Norsk extreme metal vs festivaler – Del 2

Norsk extreme metal vs festivaler – Del 2

Norske band er ofte å se i line uper til festivaler nedover i Europa, men det er i hovedsak black metal banda som blir plukket ut. Vi i Eternal Terror vil forsøke å sette litt fokus på de ikke fullt så kjente banda som spiller grindcore, death metal og punk osv og samtidig få ut litt info om noen festivaler som har denne sjangeren som hovedprofil. Vi har tatt tak i 5 norske band (LIVSTID, THE SICKENING, SEXY POLICE, GRIND CRUSHER og KRAANIUM) og 5 extreme metal festivaler (OBSCENE EXTREME, NEUROTIC DEATHFEST, DEATH FEAST OPEN AIR, PETROGIND og HOUTEN DEATHFEST) nedover i Europa og artikkelserien vil bestå av 5 deler. I denne andre delen tar vi for oss DEATH FEAST OPEN AIR i Tyskland og Trondheimsbandet SEXY POLICE.

 

DEATH FEAST OPEN AIR 2010

Hünxe, Tyskland

10/6 – 12/6

DeathFeast_09_art_top.jpg
 

I en liten by nordvest for Gelsenkirchen oppe i det venstre hjørnet av Tyskland avholdes i perioden 10. juni til 12. juni en death metal festival som kalles DEATH FEAST OPEN AIR. Hünxe kalles byen og er hjemstedet for denne extreme metal festivalen som varer i 3 dager. Totalt er det 34 band som er klare foran årets deathfeast, og sett ut fra tidligere års program kommer det nok til 2 band til før hele line upen er ferdig.

Headlinere under årets festival er SUFFOCATION, DYING FETUS og NECROPHAGIST. Steget nedenfor på stigen finner du navn som HAIL OF BULLETS, GRAVE og LOCK UP. Navn som DERANGED, CLITEATER, SANCTIFICATION, MILKING THE GOATMACHINE, SINISTER og SEVERE TORTURE finnes også i line upen. En ting kan du være sikker på, og det er at her er det kun death metal som gjelder.

Et par norske innslag finner vi også i line upen i år. THE SICKENING og KRAANIUM representerer Norge i år.

 

Lineup:

ABYSMAL TORMENT
AMPUTATED
AS YOU DROWN
BENEATH
BLUSTERY CAVEAT
CARNIVORE DIPROSOPUS
CARNOPHAGE
CEREBRAL BORE
CLITEATER
DEFEATED SANITY
DERANGED
DYING FETUS
GRAVE
GRIND INC
HAEMOPHAGIA
HAIL OF BULLETS
HUMAN REJECTION
ILLDISPOSED
INFERIA
INGROWING
KRAANIUM
LOCK UP
MILKING THE GOATMACHINE
NECROPHAGIST
PROSTITUTE DISFIGUREMENT
SANCTIFICATION
SEVERE TORTURE
SINISTER
SQUASH BOWELS
SUFFOCATION
THE SICKENING
VOMIT THE SOUL
VOMITOUS
WACO JESUS

Suffocation_10.jpg

 

 

SEXY POLICE

SEXY POLICE ble dannet tidlig i 2005 for å skape litt muskler inn i en sløv Trondheimsscene. De spiller i sine egne ører noe de kaller "filthy twisted bastardization of Death Metal, Grindcore, Thrash Metal and Crust". Sexy Police har i løpet av kort tid opparbeidet seg et særdeles godt rykte som liveband og spilte inntil nylig både titt og ofte på hjemlige trakter. I det siste er det blitt lengre i mellom + at de har fått prøvd seg utenfor både bartebyens og landets grenser.

9fb99bca06e2b37a59f127cdf5d50a99.jpg

Sexy Police skal i år spille under den reneste av alle grindcorefestivalene i Europa i dag, nemlig Obscene Extreme i Tsjekkia  der band som Deranged, Avulsed og Master deler scene med dere. Hvordan kom dere i kontakt med festivalen og endte opp i line  upen deres?

Vi turnerte skandinavia sammen med Dead Infection og Grindcrusher i fjor. Det gjorde at man fikk knyttet noen strategiske  kontakter. Dead Infection har et trøndersk forhold til sprit (ev. trøndere har et polsk forhold til sprit). Det førte til at  noen polske fugler hvisket i øret til en tsjekkisk festivalsjef. Det er vel hovedgrunnen. Det er omtrendt komplett umulig å  booke seg selv til Obscene Extreme. En anbefaling hjelper derfor veldig på. Vi ser veldig frem til festivalen, og det er et  veldig viktig steg for å komme seg litt videre. Å bli booket til Obscene åpner mange dører. Det at man deler scene med Master  er jo helt absurd! Ringen er sluttet 🙂

Hvordan er det å spille i et norsk band ute i Europa og ikke spille black metal? Er det vanskelig å få innpass blant de andre  banda som spiller i samme sjanger som dere?

På ingen måte. Vi har fått servert middag av Torsofuck, sovet på gulvet til General Surgery og blitt tilbydt tvilsom festkultur av Bombstrike. Scenen er ganske så inkluderende.  

Foruten Neurotic Death Fest og Houten Death Fest i Nederland er det vel få andre festivaler i Europa som har såpass fokus på  death metal og grindcore som Obscene Extreme i Tsjekkia, Deathfeast Open Air i Tyskland og Petrogrind i Russland. Mener dere  at festivaltilbudet er altfor dårlig for death og grindcore band?

Nei, det er da mer en bra nok. Jeg tror neppe det er marked for flere festivaler. Du har jo også Brutal Assault, Fecal Party og en hel drøss andre bare i Tsjekkia. Obscene er jo en av de mest etablerte festivalene innen sjiktet. Det er vel 12. året de driver på. Samt at det er en veldig proff festival. Jeg var der som publikummer i 2008, og kan bare si at det er den absolutt feteste festivalen jeg noensinde har overvært. Geniale priser på pass og drikke, utrolig strukturert opplegg, tidenes vinyl og merch marked og en helt unik stemning (en blanding av total galskap og gode vibber). Anbefales på det sterkeste til alle som har muligheten. Det kommer nok et par meget viktige band til på plakaten i år også. Folk får følge med på nettsiden.

Burde vi hatt en egen morofestival i Norge også, eller er scenen alt for liten enda?

Absolutt. Det er nok band til at dette kunne ha fungert. Da tenker jeg selvfølgelig på band innen Death Metal, Grind og ekstrem hardcore. Morofestival i resultat og ikke i hensikt dog 🙂

Og burde kanskje de 2 store norske festivalene Inferno og HITS vært flinkere med å slippe til andre band enn black metal  banda?

Helt klart. HITS er nok hakket vassere enn Inferno dog. Bredere utvalg av ekstrem metal, Inferno begynner å bli litt akterutseilt. Det hadde vært en ide for disse å booke noe ordentlig Black Metal også…

Er det vanskeligere å få spillejobber i Norge enn ute i Europa?

Det er mulig, men man benytter seg av de kontakter man har. Norge lider litt under konservativ booking.

SexyPolice_1.jpg

Hva vil dere si om scenen i dag? Er det endringer eller står alt på stedet hvil?

Aner ikke, vi er ikke en del av scenen i dag 🙂
Trondheim er aktivt nok, med Laserguys, BSR og andre spennende prosjekter fra den kanten.
Nytt materiale fra Dumhetens Hær vil nok gi folk bakoversveis (total oldschool Deathcrust). Gled dere!
Exolume er også et navn man bør merke seg!

Parlamentarisk Sodomi og Sudoku er selvfølgelig også ting man bør følge med på. Store ting i vente fra den  kanten.

The Sickening fra Kristiansund bør også absolutt nevnes!

Ellers har man jo interessante band i Oslo, som Summon The Crows, Whip, Grindcrusher, Obliteration, Diskord. Som du ser så ser jeg ikke på det som en grindscene. I og med at vi er like mye death metal som grind, så føler vi oss like mye som en del av den scenen, eller Crustscenen også for den saks skyld.

Avslutningsvis; hva skjer i Sexy Police leiren for tiden? Kan vi få en oppdatering på hva dere holder på med?

Vi har spilt inn nytt materiale. Det blir en en kjapp halvtime med brutalitet. Kjappere og hakket mer variert denne gangen. Siden vi har full kontroll på hvordan det låter denne gangen, så blir lyden hakket mer brutal. I motsetning til sist så er det utelukkende nye låter denne gangen. Så det er et helt annet Sexy Police som presenteres denne gangen. Ingen "korte" låter. Vi er faktisk riktig så fornøyde denne gangen. Litt mer oldshool death metal, litt mer crust og litt mindre ren grindcore. Mer ekstremt! 11 eller 12 låter. En av låtene blir å finne på Obscene Productions festival samler, så vi blir med på en utgivelse som blir trykket opp i et stort opplag. Når det gjelder resten så håper vi å være helt ferdig i løpet av mai. Så hvis alt går etter planen kommer det en utgivelse før sommeren. Denne gangen blir det mulig å få tak i den heheh. Ellers jobbes det med spillinger både i Norge og i europa.

http://www.deathfeast.de

http://www.myspace.com/sexypolicegrind