SAHG – Bergen – Kvarteret

SAHG – Bergen – Kvarteret

Til tross for snø, kuldegrader og forurensing, så kom bergenserne seg på åpningsuke på Kvarteret for å se Sahg og The Goo Men.

To timer etter dørene var åpnet kom endelig The Goo Men på scenen og åpnet med "Good To Me" som er fra deres nye album "Three Thumbs Up!". Like etter fulgte en sang som godt kunne minnes om "Great Balls Of Fire" av Jerry Lee Lewis fra 50-tallet.
Slik fortsatte oppvarmingen, sanger som hadde 50-tallet preget over seg, og gjorde at man fikk lyst til å bevege på rockefoten. The Goo Men spiller musikk som man kan kalle for gladmusikk, det virket ikke rett som oppvarming for Sahg. Sahg er mer headbanging enn rockefotbevegelser, og heller ikke gladmusikk.

Men selv om følelsene var i strid, så var The Goo Men meget flinke til å varme opp de hundre personene som var i publikum. Noen av bandmedlemmene var til og med midt i publikum i deler av oppvarmingen. De lagde liv på scenen og liv i menneskene som så på. "So Excited" var dedikert til Sahg som takket ja til at The Goo Men fikk varme opp for dem, og publikum var "excited" for å se Sahg. The Goo Men avsluttet settet med "Scream My Name", og etter over ti sanger så var publikum mer enn klare for å se Sahg.

På scenen kunne vi se at to fakler ble tent på hver sin side av trommesettet, lyset fra faklene gjorde at bakgrunnen lyste blodrødt. Tretti minutter over midnatt samlet publikum seg framfor scenen for andre gang, denne gangen for å se Sahg. Introen startet og første mann ut på scenen var bandets nyeste medlem Thomas Lønnheim på trommer. Like etter fulgte Tom Cato Visnes på bass, Thomas Tofthagen på gitar, og jubel fra publikum da Olav Iversen kom på scenen og startet med "Repent". 

På begynnelsen av "The Executioner Undead" kom pyroeffektene som Sahg er kjent for å ha på sine konserter. De som stod på fremste rad headbanget slik at det så ut som hårtornadoer framfor scenen. Publikum skrek "Sahg! Sahg! Sahg!" mens Olav sa det var herlig å være tilbake på Teglverket igjen og fortsatte showet med "Godless Faith". Enda en runde pyroeffekter gjorde lokalet enda varmere enn det allerede var.

Konserten hadde en fin balanse med sanger fra både Sahg I og Sahg II, og jammen fikk vi en liten smakebit fra det kommende albumet Sahg III. "Mortified" ble tatt vel imot av fansen med enda mer headbang og jubel. "Did you like that bitch?" spurte Olav, og da kom det ett høylytt "JA!" fra publikum. Nå er det bare å glede seg til det nye albumet som kommer senere i år.

Sahg er utrolige live, de leverer som bare det og gir alt av energi de har i seg. Det eneste som var litt negativt var at The Goo Men spilte lengre og flere sanger enn det Sahg gjorde. Men god lyd og fantastisk sceneshow med pyroeffekter, så kan man egentlig ikke ønske seg mer. Nå er det bare å se frem til å se Sahg live igjen.

Setlist:

1. Intro

2. Repent

3. The Executioner Undead

4. Ascent To Decadence

5. Rivers Running Dry / Star-crossed

6. Godless Faith

7. Soul Exile

8. Mortified

9. Pyromancer

10. Echoes Ring Forever

 

http://thegoomen.no/

http://sahg.no