SONIC SYNDICATE – Rebellion

SONIC SYNDICATE – Rebellion

Fallen Angels ble til Sonic Syndicate i 2005, rett før bandets debutalbum „Eden Fire" så dagens lys. Nå snart 5 år senere er bandets fjerde album snart ferdig innspilt og for å kutte ned ventetiden for fansen slapp bandet en EP kalt „Rebellion" nå i november. Vår mann Kenneth Sporsheim tok kontakt med Sonic Syndicates gitarist Robin Sjunnesson og nedenfor kan du lese frukten av den opprettede kontakten mellom dem.

SS_Robin.jpg

Hei, la oss starte med hvem du er og hva er din rolle i Sonic Syndicate?

Hey! Detta är Robin Sjunnesson, gitarrist i Sonic Syndicate.

Den nye EP'n "Rebellion" har vært ute noen uker nå. Har dere fått noen respons og tilbakemeldinger på den?
Responsen har varit skit bra! Om man tittar på alla recensioner så har den fått väldigt höga betyg och de är många som höjjer den till skyarna. Vi själva är väldigt nöjda och känner verkligen att detta är det bästa vi släppt än så länge i våran karriär. "Burn This City" är en sån klockren låt och den verkligen äger live. Den har en publik vänlig refräng och något som verkligen sätter sig på huvudet! "Rebellion in Nightmareland" är nog en utav dom tyngsta låtarna vi har skrivit och hela denna EP'n visar verkligen hade vi inte har några gränser. Allt från Rockiga "Burn This City" till tunggunget "Rebellion in Nightmareland".

Hva er grunnen til et EP slipp så tett opp mot en fullrelease?

Som alla vet så har vi rätt nyligen gjort ett sångarbyte, detta hände i slutet av sommaren. För att kunna visa vem våran nya sångare är, så behöver man ju helst släppa en ny singel. Därför blev de att vi spelade in en EP och direkt efter det började skriva nytt material inför nästa album. De var egentligen inte meningen, men vi spelade även in en Video eftersom både vi, bolaget och alla andra som jobbar för oss tyckte att "Burn this City" är för bra för att bara släppas som en singel. Den måste även ha en video som gör att låten blir mer ihågkommen! Därför ringde jag vår gode vän Patrick Ulleaus (Dimmu Borgir, In Flames) som vi har jobbat ihop med tidigare, och han vill gärna spela in våran nya video.

SonicSyndicate_top.jpg

Dere vil være på tur det meste som er igjen av dette året, men hvordan ser neste års turneplaner ut? Noen festivaler dere vet om nå?

Saker och ting håller för tillfället på att bokas men de är inget vi kan gå ut med officiellt. Vi kommer att spela in ett nytt album i Januari 2010 så direkt efter det så kommer det börjas boka turnéer och andra giggs som Festivaler etc etc.

Det nye albumet kommer til våren, hva kan vi vente oss av det? Noen overraskelser?

Såklart att alla band som får denna frågan svarar "Detta kommer bli vårat bästa album", men jag tror verkligen det. För en gång skull så känns allting rätt med tanke på att vi har Nathan i bandet nu och allt. Vi håller på tillfället på att turnérar, men vi har med oss en "HemmaStudio" så om dagarna så sitter vi och skriver musik inför nästa platta och jag måste säga att jag är riktigt nöjd över allt vi har skrivit än så länge! Kickass!

Roland Johansson har forlatt bandet. Hvordan påvirker dette Sonic Syndicate musikalsk?

Jag skulle säga att det inte förändrar nånting musikaliskt. Det enda är väl att det kommer vara en annan sångare på plattan, men musikaliskt sätt så har det inget med sångarbyte att göra. Visst så skriver vi låtar på ett annat sätt och så, men musikaliskt ändras ingenting, förutom att vi skriver bättre låtar idag än vad vi gjorde förr!

Dere har fått en ny mann i Nathan J. Biggs. Hvordan fungerer det?

Det fungerar HUR BRA som helst! Nathan är the King. Det är en väldigt stor lättnad att han är med i vårt band nu, för det känns som om att allting faller på plats nu. Personligt sätt så har allting blivit så sjukt bra, vi har så jävla roligt ihop och vi träffas mycket mer än vad vi gjorde förr. Nathan förde ihop bandet så att vi har blivit en stor lycklig familj. Musikalist sätt så skulle jag väl vilja säga att vi har blivit mycket bättre live och allt låter proffsigare. Nathan var ett jävla lyft när de gäller live framträdanden!

SonicSyndicate_1.jpg

Hva er største forskjellen på Roland og Nathan når det kommer til det musikalske bidraget i bandet?

Jag tycker att Nathan är bättre på alla vis. Jag gillar hans röst mer, han sjunger bättre live, hans engelska är bättre (Såklart, eftersom han är från UK) och han kan kontrollera en publik med bara några få meningar. Jag vill ju inte sitta här och snacka skit om Roland, men allt har blivit så mycket bättre nu så fort Nathan kom in i bandet!

Er dette kanskje et vendepunkt for Sonic Syndicate i positiv retning?

Såklart det är! Allt känns helt bäst nu. Så fort vi får släppt detta albumet, så ska vi ut och turnéra och fortsätta växa som band. Som jag sagt så många gånger tidigare, vi har så jävla kul ihop nu, så det är helt sjukt ifall inte allting bara skulle fortsätta positivt!

Vi i Eternal-Terror vil takke dere for at dere tok dere tid til å svare på våre spørsmål. Men helt til slutt; Er det noe dere vil si til våre lesere? Og har dere noen nye band dere vil anbefale våre lesere?

Jag skulle vilja tacka alla som har läst denna intervjun och håll utkik efter vårt nästa album! Vi kommer updatera och släppa SonicTv Episodes på våran hemsida ständigt när vi är inne i studion, så håll utkik! Turn it up and Rock it out!

http://www.myspace.com/sonicsyndicate