TRØNDERFESTEN – Uka 09 – Dødens Dal

TRØNDERFESTEN – Uka 09 – Dødens Dal

Dødens Dal som konsertlokasjon er litt hit and miss. Det de gjør bra gjør de meget bra, mens mangel på kortautomater, gjørme og litt for få toaletter er en prøvelse gang på gang. Men bedre, det blir det.

Kveldens Trønderfestival inneholdt tre band, der Sie Gubba var første band ut. Som seg hør og bør var hodet et helt annet sted under denne konserten. Det samme gjelder for så vidt også kroppen.

Men da jeg endelig kom meg til Dødens Dal imponerte Dag Ingebrigsten stort. Var dog lenge usikker på hvilke hits han skulle fremføre over en hel konsert, spesielt når han dro av gårde med "Forelska i Lærern" fra start, men med et knippe covers, Rosenborg-sangen og "Værra Me Mæ Hjæm" som avslutning ble dette en riktig så trivelig affære.

Men så var det kongen sin tur. Og gjett om kongen gjorde som forventet. Åge leverte nok en gang en konsert det luktet svidd av. Kommer den mannen noen sinne til å bli for gammel til dette? I doubt it. Når det er sagt må nok den yngre garde i bandet hans gis mye av æren for at han fremdeles holder seg, og for at sceneshowet fremdeles er et ordentlig show, men mannen imponerer. Det var allsang, dans og liv gjennom hele konserten og en kunne høre folk synge "Levva Livet" langt ut i natten.