ULVER på Samfundet (23/4)

ULVER på Samfundet (23/4)

Fredag 23. april 2010 – Trondheim/Samfundet – Storsalen

ULVER

C.C. NOK 180/240

 

http://www.samfundet.no/upload/images/647_950_300.jpg

ULVER har i løpet av sin 15 år lange karriere solgt en halv million plater verden over. Fra å være et innflytelsesrikt Black Metal-band tidlig på nittitallet, utviklet de seg til å skape en eksperimentell stemningsmusikk som inkluderer elementer fra elektronika, jazz, trip hop, avant-garde/progressiv rock med symfoniske undertoner. ULVER har i tilegg laget musikk til flere filmer, bl.a. UNO. Fredag 23. april gjester bandet Storsalen.

 

"At Ulver plutselig bestemte seg for å bli et liveband er kanskje en av de beste idéene i norsk musikk noensinne." (Øyvind Rones, Groove.no)

I løpet av karrieren har ULVER gitt ut 15 album, men gitt mindre enn 30 konserter, noe som har vært med på å gi bandet en myteomspunnet og særegen historikk. Ved siden av å opparbeide seg et navn i Norge har bandet etablert seg på den internasjonale arena og har fans over hele verden. Deres to seneste konserter i fjor var i Queen Elisabeth Hall, London (utsolgt, 1000 pers) og Gagarin, Athen (utsolgt, 1400 pers). Da bandet gjorde en opptreden på Maihaugen i vår, kom det fans langveisfra – blant annet fra Australia.
På scenen består ULVER av sju musikere som serverer et helstøpt lyd-, lys- og visuelt show av meget høy klasse. Den anerkjente filmregissøren Harmony Korine sa en gang: "There`s a real lineage from a composer like Wagner to a band like Ulver."

PS! er du fan av Sopranos? I en av de første episodene har AJ Soprano poster av ULVER på rommet sitt.

Les Musikknyheters anmeldelse av Ulvers konsert på Parkteateret i februar (9/10): musikknyheter.no

ULVER på myspace