DIVIDED MULTITUDE – Guardian Angel

DIVIDED MULTITUDE – Guardian Angel

 

Trønderbandet DIVIDED MULTITUDE har vært en del av scenen i Midt-Norge de siste 8 – 10 årene og slapp tidligere i år sitt tredje album kalt "Guardian Angel" på Silverwolf Productions. Bandet har nettopp avsluttet en Norgesturne de hadde sammen med Saint Deamon og da undertegnede tok kontakt med bandets gitarist Christer Harøy, tok det ikke lang tid før et intervju var ferdig og klart for trykk.

DividedMultitude_2010.jpg

Før vi tar tak i denne nye skiva deres, kan vi få litt kort historie om bandet fra da dere startet opp. Hva gjorde at Divided Multitude ble en realitet? Litt kort historie fram til "ferien" i 2004, hva som skjedde de neste 3 åra fram til dere startet opp for fullt igjen i 2007.

Det som i sin tid gjorde at Divided Multitude ble en realitet, var lysten på å ha et cover-band som kunne gjøre en drøss med metallåter av band som Savatage, Sanctuary, Ozzy osv. På første øving ble det heller til at vi jammet på noen egne riff, og vips så hadde vi noen låter. Vi la da fra oss ideen om å gjøre coverlåter og heller fokusere på å skrive eget materiale, og en demo ble spilt inn et år etter oppstarten, og en låt fra denne demoen ble plukket opp av Frontiers Magazine i England, som ga ut en samle-CD i '97. Denne låta hørte Ken Golden på Sensory Records, og han gav oss, etter å ha hørt demoene våre, tilbud om kontrakt. Første skiva "Inner Self" ble sluppet på Sensory i 1999, mens vårt andre album "Falling To Pieces", ble sluppet i 2002 på Elevate Records.

Elevate konka i 2004, og lufta gikk litt ut av oss. Jeg ble med i Triosphere, mens Eskild starta i Wattamezz. Divided Multitude var fremdeles i live, men ikke særlig aktive. Vi spilte en gig i året og gikk på sparebluss.

I 2007 bestemte vi oss for å ta et tak igjen, og gjorden en demo som vi shoppa rundt til en del selskaper, uten at det ble noe konkret ut av det.

Var det vissheten om at dere visste at Divided Multitude fortsatt hadde mye å by på eller var det andre årsaker som gjorde at dere begynte på igjen i 2007?

Våren 2008 kom Anders Vinje inn i bandet, og vi fikk en stabil line-up i bandet igjen. Vi bestemte oss da for å spille inn ei skive på høsten. Årsaken bak det er jo at det er gøy, samt at man har lettere for å få live jobber med nytt materiale i bagen.

Tror at vi fremdeles har mye og by på. Vi ønsker jo ikke å finne opp Heavy Metal på nytt, men prøver og komme opp med noen fiffige riff og melodier…..

Hvordan vil dere selv beskrive "Guardian Angel" og hvordan er denne skiva i forhold til de tidligere skivene deres?

"Guardian Angel" følger vel oppskriften vi har hatt bak de forrige utgivelsene, men er kanskje litt mer rett på; det vil si at vi spinner rundt færre temaer enn tidligere. Men vi ønsker fremdeles å være uforutsigbare på et vis, slik at man ikke går lei av låtene bare ved å høre gjennom dem en gang.

Den største forskjellen er vel at vi har en bedre produksjon enn vi har hatt tidligere, og jeg tror vi spiller bedre også.

DIVIDED MULTITUDE - GUARDIAN ANGEL - COVER Kopie.jpg

Beskriv alle låtene hver for seg med deres egne ord:

 

 

1. Resurrection

En intro i litt Metallica ånd. Synes den åpner skiva med et smell, og glir fint over i neste låt. Funker dessuten knall live.

2. Nowhere to hide

En låt med tung groove, med et refreng som skifter dur……hehehe….rimelig enkel beskrivelse av ei låt.

3. Senses

Opprinnelig ei låt som Anders og Kristian Vinje skrev sammen med Eskild for Tal Rusha. Tal Rusha tenkte ikke å bruke den videre, så vi tok den med i øvingslokalet og arrangerte den om til en "Divided Multitude-låt".

4. Something for someone

Tanken bak denne, er at den skal bygge på få temaer. En sykt refrengbasert låt, men en 80-talls schvung.

5. Regrets

En tung låt som vi ønsket skulle være tung. Spinner rundt få melodier, men kompet forandrer seg hele tiden under melodien.

6. Interludium

Som tittelen sier, et mellomspill, og en intro til neste låt

7. My dying hour

En slags thrash-metal låt. Har alltid hatt lyst til å skrive ei thrash låt, da det i stor grad var det jeg hørte på i oppveksten.

8. Promised land

Vår Heaven and Hell meets Soilwork J

9. Pieces on the floor

En av de låtene som har vært med lengst etter "Falling To Pieces" Albumet. Blir en slags bro mellom skivene.

10. Deeds of deception

En up-tempo rett fram metal-låt.

11. Guardian angel

Er vel låta som har vært med lengst av låtene på skiva. En låt som passer bra som tittellåt, i og med at den innehar de elementene vi ønsker å formidle gjennom vår musikk. Har en del fancy riff, gode melodier og kontraster.

DividedMultitude_2008.jpg

Skansen Lydstudio ble benyttet til innspillingen. Et trygt og sikkert valg?

Ja, det må jeg si. Følte oss vanvittig velkommen hos Stein, og vi jobbet døgnet rundt der. Han har det som trengs for å få en god innspilling.

Jacob Hansen har mastret skiva. Hvordan kom dere i kontakt med ham?

Vel, det var Lance King på Nightmare Records som foreslo ham for oss, for å få den siste touchen på albumet. Jacob er rett og slett fantastisk, og ga oss den lyden vi ønska oss på skiva; aggressiv og rett i trynet. 

Haavard Gjelseth og Per Spjøtvold har også hatt en liten finger med i spillet på denne skiva. Fortell?

Håvard gjorde logo'n vår til forrige album, og den har vært med oss siden.

Når det gjelder Per, så har han gjort cover-designet for oss. Meget godt fornøyd med jobben han har gjort. Rett og slett en lur rev.

Ellers kan jeg jo nevne at det er Snorre Hovdal som har tatt bildene og Mattias Norèn som har gjort cover-arten.

"Guardian Angel" er utgitt av tyske Silverwolf Productions. Hvordan kom dere i kontakt med dem, hvorfor ble det dem og er det en langsiktig kontrakt?

Silverwolf Productions var en av lablene vi ønsket å signe med, fordi den er drevet av Wolfgang Kerinnis, som er musiker selv, og ønsker og drive en label mer på musikernes premisser. I tillegg så er det jo band som F5, Andromeda, Avian, Ivanhoe, Dreamscape osv. der, som ligger litt i vår gate.

Dere har vært på en liten Norgesturne sammen med Saint Deamon. Hvordan gikk det?

Turneen med Saint Deamon, var helt glimrende. Spilte på glimrende klubber, møtte helt fantastiske arrangører og traff et flott publikum overalt vi spilte. Og Saint Deamon er helt utrolig trivelige folk. Så vi må si at det var en knall turne.

Blir det flere konserter og/eller turneer framover?

Har fått satt noen jobber i mai. Først går turen til København med Leprous, før vi vender nesa hjem og spiller på Trondheim Rock. Har noen flere festivaler på gang også i løpet av sommeren, før vi reiser på Europaturne med Manticora i september/oktober. Vi kommer til å oppdatere turnelista på myspace-site'n vår jevnlig, så det er bare å sjekke der.

http://www.myspace.com/dividedmultitude