RAVEN til Sweden Rock

RAVEN til Sweden Rock

Dags för lite NWoBHM.
Raven gör debut på Sweden Rock!


2010Raven_small.jpgRAVEN (UK)
Raven från Newcastle är ett av de mest legendariska och seglivade banden från New Wave of British Heavy Metal. Centrerade kring brödraduon John (sång, bas) och Mark Gallagher (gitarr) levererade de välspelad och för sin tid härligt brutal musik på sina tre första, klassiska album "Rock Until You Drop" (1981), "Wiped-Out" (1982) och "All for One" (1983). Och undantaget en melodiösare, USA-flirtande period i mitten av 80-talet har Raven bara fortsatt leverera klassisk heavy  metal, obekymrade om trender, till deras fans stora glädje. En olycka 2001, då Mark Gallagher skadade benen, tvingade bandet till ett längre uppehåll, men 2009 återkom de med nya plattan "Walk Through Fire" och 2010 är det oss ett sant nöje att för första gången välkomna ett av brittisk metals stora namn till SRF! 


VI SLÄPPER ETT NYTT KLART BAND I MORGON!Hittills klara band

Bachman & Turner (Can)
Enda spelningen i Skandinavien
W.A.S.P. (Us)
Rick Springfield (Aus/Us)
Saga (Can)
Sabaton (S)
D-A-D (DK)
Mother's Finest (US)
Unisonic (D)
Aldo Nova (Can)
Anvil (Can)
Raven (Uk)
Bigelf (US)
Jorn (N)

Totalt kommer över 60 band att presenteras.