SULPHUR – Spilt blod og brente knoklar

SULPHUR – Spilt blod og brente knoklar

Bergensbaserte SULPHUR er klare med sin andre utgivelse "Thorns in Existence ". Bandet har fått nye venner i Kristiansunderne The Sickening, og har vært på en minitur i Norge (ehm… Kristiansund, Trondheim og Bergen…) for å spre sitt glade budskap til en stadig gryende metallbefolkning.
I den forbindelse tok vi kontakt med bandet for å høre litt hva de selv hadde å si om blant annet kometkameratene. Her er hva de vakre mennene hadde å si til sitt forsvar…

Sulphur_2_1.jpg

Før vi snakker om framtiden… la oss høre litt historikk. Når og hvorfor startet SULPHUR opp?

Sulphur ble startet i år nittenhundrede og nittini, som en videreføring av blackmetal bandet Taakeriket. Bytte av bandnavn var nødvendig for oss i og med at vi ikke følte at Taakeriket lenger var et passende navn til å beskrive musikken våres lenger. Før gikk det i iskald blackmetal noe vi etter hvert synes satt for mange begrensninger i forhold til det vi faktisk ville lage av musikk. Deathmetal og eksperimentelle prog elementer begynte etter hvert å innlemmes i musikken, så det hele endte vel opp med litt av hvert. Noen drikker bare øl, mens noen drikker bare brennevin, vi vil ha begge deler.

Hvem er dere og hva gjør de forskjellige i bandet?

Tenker du utenom å lage grusom musikk? Eller at eg spiller gitar og vegard bass og Thomas synger? Hø,hø….nei, Vi gjør nå litt av hvert. Vegard sitter i nordsjøen og drikker kaffi, Erik selger stikkontakter, Thomas lager smykker, Eg lager kabler og måleinstrrumenter mens Eivind klatrer i stolper for BKK. Det er på ingen måte god butikk å spille i band, heller tvert imot, kjipt for det hadde jo hvert mye kjekkere.

Er sammensetningen nå lik den originale?

Kan ikke akkurat si det, nei….Det har hvert ganske mye gjennomtrekk opp igjennom årene når det kommer til medlemmer. På første demoen, "A Relic for the Damned" er det bare meg som fremdeles er med i bandet. På andre demoen, "Outburst of Desecration" hadde vi ikke trommis, så da var det bare å sette seg ned å begynne å programmere. Fra denne demoen er det bare meg å Thomas igjen. Når "Cursed Madness" skulle spilles inn, sluttet både bassisten og andre gitaristen så da var det bare meg å Thomas igjen sammen med en innleid Mads Guldbekkhei (The Allseeing I) til å traktere trommene, men vi nektet å gi opp. Etter platen var ferdig innspilt og utgitt ble vi etter hvert det bandet vi er i dag.

Navnet SULPHUR… fortell…

Navnet var det gamle vokalisten vår som kom opp med. Det hadde med alkemy å gjøre, men strengt tatt, svovel og metal går godt i hop, gjør det ikke?

Musikken deres.. beskriv den for oss.

Metal…..eller er det prog? Metal med progressive elementer (Nei, ikke heavy metal tulle prog!)? Black metal? Death metal? Er ikke så veldig glad i å sette musikken i en bestemt bås(er), da blir det liksom bare min tolkning av den. Kan jo hende at andre ville beskrevet den på en helt annen måte enn meg fordi inntrykket deres er helt annerledes enn mitt. Overlater heller lytteren til å lage sin egen oppfatning om hvilken type musikk dette egentlig er. Kjøp platen, last den ned ulovlig, stjel den….uansett skaff deg et eks sett deg ned i godstolen foran anlegget, jekk deg en pils og bare nyt…..mmmmm….

Innflytelser hentes hvor (musikalske og ikke musikalske hvis noen)?

Kan begynne med å nevne noen band som har betydd mye for min inspirasjon til å lage den musikken vi står for i dag. Kan begynne med de "vanlige" innen for metalsjangeren; Emperor, Enslaved, Satyricon, Dissection, DarkThrone, Morbid Angel, Cannibal Corpse etc. Men så har du også min lidenskap for 70 talls prog rock. Der kan jeg nevne blant annet King Crimson, Camel, Genesis, Jethro Tull etc. Blander man alt dette her til en smørje og prøver å lage musikk av det blir svaret Sulphur. Innflytelser hentes utelukkende fra det musikalske, har ingen utenom musikalske inspirasjons kilder.

Hvor ofte øver SULPHUR, og har dere faste øvinger, eller blir det oppkjøringsøkter fram mot spillinger?

Vi kjører oss opp når det skjer ting som konserter og innspillinger, utenom det øver vi ikke. Dette er det flere grunner til som for eksempel at Eivind i har to unger å passe på, Vegard jobber i nordsjøen og tre av oss spiller i flere band, da kan det til tider bli vanskelig om ikke umulig å gjennomføre faste øvinger. Det handler stort sett om effektivitet, så lenge folk er flinke nok til å øve individuelt er ikke dette noe problem. Da er det bare å møtes godt forberedt i lokalet og rocke som faen.

Sulphur_Thorns.jpg

Dere har en utgivelse bak dere og nå kommer "THORNS IN EXISTENCE", sammenlign de to skivene for oss?

Cursed Madness er jævli bra, Thorns In Existence er om mulig bedre! Cursed madness var ei plate som ble komponert over en lang og kanskje utprøvende periode musikalsk sett. Thorns In Existence er skrevet etter at den musikalske veien på en måte er funnet og valgt, besetningen har vært fast, og resultatet har blitt mer sammensatt og velutviklet.

Alle band har et "big moment" … hva er deres så langt?

Siden vi ikke har spilt noe særlig live så lenge vi har eksistert lar det seg vente på. Tipper vi har spilt 7 konserter siden 1999. Det har mye å si at vi har hvert veldig lenge uten fast trommis, det er først nå de siste par årene at ting har begynt å skje. Så noe big moment har vi ikke hatt enda, vi venter i spenning.

Skifte av plateselskap… hvorfor?

Av den enkle grunn at vi og Osmose ikke delte samme syn på hvilken musikalsk retning vi skulle ta. De ville noe helt annet enn det vi ville og da sier det jo seg selv at det blir umulig å fortsette samarbeidet.

Hva kan publikum forvente seg fra SULPHUR i tiden framover, mye live?

Publikum kan forvente seg at vi skal ut og redde verden fra fattigdom og nød, gjøre slutt på global oppvarming og… yeah right. Publikum kan forvente seg brutale live shows og en feit plate! Vi spiller noen gig'er med The Sickening i oktober, og 6. november spiller vi på Dark Essence Metal Fest på Garage i Bergen. Vi jobber med å få flere konserter spikret i løpet av høsten/vinteren, men som alt annet i denne bransjen: Det tar litt tid…

Hvilket forhold har dere til kometkameratene? (og bare så det er sagt… dersom dere ikke har et forhold til dem… få det)

Hmmm, de ser festlige ut, barne tv psykedelia? Fett nok, men tror denne bør besvares av sånne som har barn, altså, Eivind…?

Sulphur_1_1.jpg

Når dere er ute og spiller.. full konsentrasjon eller full fest?

Begge deler, men før en gig blir det ikke noe særlig med drikking, kanskje en pils eller to, blir det mer enn det går det enkelt og greit rett til helvete noe som ville hvert veldig urettferdig for de som har betalt penger for å komme og se en bra konsert.

Hva kan vi forvente oss av SULPHUR i framtiden? Hva er målet deres? Full verdensdominans eller lokale helter?

Full verdensdominans. Vi holder faktisk på med å utvikle vår egen dødsstjerne og egen robot hær som vi skal bruke til å tvinge menneskeheten i kne med. I mellomtiden skal vi fremstå som lokale helter! Dere skulle bare visst!

Metall i Norge, har dere noe inntrykk av hvordan scenen er?

Scenen er stort sett svart og litt liten. Av og til kjører de lys og sånn i forskjellige farger, men det er bare når det er noen som spiller på den. Mange nye tøffe band der ute, og mange tøffe gamle helter. Det er fett at den norske metal scenen er under utvikling samtidig som de gamle holder koken…

 

http://www.myspace.com/sulphur666