SVARTE GREINER på Garage Oslo – Lillescenen (20/12)

SVARTE GREINER på Garage Oslo – Lillescenen (20/12)

Søndag 20. desember 2009 – Oslo/Garage – Lillescenen

SVARTE GREINER

Konsertstart ca kl 23:00

Gratis inngang.

 

Halvakkustisk doom, beslektet med Volcano the Bear og Earth!

 

Svarte Greiner er aliaset til Erik K. Skodvin (halvdelen i duoen Deaf Center og sjefen i Miasmah Recordings). Mens tospannet lager støvete lydlandskaper i en surrealistisk verden ikke ulik David Lynch og hans muse Angelo Badalamenti, er Svarte Greiner enda dypere inn i mørket. Et mystisk og urovekkende univers.

Inspirasjon hentes fra artister som Earth, Volcano the Bear, David Darling & Deathprod, musikken har en drenasje av stemningen fra horror filmer av den mer intrikate og intelligente typen.

Live, improviserer Skodvin en atmosfære rundt skjeive gitarer, fioliner og andre strenginstrumenter, vokal, vinylknirking og underlige lyder en skulle tro ikke fantes. Hver opptreden kreerer noe nytt.

Siden utgivelsen av debut albumet "Knive" in 2006,  har Erik gitt ut en serie av tolv-tommere, kassetter og en rekke limited editions.

Fullengderen "Kappe" ble sluppet på selskapet Type Records.

"Bak artistnavnet Svarte Greiner finner vi Erik Skodvin. Han er aktiv på mange fronter, blant annet med plateselskapet Miasmah som har gitt et et knippe strålende plater de siste årene. Hovedvekten ligger på elektronisk, ambient og neo-klassisk, med artister som Elegi og Greg Haines."

– Bjørn Hammershaug

 

http://www.youtube.com/watch?v=pgRKhAzQ1s4

http://www.myspace.com/svartegreiner

 

Det er også konsert med WILLIAM FITZSIMMONS i kjelleren denne søndagen og denne konserten begynner ca kl 20:00.