RED HARVEST – Oslo – Spacebunker

RED HARVEST – Oslo – Spacebunker

Jubileumsgig. 20 år. Og gutta boys ser like unge ut…

Det hadde møtt opp bra med folk denne kvelden. Lokalet Spacebunker tilhører kunstneren Spacebrain, om jeg har forstått ting riktig, og det er et kult lokale med diverse skulpturer og skapninger plassert langs veggene. Jeg vet ikke om lokalet er optimalt med tanke på lyd, og jeg har hørt Red Harvest med kraftigere lydbilde tidligere. Men når sant skal sies, og det skal det jo, synes jeg den mer skitne lyden kler Red Harvest godt. Det blir mørkere, rett og slett. Men det var ikke dårlig lyd, for all del.

e54affd0903ff5b871ac369bc2276cf1.jpg

Bandet spilte låter fra sin etter hvert solide diskografi. La meg nevne "Cold Dark Matter", "Omnipotent", "Mouth Of Madness" og "Acid" som eksempler. Og det som slo meg, i motsetning til når et nytt album skal promoteres, er hvor variert Red Harvest sin musikk faktisk er. Jeg har som regel begynt å kjede meg etter 5-7 låter, fordi det har blitt for endimensjonalt, men denne kvelden var det vanskelig å vite hva som kom rundt neste sving. Eller gitarlinje om du vil… Dermed endte jeg opp, sammen med de mange fremmøtte, å kose meg med variert og brutal musikk. De hadde en projektor i bruk, og det skapte en fin atmosfære underveis. Dog, fin… Krig og elendighet er vel ikke det som defineres som fint.

Red Harvest spilte konsist. Ja, det ble til og med plass til en låt med Cato Bækkevold på trommer. Det var en kuriositet. Alt i alt vil jeg si at dette var en vellykket kveld, og Red Harvest beviste nok en gang at de er gode som gull når det er en scene de kan triumfere fra.

 

www.redharvest.com