JOHN DEE er snart tenåring

JOHN DEE er snart tenåring

JOHN DEE 12 ÅR I OKTOBER


John DEE er snart tenåring! Vi er en av Oslos lengstlevende livescener og disse årene har det vært stappfullt av norsk musikkhistorie, store internasjonale besøk og kubbkonsepter. Årets oktober blir hektisk, spennende og variert: vi får besøk av blant andre Tha Dogg Pound, Street Dogs, Baddies, Veronica Maggio og Sahg.


Torsdag 1. oktober
ORBO & THE LONGSHOTS

Det er et hektisk år for de Spellemannvinnende rock n' rollerne som er aktuelle med både norgesturné, europaturné og sin nye plate "Masquerade". Albumet er co-produsert av Kurt Nilsen og singelen "Rock & Roll City" er allerede ute på radio.
www.myspace.com/orbomusic
Bill. Kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 2. oktober
ElektroStat:
MIND.IN.A.BOX (AT)
KICK (SE)
DISKOTEK
KANT KINO
CAMPFIRE KANSAS

Norges største elektroniske musikkfestival er tilbake for 11. år på rad! ElektroStat 2009 blir en to dagers fest i to etasjer med ti band, klubb alle dager, spill-lounge, quiz, stands og mye mer. For info om årets artister og nyheter, sjekk: www.elektrostat.com
Festivalpass kr. 680,- / Dagsbilletter kr. 380,- + bill.avg. pr. dag. 18 år leg.

Lørdag 3. oktober
ElektroStat:
D.A.F. (Deutsch-Amerikanische Freundschaft) (DE)
ANSTALT
CODE 64 (SE)
BERMUDA TRIANGLE
SUBSTATE

Norges største elektroniske musikkfestival er tilbake for 11. år på rad! ElektroStat 2009 blir en to dagers fest i to etasjer med ti band, klubb alle dager, spill-lounge, quiz, stands og mye mer. For info om årets artister og nyheter, sjekk: www.elektrostat.com
Festivalpass kr. 680,- Dagsbilletter kr. 380,- + bill.avg. pr. dag. 18 år leg.

Søndag 4. oktober
FUTURE OF THE LEFT (UK)

Det hardtslående walisiske bandet er restene av Mclusky som var litt av en snakkis på den britiske indie-scenen. Og jammen har de ikke gitt ut de to siste platene siden på gamle gode 4AD. Et kvalitetstegn! Den siste utgivelsen kom nå i sommer og het "Travels with Myself and Another".
www.myspace.com/futureoftheleft
Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

Tirsdag 6. oktober
BLACK STONE CHERRY (US)
Supp.: Bercedes Menz

Kentucky altså, det er der det skjer. Har du hørt singelen "Blind Man" skjønner du at det er bredbeint rifftung sørstatsrock som gjelder nå. Gruppa kom i fjor med sin andre plate "Folklore & Superstition" produsert av Bob Marlette (Alice Cooper, Ozzy Osbourne)
www.myspace.com/blackstonecherry
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 7. oktober
Releasekonsert
EGIL OLSEN
+ Special guests

"Nothing Like The Love I Have For You" heter plate nummer to fra låtskrivertalentet, som har fått med Thom Hell og Rockettothesky som gjestehjelpere. Siden sist har han rukket å spille over hundre konserter og gi ut den forrige plata i Asia.
www.egilolsen.com/music.htm
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 8. oktober
SKY BARSTOW + CYRANO ARMAGEDDON

Norsk-britiske Robin Barstow har funnet på en helt ny lek som han beskriver som "eklektisk husorgel-pop med bakgrunn i en syk elektronikaverden, frontet av en trygg og maskulin stemme som ikke er redd for å leke med språk". Han er aktuell med EP'en "It's Circular" og har vært "Ukas Urørt" på P3.
www.myspace.com/skybarstow  / www.myspace.com/thecyrano  
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 9. oktober
RAISED FIST (S)
Supp.: Your Demise (UK) + Pilgrimz (DK)

Det blir som vanlig aggressivt når de svenske hardcore-punkerne tar turen innom, denne gangen med den nye plata "Veil Of Ignorance". Gutta er drevne på scenen og har mange, mange konserter rundt om i Europa bak seg siden starten i 1993.
www.myspace.com/raisedfist
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 10. oktober
SABATON (S)

Metalbandet feirer tiårsjubileum i år og gjorde comeback under fjorårets Sweden Rock Festival. Da kom de også med plata "The Art Of War" som fikk full pott i Metal Hammer Magazine.
www.myspace.com/sabaton  
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 11. oktober
AMON AMARTH (S)
Special guest: Entombed (S) + Evile (UK)

Viking/deathmetallerne turnérer med sin siste plate "Twilight of the Thunder God", så her er det bare å gjøre seg klar for beinharde gitarer, gallopperende trommespill og mye dramatikk. De var sist i byen med selveste Slayer og Mastodon på Unholy Alliance III i fjor.
www.myspace.com/amonamarth  
Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.

Tirsdag 13. oktober
JOAN AS POLICE WOMAN (US)

Joan Wasser har bakgrunn som fiolinist i bandene til Antony Hegarty (The Johnsons) og Rufus Wainwright og blander sin forkjærlighet til klassisk soul med en dose gitar. Hennes siste plate "To Survive" fikk en femmer i Adresseavisa og Dagbladet: "Regnsommerdagspop". På denne turnèen samarbeider Joan med multiinstrumentalisten Timo Ellis, en produsent og musiker fra New York. Sammen skal de skal gjøre eget materiale og diverse coverlåter.
www.myspace.com/joanaspolicewoman  
www.myspace.com/therealtimoellis  
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 14. oktober
VIDAR BUSK
Supp.: Curtis Eller (US)

Vidar Busk er en av Norges fremste rock- og bluesgitarister, og nå har han fått med seg Ivar Thormodsæter på trommer og Jens Fossum på bass fremstår de som en knall power-trio. Hovedelementet er fortsatt blues krydret med rock, funk og fri-jazz. Curtis Eller omtales gjerne som en av de meste dynamiske soloartistene man noensinne har sett og hørt. Han har en sylskarp tunge og et øye for det absurde. Han startet i showbusiness som sjuåring, som sjonglør og akrobat i Detroit, men konverterte til banjoen, for som han selv sier: det er der penga ligger.
www.myspace.com/vidarbusk  / www.myspace.com/curtiseller  
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 15. oktober
THA DOGG POUND (US)

Daz Dilinger og Kurupt, noen ganger flankert av Snoop Dogg, Warren G og Nate Dogg, er Los Angeles største ambassadører av fet og fengende vestkystshiphop. Deres mest kjente låt er nok "Cali iz Active" og de har vært med på utgivelser med 2pac, Dr Dre og Snoop Dogg. Nå er de i studio for å lage et samarbeidsprosjekt med Pete Rock.
www.myspace.com/thadoggpound
Bill. kr. 295,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 16. oktober
STREET DOGS (US)
Supp.: Civet (US) + The Part Timers (S)

Nypunkerne fra Boston med Mike McColgan (tidligere Dropkick Murphys) i front kjenner vi godt etter fjorårets ville supportjobb for Flogging Molly foran et utsolgt Rockefeller. Vi hadde helt glemt at det var så gøy med poging og selv eldre menn hoppet rundt….Gruppa er aktuelle med sitt fjerde album "State Of Grace".
www.myspace.com/streetdogs  / www.myspace.com/civet  
Bill. kr. 180,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 17. oktober
LAME DUCKS
DOMI
FENCE

Tre norske skate-punk-ska-band som slår seg sammen for en festkveld,- hold på hanekammen folkens!
www.myspace.com/ducksa  / www.myspace.com/domitheband  / www.myspace.com/fencemusic1  
Bill.kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 18. oktober
BRING ME THE HORIZON (UK)
Adept (S) + Herbrightskies (S)

Metalcore-gjengen fra Sheffield ble kåret til beste band i 2008 av Kerrang! og lagde årets fest på den store scenen på Hove-festivalen, en konsert som fikk en sekser i Dagbladet: "En real maktdemonstrasjon". Tenk bare hvor vilt det blir med en klubbkonsert hos oss!
www.myspace.com/bmth  
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 22. oktober
BADDIES (UK)
Supp.: The Wit

Britene har blitt sammenlignet med Pixies, Queens Of The Stone Age og Klaxons for å nevne noen. De imponerer med sine kraftige riff og massive energi, og høstet flust av godord for debutsingelen "Battleships". NME har hatt dem på lista over band du bør følge godt med på i 2009, og de spilte en knallkonsert på årets Øyafestival, så det er god grunn til å glede seg til dette showet!
www.myspace.com/baddies  
Bill. kr 175,- + bill. avg. 18 år leg.

Fredag 23. oktober
CRACKER (US)

David Lowery videreførte sine småskakke popmelodier og fornøyelige tekster med Cracker da hans tidligere hovedprosjekt Camper Van Beethoven ble oppløst. Låter som "Teen Angst (What the World Needs Now)" og "Low" fikk god rotasjon på MTV og radio og etter en liten pause er gruppa tilbake med ny plate "Sunrise In The Land Of Milk And Honey".
www.myspace.com/crackerhatesmyspace  
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 24. oktober
VERONICA MAGGIO (S)

Den svenske soultjejen blåste liv i frosne nordmenn i vinter med singelen "Måndagsbarn" og plata med samme navn er spekket med Motown og Stax-parfymerte godlåter. Maggio har allerede vunnet to Rockbjörner og vært nominert til seks Grammis i hjemlandet.
www.myspace.com/veronicamaggio
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.
– i Puben: OSLO SOUL EXPERIENCE
Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70- og 80-tallet.
http://www.oslosoul.com /
Bill. kr. 50,-. 20 år leg. Dørene åpner kl. 22.00
 

Onsdag 28.10.09 John Dee
NEXT LIFE + HAUST

Next Life er støyete og kaotisk, men også distinkt og melodiøst. De har i ti år levert en hittils ukjent blanding av hardcore-punk og dataspillmusikk som verken skorter på intensitet eller kompleksitet. Haust forener primal svartmetall som Darkthrone, paranoid punk som Rudimentary Peni og dekadent støysludge som Melvins!
www.myspace.com/next_life / www.myspace.com/haust
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

 

Torsdag 29.10.09 John Dee
LADY MOSCOW + SALLY SUICIDE

Lady Moscow er inspirert av country, americana og rock, og med innslag av både balkanske rytmer og tonalitet så vel som mer tradisjonell folkemusikk, har bandet blitt gitt æren for en helt egen sjanger, nemlig folk´n´roll. Sally Suicide er et psykedelisk rockeband fra Oslo. Deres musikalske uttrykk spenner seg fra drivende elektronisk dansemusikk til dronete pop.
www.myspace.com/ladymoscow / www.myspace.com/sallysayssuicide
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg

Fredag 30. oktober
Releasekonsert
AMERICAN SUITCASE
Supp.: Seven Doors Hotel

Powerpop-finingene kommer med ny plate, den første siden 2003's "Summerman" som fikk en femmer i Aftenposten: " Denne kvintetten er blitt veldig god til å lage smekker gitarpop i tradisjonen til Byrds, Big Star og Beach Boys.". Og tør vi håpe at de spiller sin fantastiske skrangleversjon av Merle Haggards "If We Make It Through December" selv om det kun er oktober?
www.myspace.com/americansuitcase
www.myspace.com/sevendoorshotel
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 31. oktober
SAHG
Supp.: Ribozyme

Stjernelaget med medlemmer fra Audrey Horne, Gorgoroth og Manngard gjør metal på gamlemåten, det er blytungt med hylende gitarer og det hele. De kom med sin andre plate "Sahg II" i fjor som ble mikset av Rob Caggiano fra Anthrax.
www.myspace.com/sahg  
Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.
– Puben:
KISS PUB

Verdens mest hårete rockeband feires i kjellerpuben på John Dee. Fanklubben "KISS Army" inviterer deg med rock i blodet til en overdose av partyrock fra rockeikonene KISS. Forvent deg en natt med musikk, videoer og giveaways fra tidenes mest fargerike band. Det blir også noen deilige overraskelser! Hvem kommer du sminket som?
Dørene åpner kl. 21.00.
Fri entré. 20 år leg.

www.rockefeller.no 

 


Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133.

18 år leg.