FOCUS – Trondheim – Blæst

FOCUS – Trondheim – Blæst

Denne konserten skulle egentlig ha vært for en drøy måned siden, men den ble da avlyst grunnet sykdom. Heldigvis ville det seg slik at de kunne komme tilbake en måned senere å gjennomføre konserten. Og det til et publikum som ikke bare var spente, men også mange og takknemlige. Det er nemlig ikke hver dag en har muligheten til å se et så fantastisk band som nederlandske Focus. De startet opp i 1969, altså for 40 år siden. Mitt eget forhold til Focus stammer fra mine tenår da jeg fant en live-LP (at the Rainbow) i min fars platesamling og spilte den på, etter hvert, mange nachspiel. Så når jeg fikk muligheten til å se dette legendariske bandet live var jeg ikke sen med å si ja.

Og skulle skrive om denne konserten er egentlig utrolig enkelt, men for de som ikke var der vil det være umulig å forstå hvor fantastisk det hele var. Stemningen kan ikke beskrives. Thjis Van Leer er så utrolig karismatisk og morsom at han må oppleves. Unikum av en fyr. Musikalsk varter de opp med noen fantastiske melodier og med låter som "Sylvia", "House of the King" og "Hocus Pocus" trollbandt de alle som hadde tatt turen til Blæst. Jeg tror det ble utsolgt til slutt og jeg tviler på at noen angret at de tok turen. Thjis spiller orgel, tverrfløyte, jodler, plystrer og synger, og i tillegg er han utrolig morsom og finner på mye rart. En herlig tykksak av en kar!

Noe som var med å virkelig gjorde konserten for min del var at Thjis helt til slutt introduserte bandet slik han gjorde det tilbake i 73 på Live at the Rainbow LPn. Jeg fikk høre at det gjorde han ikke lenger, derfor ble gleden ekstra stor når han midt i "Hocus Pocus" kjørte den introduksjonen. Men høydepunktene var mange, og i det hele og store var det 2 timer med herlig musikk, mye humor og en flott stemning.

Nei, var du ikke der veit du ikke hva du gikk glipp av. Og det virket ikke som om noen i publikum savnet deg heller, de var for opptatt med å nye musikken og den spesielle stemningen. Dette blir nok for min del en av de beste konsertopplevelser jeg har hatt! Bare Lifelover i Oslo om noen uker kan toppe dette i år…