BUZZCOCKS på Garage Oslo (3/10)

BUZZCOCKS på Garage Oslo (3/10)

GARAGES 5-ÅRS JUBILEUM BUZZCOCKS (UK) 20 år leg

200,-Lørdag 3. oktober 2009

The Clash gjør dessverre ikke konserter lenger, men dette er minst like stort! Buzzcocks har kombinerert Beatlesque romantikk og melodiøsitet med plekterblødende punk siden 1976! Dørene åpner kl. 21.00. Billetter i salg på Tiger og Garage.

BUZZCOCKS (UK)

Buzzcocks dukket opp på Bolton Institute i det gyldne punkåret 1976. Dannet av frontmann og låtskriver Pete Shelley sammen med de orginale disiplene Howard Devoto (sluttet i 1977), Steve Diggle og John Maher.

Med debutsingelen"Orgasm Addicted", 1977, (for sterke saker for purtitanske BBC!) revolusjonerte Buzzcocks musikkscenen og bransjen i Manchester, innførte DIY ånden og skapte en form for frigjørelse fra grådige plateselskap med liten skrift nederst på platekontrakten. Subsjangre som punk rock, powerpop og indierock fulgte i fotsporene til gruppa i årene som kom, og utallige andre musikere lot seg inspirere, både den gang og i dag.

Buzzcocks kommersielle 16 spors suksess ble samlet på "Singles Going Steady" (1979) – beskrevet som et mesterverk innen pop punk. Utgivelsen inneholder bl.a en av bandets mest kjente låter opp gjennom tidene – "Ever Fallen in Love (With SomeoneYou Shouldn't ve)" og klassikerne krangler i kø på LP-en. Den står på ingen måte tilbake for "Never Mind the Bollocks og "London Calling".

" Buzzcocks were one of the most influential bands to emerge in the initial wave of punk rock. With their crisp melodies, driving guitars, and guitarist Pete Shelley's biting lyrics, the Buzzcocks were one of the best, most influential punk bands. The Buzzcocks were inspired by the Sex Pistols' energy, yet they didn't copy the Pistols' angry political stance. Instead, they brought that intense, brilliant energy to the three-minute pop song".

-allmusic

 

 

Diskografien til Buzzcocks er lang som en Mosesrull, hvor mange blodfans kanskje vil dra frem "Anothert Music in a Different Kitchen (1978), "Love Bites" (1978) og "A Different Kind of Tension" (1979) som de beste porsjonene.

I 1981 ble Buzzcocks oppløst etter et par turnèer i USA, en smule hudløse etter at yanksen ikke helt ga dem samme mastadontstatus som Sex Pistols og The Clash. Maher og Diggle dannet kjente Flag of Convinience og Shelley dro seg ut på et sidespor som synth soloartist. Buzzcocks ble offisielt forenet i 1989, line-upen er naturlig nok senere byttet ut flere ganger.

Pop punk pionerene har etterlatt seg en solid porsjon klassikere, spesielt fra sytti-tallet. Fans vil også dra frem mer moderne "All Set" (1996) frem som et høydepunkt. Utrettelige og seige som disse kara er, spiller de fortsatt på intime klubber globen rundt, mens "konkurrentene" fra fortiden enten er OD-daue eller hviler på bleike laurbærblad.

2006's "Flat-Pack Philosophy" viser et mindre angstfylt band med en modenhet som heller paradoksalt nok tilfører mer enn den fjerner ungdommelig energi og har et større allsang -spekter:

"Vel så viktig er det likevel at bandets låtskriverduo Shelley og Diggle igjen har skrevet et dusin minneverdige låter som av og til ringer i hjernebarken lenge etter at albumet har klokket inn, hvilket det på typisk Buzzcocks-manér gjør allerede etter noen-og-tredve minutter. Flat-Pack Philosophy låter således nøyaktig slik man forventer det skal gjøre, hvilket vil si korte og konsise låter, gitarsoloer så kjappe at det blør fra plekter og fingertupper, og skamløst smittende refreng".

groove.no, Thomas Karlsen

Hvem kan vel oppsummere det bedre:

"Buzzcocks tilfører den bistre britiske punken et kjærkomment anstrøk av romantikk og refrengsterk uskyld"

Asbjørn Bakke, Revolver (2007)

Nutidens mannskap er:

Pete Shelley – gitar, vokal

Steve Diggle – gitar, vokal

Tony Barber – bass

Danny Farrant- trommer

En av de hundre ting man må gjøre før man tar kvelden er å få med seg en historisk konsert med überlegendariske Buzzcocks!

http://www.youtube.com/watch?v=Bif2q_Zo3-4

http://pitchfork.com/features/interviews/7583-buzzcocks/

http:www.myspace.com/buzzcocksofficial 

 

Dj – Emil Nikolaisen (Seerena Maneesh)