NAZARETH og WATAIN til Sweden Rock

NAZARETH og WATAIN til Sweden Rock


Mycket mer legendariskt kan det inte bli: NAZARETH kommer till Sweden Rock.

2010Nazareth.jpgSkotska Nazareth var i mitten av 70-talet ett av hårdrockens största band. De blandade fyndigt ruffigt rockiga låtar som "Razamanaz", "Hair of the Dog" och "Woke Up This Morning", med poppigare covers som Joni Mitchells "This Flight Tonight" och Everly Brothers "Love Hurts". Den sistnämnda nådde i Nazareths version sin största berömmelse som en av de största rockballaderna genom tiderna. Bandet har varit en stor influens för bland andra Hanoi Rocks och Guns n' Roses – Dan McCafferty är i själva verket Axl Roses förebild som sångare – och är fortfarande en mycket populär liveakt, vilket de ett flertal gånger bevisat på SRF. 2008 gjorde de även en stark comeback på skivdiskarna med "The Newz", deras första album sedan trummisen Darrell Sweet avled 1999. Dagens Nazareth utgörs av originalmedlemmarna McCafferty och Pete Agnew (bas), den senares son Lee på trummor och mångårige gitarristen Jimmy Murrison.

 

Watain till Sweden Rock Festival med Bathory-hyllning

2010watain_small.jpg Svenska Watain är ett av de mest inflytelserika och framgångsrika black metal-banden av idag, och när de gör Sweden Rock Festival-debut blir det minnesvärt på mer än ett sätt.
Som om det inte vore nog att bandets fjärde fullängdare har preliminärt utgivningsdatum dagarna före festivalen, vilket alltså innebär ett gyllene tillfälle för efterlängtat nytt material att göra livedebut, har Watain utlovat en speciell hyllning till det absolut mest kultförklarade och betydelsefulla black metal-bandet genom tiderna: Bathory.
Bathorys grundare och enda egentliga medlem Quorthon gick ur tiden 7 juni 2004, och för att hedra minnet av hans verk kommer Watain att dela upp sitt set på 45 minuter av deras egen svartmetallmagi och 45 minuter Bathory-låtar.
Raise the dead!