DEEP PURPLE i Oslo Spektrum (22/11)

DEEP PURPLE i Oslo Spektrum (22/11)

Søndag 22. november 2009 – Oslo Spektrum

Deep Purple

Vi har nå gleden av å ønske Deep Purple, tidenes hardrockpionerer, tilbake til Oslo Spektrum, og til en ny konsert med rockens klassikere 22.11.09 kl. 19.30.

Tider for arrangementet:
Dørene åpner klokken 18:30
Support, Teodor Tuff klokken 19:30
Deep Purple klokken 20:30 
Forventet slutt klokken 22:30

Vær oppmerksom på at alle tider er ca-tider, mindre endringer kan forekomme. Publikum oppfordres til å være ute i god tid.

 

Sammen med Led Zepplin og Black Sabbath regnes de som et av de første og største bandene som formet hardrock sjangeren. Sist de besøkte Oslo Spektrum i januar 2006 hadde de nettopp sluppet deres 18 studioalbum "Rapture of the Deep" til knallgode kritikker fra fansen så vel som fra musikkpressen. Nå ryktes det at det er et nytt album på vei! Totalt har de solgt over 100 millioner album, så her har vi med ekte legender å gjøre, og et band man virkelig burde få med seg live.

Besetningen har endret seg flere ganger i årenes løp, og det var med deres andre besetning verden virkelig fikk øynene opp for bandet. Det var dette bandet som blant annet gav ut albumet "Machine Head" i 1972 med den fantastisk sangen, "Smoke On The Water". "Smoke On The Water" er og blir deres kjenningsmelodi, men også en av rockens beste låter den dag i dag. Tett etterfulgt kom albumet "Live in Japan", som regnes som en av historiens beste livealbum, albumet ble en suksess verden over.

Dagens besetning har gitt ut to flotte album og har høstet gode kritikker både for album og konserter. Steve Morse revitaliserte, til stor glede for fansen, bandet i 1994. Da en av grunnleggerne i bandet, Jon Lord sluttet i 2002 fikk de med den legendariske keyboardisten Don Airy, og i dag er de et sjeldent bra og samkjørt band, som vi har gleden av å oppleve i Oslo Spektrum.

Etter deres forrige turne og norgesbesøk ble bandet kåret til en 6. plass på listen over årets beste turneer, uansett sjanger, av Planet Rocks lesere. 

Deep Purple er i dag hardrockens levende legender som alle burde få med seg.