ENSLAVED + + til Roadburn 2010

ENSLAVED + + til Roadburn 2010

Enslaved kunngjøres som artists in residence på Roadburn Festivalen 2010 som holdes 15. – 18. april i Nederland og inneholder opptredener fra Enslaved, Trinacria, Dream of An Opium Eater og Enslaved/Shining (NO).

 

Enslaved og forskjellige bandmedlemmer vil gjøre flere spesielle show gjennom hele festivalen. 

 

Først ut er Enslaved som spiller torsdag 15. april. Her vil bandet spille et sett spesielt satt sammen for denne festivalen, og i følge Ivar Bjørnson må publikum være forberedt på en overraskelse eller to.

Trinacria_Roadburn_10.jpg

 

Fredag 16. April står Trinacria for tur. Trinacria er personlig invitert av Tom Gabriel Warrior (Hellhammer, Celtic Frost) for å spille på hans egne evenementet kalt "Only Death Is Real" .

Trinacria var originalt et bestillingsverk fra Rikskonsertene skrevet av Ivar Bjørnson (Enslaved), Maja S. K. Ratkje og Hild Sofie Tafjord (begge fra Fe-mail) som raskt utviklet seg til å bli et band. Med Grutle Kjellson, Ice Dale (begge fra Enslaved), Iver Sandøy (Emmerhoff) og Espen Lien var besetningen komplett. Kombinasjonen av Norges beste musikere innenfor støy og metal sjangeren, gjør dette til et meget unikt band som du skal ha vanskelig for å stille deg likegyldig til.

DOAOE_Roadburn_10.jpg

 

Dream of An Opium Eater består av Ivar Bjørnson (Enslaved), Reuben Gotto (Johnny Truant), Ben Calvert (ex-Killing Joke) og Julia Ruzicka (Million Dead).

Dream of An Opium Eater vil fremføre et soundtrack (skrevet av Reuben Gotto og Ivar Bjørnson) til en samling med korte horrorfilmer, som vil bli vist på storskjerm. Dette skjer 16. april

Enslaved_Shining_Roadburn_10.jpg

 

Lørdag 17. april er Enslaved / Shining (NO) begge hovedband på festivalen og vil fremføre deres 90 minutter lange komposisjon "Armageddon Concerto".

Både Enslaved og Shining (NO) er utvilsomt to av Norges mest hardtslående og progressive band, nå går de igjen sammen for å imponere publikum slik de gjorde på urfremføring på Moldejazz i 2008. Komposisjonen er skrevet av Enslaved's Ivar Bjørnson og Shining's Jørgen Munkeby og blir beskrevet som en blanding av prog, doom, jazz, ekstrem metal, nordisk mytologi og science fiction.

 

For mer info, vennligst sjekk ut www.enslaved.no  www.shining.no www.roadburn.com