978. Kiss har over 3000 offisielle supportereffekter, alt fra vin, kondomer og gravkister. Gene Simmons har uttalt: «We are not a band – we are a brand».

Kiss fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame 11. august 1999.