IMMORTAL takker nei til Spellemannsprisnominasjon

IMMORTAL takker nei til Spellemannsprisnominasjon

– Vi vil ikke la oss klappe på skulderen av norsk musikkindustri

Immortal takker nei til Spellemann-nominasjonen.

– Vi føler oss ikke hjemme i det forumet der. Vi har alltid vært et kontroversielt band, og vi ser ikke på Immortal som et Grand Prix Band eller et Spellemannpris-band, sier en av bandets grunnleggere, og tekstforfatter i metallbandet Immortal, Harald «Demonaz» Nævdal.

– Band for fansen

Like etter at bandmedlemmene i dag fikk vite at de er er blant kandidatene til å vinne Spellemanprisen i kategorien Metal, sendte de derfor ut en pressemelding hvor de opplyste at de ikke ønsker å bli nominert.

– Det bryter med vår attitude. Vi vil ikke la oss klappe på skulderen av norsk musikkindustri. Vi er et band for fansen,
det har aldri vært et mål for oss å få en pris på peishylla eller å bli stuereine
, sier «Demonaz».

I 2002 mottok Immortal Alarmprisen, en pris hvor vinnerne blir stemt fram av fansen. Dette blir litt annerledes enn Spellemannprisen, mener bandet.

Flere har takket nei

De andre bandene nominert i samme kategori er Årabrot, Code, Cumshots, Immortal er nå fjernet fra nominasjonslista.

– Det er sånt som skjer, det skal ikke være noen tvang å være nominert til Spellemann, sier styreder i Spellemanprisen, Marte Thorsby, til Dagbladet.

Det er plateselskapene som melder på artistene til Spellemannsprisen, og dette er ikke første gang artister har takket nei. Men Thorsby er ikke kjent med at artister tidligere har takket nei etter at nominasjonene er offentliggjort. Ingen av de andre artistene har takket nei i år.

– Men jeg tror noen takket nei seinest i fjor. Det kan være ulike grunner til at artister ikke ønsker å konkurrrere i musikk, og det skal man respektere, sier hun

Sakset fra www.dagbladet.no