Norsk extreme metal vs festivaler – Del 3

Norsk extreme metal vs festivaler – Del 3

Norske band er ofte å se i line uper til festivaler nedover i Europa, men det er i hovedsak black metal banda som blir plukket ut. Vi i Eternal Terror vil forsøke å sette litt fokus på de ikke fullt så kjente banda som spiller grindcore, death metal og punk osv og samtidig få ut litt info om noen festivaler som har denne sjangeren som hovedprofil. Vi har tatt tak i 5 norske band (LIVSTID, THE SICKENING, SEXY POLICE, GRIND CRUSHER og KRAANIUM) og 5 extreme metal festivaler (OBSCENE EXTREME, NEUROTIC DEATHFEST, DEATH FEAST OPEN AIR, PETROGIND og HOUTEN DEATHFEST) nedover i Europa og artikkelserien vil bestå av 5 deler. I denne tredje delen skal vi en tur til Nederland, nærmere bestemt Tilburg og NEUROTIC DEATHFEST. Bandet vi setter fokus på er THE SICKENING.

 

NEUROTIC DEATHFEST 2010

NeuroticDeathfest_logo10.png

013 TILBURG, NEDERLAND

30. april – 1. mai

Festivalsessongen er så vidt i gang og allerede i mpånedsskiftet april/mai kan death metal frelste oppleve en av tidenes feteste death metal festival i Tilburg i Nederland. Jeg snakker selvsagt om Neurotic Deathfest hvor hele 42 band av death metal eliten skal få vist seg frem i løpet av 2 dager.

Dette er 7 året det arrangeres Neurotic Deathfest, men bare tredje året festivalen arrangeres i Tilburg. Opprinnelig het festivalen Rotterdam Deathfest og ble arrangert i Rotterdam de 2 første årene. I 2006 skiftet festivalen navn til Neurotic Deathfest og flyttet samtidig til Dynamo i Eindhoven. I 2007 flyttet festivalen nok en gang på seg, denne gangen til Tilburg. Samtidig med disse bybyttene og navneskiftene har antall band økt for hvert år. I debutåret 2004 var det kun 8 band som spilte, året etter var det 13, i 2006 var det 15 band til stede mens i 2007 var det hele 23 band. Året etter var antallet steget til 32 og i fjor var det 31 band som spilte. Årets festival er uten tvil den største satsningen til Neurotic da hele 42 band vil underholde festivaldeltagerne.

I og med at Neurotic Deathfest arrangeres innendørs og at de har hele 42 band på 2 dager, gjør at festivalen nå er en skikkelig utfordrer til tittelen "Nord-Europas største innendørs extreme metal festival", som Inferno har hatt et ballegrep på i flere år.

Årets festival arrangeres 30. april og 1. mai. Det benyttes 3 scener og det er til enten 2 eller 3 band som spiller til enhver tid, så det er umulig å få sett alle 42 bandene. Hvis du da ikke velger å se 10 til 15 minutter av hvert band for så å løpe til neste scene og se 10 minutter av neste før du igjen løper videre til den tredje scenen. Sånn må du holde på hele tiden, og det er nok en smule roligere å velge ut et program ut i fra spilleplanen, som du for øvrig finner nedenfor.

Billettene til gildet koster enten 42,50 Euro per dag (35 ved forsalg) eller 75 Euro for begge dagene (65 ved forsalg). For den prisen får du altså 42 av de beste og mest hotte death metal bandene som finnes per dags dato.

 

Programmet for Neurotic Deathfest 2008 ser slik ut:

BoltThrower_1.jpg

Fredag 30. april:

Main Stage:
22:30-23:30 Bolt Thrower
20:50-21:40 Napalm Death
19:10-20:00 Six Feet Under
17:40-18:20 The Red Chord
16:20-17:00 Benediction
15:00-15:40 Aborted

Middle Stage
00:15-01:00 Benighted
22:45-23:30 Rotting Christ
21:15-22:00 Rotten Sound
19:50-20:30 Enemy Reign
18:25-19:05 Malignancy
17:00-17:40 Annotations Of An Autopsy
15:45-16:15 Dew-Scented
14:30-15:00 Hour Of Penance

Batcave Stage
23:15-00:00 Viral Load
21:55-22:35 Rise and Fall
20:35-21:15 Beheaded
19:10-19:45 Burning Skies
17:50-18:25 Dr. Doom
16:40-17:10 Those Who Lie Beneath
15:30-16:00 As You drown

 

Carcass06.jpg

Lørdag 31. mai:

 

Main Stage:
22:30-23:30 Carcass
20:50-21:40 Pestilence
19:10-20:00 Lock Up
17:40-18:20 Immolation
16:20-17:00 Dying Fetus
15:00-15:40 Origin

Middle Stage
00:15-01:00 Human Mincer
22:45-23:30 Man Must Die
21:15-22:00 Defeated Sanity
19:50-20:30 Kickback
18:25-19:05 Gorod
17:00-17:40 Beneath The Massacre
15:45-16:15 Insidious Decrepancy
14:30-15:00 Putrid Pile

Batcave Stage
23:15-00:00 Septycal Gorge
21:55-22:35 Insision
20:35-21:15 Abysmal Torment
19:10-19:45 Cerebral Bore
17:50-18:25 Antigama
16:40-17:10 Revocation
15:30-16:00 The End Of All Reason

 

www.neuroticdeathfest.com

 

TheSickening_1.jpg

 

THE SICKENING

The Sickening spilte under fjorårets Petrogrind i Russland sammen med blant annet Desecrator, Sinister, Inferia og en haug andre band i samme sjanger, og i år blir dere å se i Hünxe i Tyskland under Death Feast Open Air der blant andre Cliteater, Deranged, Dying Fetus og Suffocation spiller og på Obscene Extreme i Tsjekkia sammen med band som Incantation, Master, Misery Index og ikke minst D.R.I.. Hvordan kom dere i kontakt med festivalene og endte opp i line upen deres?

Myspace er den viktigste kilden til vår spredning av sykdom. Vi kom i kontakt med en av de som booket Petrogrind gjennom myspace, og hun likte musikken vår, samtidig som det var god kommunikasjon i og med at hun prater bra engelsk. Da tok det egentlig ikke lang tid før de detaljene var på plass.

Death Feast Open Air har vært ett av mine (stjernestøvs) faste besøkspunkt de siste to årene, og da har jeg fått god kontakt med BCP-agency som er ansvarlig for DFOA. Litt taktisk, og litt overdreven plaging av Mike + Henning fra BCP gjorde at de i 2010 fant en spot til The Sickening.

Hvordan er det å spille i et norsk band ute i Europa og ikke spille black metal? Er det vanskelig å få innpass blant de andre banda som spiller i samme sjanger som dere?

Overhodet ikke… når man er så omgjengelige og hyggelige som vi er…kremt … samt at vår galskap ikke kjenner noen grenser, kommer vi kjapt på godfot med de fleste. Musikken vår snakker jo for seg selv, så da blir det ikke store utfordringen for oss å få folk til å slutte (for en stund ) å tenke på svartmetall…

Foruten Neurotic Death Fest og Houten Death Fest i Nederland er det vel få andre festivaler i Europa som har såpass fokus på death metal og grindcore som Obscene Extreme i Tsjekkia, Deathfeast Open Air i Tyskland og Petrogrind i Russland. Mener dere at festivaltilbudet er altfor dårlig for death og grindcore band?

Hm… eentlig ikke… Nå har jeg brukt en god del timer på å lete opp festivaler og arrangører for å få booket the Sickening til noen av dem, og jeg opplever vel heller det motsatte… det er så mange festivaler av forskjellig størrelse nå at det nesten er vanskelig for festivalene å være originale i bookingen sin.

Burde vi hatt en egen morofestival i Norge også, eller er scenen alt for liten enda?

Klart vi burde ha det… Vi burde rett å slett kjørt festival på UFFA i Trondheim. Pål (sexy politiet) ….din oppgave … vi stiller!!

Og burde kanskje de 2 store norske festivalene Inferno og HITS vært flinkere med å slippe til andre band enn black metal banda?

DET hersker det INGEN tvil om… ikke for å være utrivelig, men begge de to overnevnte festivalene burde åpne øynene sine for hva som rører seg i landskapet i Norge for tiden i stede for å trykke seg tettere og tettere inn til de samme banda og de samme artistene… Inferno er i mine øyne IKKE særlig flinke til å se ut over sin egen lille krets…beklager, men slik er det.

Slagmark (RIP) hadde 10 års jubileum for 2 år siden, men ble kun tilbutt en spot på under 18 arrangementet til Inferno. DET holder ikke dersom du spør meg…

TheSickening_yummi.jpg

Er det vanskeligere å få spillejobber i Norge enn ute i Europa?

 

Ikke vanskeligere, men en del konsertsteder i Norge har en urimelig prislapp på utleie av lokale + lyd/lysmann… de burde i stede ta sjansen på å kjøre konserter uten at bandene må stille med garanti summer for å få spille… Coverdealer er også en utbredt idioti i Norge, men slik er det, så da må man bare følge "reglene"… Det må gå an å forstå at et band bør få betalt for en spillejobb…

Hva vil dere si om scenen i dag? Er det endringer eller står alt på stedet hvil?

Mye moro som skjer, mange koselige band som dukker opp, mange dyktige musikere som lager mye moro og god musikk, samt at Berlevåg Lamseth har kommet ut av sitt selvpålagte sølibat… Alt dette er med på å skape en livlig og god scene. Det begynner også å bli mer og mer aksept for at dyktige musikere får utfolde seg i musikken i stede for at de blir uglesett fordi de er originale eller litt utradisjonelle

Avslutningsvis; hva skjer i The Sickening leiren for tiden? Kan vi få en oppdatering på hva dere holder på med?

Vi spiller dødmetall vi!!

He he

Joda… vi jobber med mange nye låter. Skive nr 2 er vel snart klar på papiret. VI driver å booker og spiller så mye som vi kan mens vi forsøker å få solgt debyplata til så mange som mulig…

I mellomtiden så har vi også begynt å leke oss med mange forskjellige coverlåter som vi driver å spiller under aliaset the Covering eller Some funky shit on top … så dersom du har mulighet og lyst til det, så kan du gjerne komme å danse med oss på en eller flere av våre konserter enten som The Sickening, eller som vårt alter ego…

I sommer blir det en runde i Europa som vi gleder oss fælt til. Detaljer kan følges på myspacesiden vår www.myspace.com/thesickeningdeathmetal