ÅRABROT – Trondheim – Fru Lundgreen

ÅRABROT – Trondheim – Fru Lundgreen

Årabrot som har tre helt fantastiske album, og en del EP-er, i bagasjen hadde dratt med seg Like Rats from a Sinking Ship, og skulle gi de snaut 70 oppmøtte en skitten aften med to band som er ganske forskjellige, både i musikk og ikke minst som scenepersonligheter.

Like Rats from a Sinking Ship som kun har gitt ut en EP. «SXY SXY GSW EP», har opparbeidet seg ett rykte som ett helt fantastisk liveband her i Trondheim. Bandet gir alt på scenen uansett om det er så vidt over 15 personer eller ett hundretalls personer de spiller for. Fullt trykk fra start til slutt!

Like Rats' låter varierer i fra det mest brutale og progressive noe i gate med The Dillinger Escape Plan for så å bryte det hele ned til mer catchye riff som setter seg i bakhodet med en gang! Fullt av groove, fullt av breakdowns som tar deg på senga pakket inn i en fremførelse som det lukter svidd av.

Helt i starten av konserten så var lyden på synth og sampling i fra vokalist Remi, meget lav. Men det tok ikke mange minutter før dette også var godt på plass, siden dette spiller en vesentlig rolle i lydbildet til Like Rats så var det godt å høre at dette falt fort på plass. Noen stikk til ett viss Grand Prix band som samtidig spilte et annet sted i byen ble det selvfølgelig også gjort plass til. Like Rats from a Sinking Ship jobber for tiden med en kommende fullengder, så her er det bare å holde øyne/øre åpne!

Årabrot som kanskje er Norges skitneste metall band for tiden har blitt redusert fra en trio til en duo. Hvorfor det er blitt slik kan jeg ikke svare på, de to gjenværende gutta var heller ikke helt villig til å gi ett godt svar på dette etter konserten, men uansett så ble det en forrykende konsert!

Her fikk vi presentert ett bredt utvalg av låter i fra alle albumene til Årabrot. Alt i fra godbiter som «Liason Summer» i fra første skiva «Proposing a Pact With Jesus» -en låt som de for øvrig gjorde en jævlig fet versjon av, de dro den noe ekstremt ned i starten og Årabrot ble ett mer sludge band enn de noensinne har vært.  Og frem til låter som «End of First Chant II» som er hentet fra den kommende fjerde fullengderen titulert «Revenge». En låt som lover ekstremt godt for nevnte skive.

True Norwegian Noise Rock er virkelig en god betegnelse på Årabrot, og selv om det var ett savn av bass i lydbildet, virket det som at gitaren var stemt ned for å kompensere for dette. Og det fungerte godt nok til at det ikke la noen som helst demper på totalinntrykket.  Der Like Rats from a Sinking Ship er overalt på scenen og rundt om blant publikum mens de spiller, har Årabrot en mer "laidback" fremtoning, og lar låtene snakke for seg selv.

Det ble alt i alt en meget god kveld, med gjennomført god lyd, og som alltid på Fru Lundgreen; meget høyt!