DARK ESSENCE FESTIVALEN 2009 – Dag 1 – Garage

DARK ESSENCE FESTIVALEN 2009 – Dag 1 – Garage

Metallhelgen på Garage fortsatte etter en god oppstart av tung helveteskaraoke med 5 års jubileumsfestivalen 6./7.11. fra Dark Essence Records. Plateselskapet holder hjemme i syv-fjells-byen Bergen og har godt samarbeid med flere aktører ute i Europa. Denne labelen ble grunnlagt for fem år siden som et datterselskap av Karisma Records og har økende salg internasjonalt. Som hvert år hittil var det nok en gang en veldig god line-up.

Dag 1:

f8ffa0bd26394115aba3a442aa35670a.jpg

Alt for sent kom jeg til konserten, mens Aeternus var først på scenen. Dessverre gikk jeg glipp av noen låter men jeg fikk med meg mesteparten og det jeg hørte av konserten, var kjempebra. Dette var den første konserten de har hatt på 4 år. Ares is back – krigsgudvokalisten var som i gamle dager og hersket med gitaren over den mørke metall essensen. Med mye mer brutalitet og majestetisk musikkslag enn tidligere, fyrte han av sammen med sine evige krigerne. Jeg ser fram til når Aeternus er ferdige med sitt nye album, som de foir tiden jobber med. Aeternus hører til et av de eldste band hos Dark Essence og har gitt dark metal et uforglemmelig navn i Bergen.

910fab1e1b6d114028a1981d4663681d.jpg

Andre band, andre sfære – Obscure spilte likt navnet, obskur groovy metal. Bandet var på Dark Essence Festivalen også i fjor og tiltrakk nok en del publikum etter den konserten. Stoner rock kalles musikken og jeg lurer på, hvor det kommer fra eller fører til- for stein, gamlinger eller stoned metal heads? Spørsmålet ble vel ikke besvart, men bandet gjennomførte et bra show med groovende rock, og de fans som likte dette var vel trolig fornøyd.

b787e8495c39cfe1f1e5c3bc557adf55.jpg

Ravencult fra Hellas fikk liv i de sovende headbangerne igjen med tøff tung black metal og hadde en nakkebevegende forestilling på scenen og musikken ga rett et slag i trynet. Det var for sørlands temperament stålharde svartmetalls melodier med en skandinavisk preget grunnlag. De greske menn debuterte med albumet "Temples of Torment" på Dark Essence i 2007 og en ny plate er på vei i 2010. Bandets opptreden er vel ikke så vant blant norske fans, og hele bandet headbanget som faen til rytmen og kunne lett vunnet en konkurranse dermed. Ravencult fikk en god respons fra publikum og de fikk sikkert noen nye fans.

01e811837a6ce02398a3e89cf814de74.jpg

Sulphur var kveldens headliner og var igjen hjertelig velkommen på Garage. Det var andre konserten i løpet av noen få uker til en ny plate "Thorns of Existence". Gruppen fikk det meste bifallet og hadde stor bevegelse i folkemengden foran scenen. Rett og slett er Bergenserne kjent for å være eksentriske og Sulphur gjør vel ingen uttak. Noen skikkelige metall låter bl.a. "True Father", "Ravner beitir i banesår", "Hunting Sickening Seas" og "The purifying Flame" fra den nye CD-en med progressive black/death elementer fikk ut det siste av publikum. Eksentrisk ekstremsmetall ville jeg nevne som musikkstilen, siden bandet ikke ville kommentere, hva den kalles. Likevel har platen fått masse oppmerksomhet og gode kritikker og var en stor overraskelse i den svovelige musikkgryten. Bare to ingredienser mangler for Sulphur: bly som blir til gull og flere fans som fyrer opp ilden – trolldom i musikken, trolldom på den mørke festivalen – kanskje de kunne ha også fascinert alkymi læremesteren Hermes Trismegistos.

 

http://www.myspace.com/aeternusnor

http://www.myspace.com/obscurebergen

http://www.myspace.com/ravencultbm

http://www.myspace.com/sulphur666