ERIC CLAPTON & STEVE WINWOOD til Malmö (31/5)

ERIC CLAPTON & STEVE WINWOOD til Malmö (31/5)

ERIC CLAPTON & STEVE WINWOOD – "TOGETHER LIVE"

Gör exklusiv Skandinavienkonsert i Malmö i maj

Den 31 maj besöker två världsartister Malmö för en unik afton i bluesens tecken. Eric Clapton och Steve Winwood spelar på Malmö Arena. Biljetterna släpps den 14 december klockan 10.00.

Både Clapton och Winwood har långa och fascinerande karriärer bakom sig. Deras musikaliska vägar korsades första gången 1969 i bandet Blind Faith – gruppen som kan räknas som en av världens första all star-band med Ginger Baker, Rick Grech och dessutom Steve Winwood. Blind Faith levde inte länge och genomförde bara en turné under sommaren 1969 innan medlemmarna gick skilda vägar igen.

Först 2007 var det dags för en återförening. Då stod Clapton och Winwood åter på samma scen då de levererade en rad låtar tillsammans på 2007 års version av Crossroads Guitar Festival i Chikago. Framträdandet var så dynamiskt och hyllat att de två ikonerna beslutade sig att låta samarbetet fortsätta. Förra året gav Eric Clapton och Steve Winwood för första gången en hel konsert tillsammans och scenen var inget mindre än Madison Square Garden i New York, samma scen som Blind Faith en gång livedebuterade på. Tre kvällar i rad förgyllde de Madison Square Garden, med en låtlista som inkluderade nummer från bådas fenomenala solokarriärer, likväl som hits från Blind Faith. Efter dessa konserter släpptes en live-skiva med Clapton/Winwood (Rhino/Warner) som blev nominerad till två Grammys, dels för albumet och dels för sången Can't Find My Way Home.

Konserten i Malmö är en exklusiv afton, den enda i Skandinavien, med Clapton och Winwood och platsen är nybyggda Malmö Arena med bara en halvtimmes resväg från Köpenhamn.

Biljettinformation:

31.5 Malmö Arena

Biljetterna kostar 475 – 675 kronor, släpps den 14 december klockan 10.00 och säljs via Livenation.se, Ticnet 0771-707070, och Malmö Arena 077-578000.