TIGERS JULEBLOT på Garage Oslo (30/12)

TIGERS JULEBLOT på Garage Oslo (30/12)

TIGERS JULEBLOT

 

tigerblot2.jpg

 

Kl. 21.00 CC ID 18

Noen norrøne juletradisjoner må til når ribba har sprengt ølvomma. I riktig gamle dager var blotet som regel drekking (definitivt!), etegilde med hestelever (hopper over den) og fruktbarhetsriter (uunngåelig). Tiger har valgt hovet Garage som årets blotshus, og i stedet for å skåle for gamlingene Odin og Freya svinges begerne til heder for et skamløst romjuls-slag!!!

OBLITERATION (N)
A nasty autopsy performed with broken glass!

Dødsmetalbandet Obliteration har holdt sammen siden siden 2001, skiftet i 2003 navn fra UFF til Obliteration, og har etterlatt seg en syndeflod av konserter og festivalopptredener. Obliteration har turnert England med doombandet Ramesses og fikk i 2005 æren av å være det yngste bandet som noen gang har stått på scena på Infernofestivalen.

Men først og fremst er bandet kjent for den skamroste debuten "Perpetual Decay" som kom på Darkthrone's label Tyrant Syndicate, en underlabel på Peaceville. "Perpetual Decay" fikk overveldende kritikker verden over og figurerer fremdeles på favorittlister og kresne oversikter i magasiner og nettsider.

Anmeldelse av "Nekropsalms", 2009, (FYSISK FORMAT):

"Vi skal være glade for at det finnes band som Obliteration! Band som tør minne oss på at menneskets naturtilstand er å være i forråtnelse, at alt vi er og hele vår kultur er forgjengelig. At tennene våre er lagd for å kverne kjøtt men selv blir uomtvistelig spist av bakterier. Nekropsalms er Obliterations andre album og er mer enn bare salmer for menigheten: Dette er et deathmetal-band som tør gå utover den indre krets og dypper biffen sinn i syrete marinader og lar den dampe seigt og lenge under doom-aktige svarte skyer.

Nekropsalms er en sjulåters oppvisning i original, brutal og brekningsfremkallende musikk, innspilt av bandet selv etter Gjør-det-sjøl-etoset i deres eget studio hjemme i Kolbotn. Utgangspunktet til Obliteration er en slags kosmisk old school death metal, men her og der tillater man seg en klype doom, punk, thrash og old school black metal. Etter åtte år kan Obliteraton trygt si at de har funnet sin egen avskyelige uttrykksform, så om du liker pest og fordervelse i ørene så vet du hvor du får det!"
– tiger.no
http://www.myspace.com/obliterationnorway
 
DØDPOP (N)
Skweee er noe så unorsk som en elektronisk musikkgenre med opprinnelse i Skandinavia. Hørt på maken? Skwee er selveste beviset på at det kommer flere ideèr enn kjøttbullar, skillingsboller, binders og badstu fra det kalde nord.
Dødpop ble grunnlagt i Oslo av Robert Lorenzo, Kristian Møller Johansen og Bård Harazi Farbu i 2008. Selv om miljøet er relativt lite, rundt 50 skwee produsenter verden over, de fleste fra Norge, har musikkarten begynt å få stor oppmerksomhet i resten av Europa og USA.

Med utspring fra electromiljøet i Helsinki og Stockholm, til Oslos svetteste dansegulv på The Villa har skwee spredt seg som ild i gress. Under fanen til det Hamar-baserte skweee-labelet DØDPOP skapes breaksmusikk på sitt beste.
Denne herlige sjangeren har pustet nytt liv i electronicascenen, med sin skrudde, funky fusjon av electro, p-funk, hip-hop og electronica.
Dødpop kom nylig med CD-debuten Dødpop Vol 1, som viser kollektivets utrolig variert reise i innovativ elektronisk musikk.

Bak spakene er de norske skweee-produsentene Sagtann, Melkeveien og Beatbully, Hedmark, Sprutbass og Robert Lorenzo. 

"Rasende fet oppfølger til Dødpop-labelens første utgivelse! Her auses det på med mer skamløse synther og skrudde rytmer på begge sider av sjutommeren. Beatbully var også med på den første sjueren og er her i litt roligere farvann, mens nykommeren Sprutbass blyner til med en skikkelig partybanger. Det låter som en mer uptempo og cheesy variant av dubstep, hvor de svaiende og uforutsigbare rytmene er beholdt men det overordnede uttrykket er mer humørfylt og fleipete. Definitivt den mest bredbente synthhåndteringa siden Beverly Hills Cop soundtracket!
Ganske enkelt genialt! Her gjelder det om å handle før samtlige 500 av disse jomfruelig hvite sjutommerene blir slukt av det blodige ebay-kjødet!"
– tiger.no
http://www.myspace.com/dodpop  
 
OKKULTOKRATI (N)
Okkultokrati er medlemmer av Haust, Susie Cain, Catena Collapset og Common Cause som spiller stygg, dødstung og pessimistisk musikk et sted mellom punk, black metal og hardcore. Eller som en veldig drøy bastard av Darkthrone, Black Flag. Black Death og Black Sabbath er store forbilder.

Oslobaserte Okkultokrati er punkerne som har begynt å svartne i kantene, hard snacks både for punkelskere og svartmetallere. Vokalen er en av de sterkeste parameterne og lyrikken fremføres i tro black-metal tradisjon.
Demoen  "Knarkskog" ble utgitt i fjor, bandets debut på selskapet Lilla Himmel. Fire spor med frenetisk hardcore/punk med sjuk vokal og nok av svart kaos.
Kall det gjerne urnorsk, ateistisk black n'roll!
http://www.myspace.com/okkultokrati
 
Les mer på http://www.garageoslo.no