WITH FULL FORCE 09 – Dag 2 – Tyskland

WITH FULL FORCE 09 – Dag 2 – Tyskland

Lørdag 04.07.09

En tragedie skulle skygge over lørdagen, og vi hørte fra flere naboer at en jente døde om natten på grunn av hjertestans i et telt. Årsaken skulle ha vært en forgiftning fra en gasslekkasje. Må hun hvile i fred.
For resten av de besøkende skulle festivalen gå videre og været var for varmt egentlig. Over 30 grader i skyggen slik at flere trengte en avkjøling i den nærliggende innsjøen, og det til tross for at det var forbudt. Flere hadde nok festet nok natten før og de brukte lang tid på å komme i gang. Grillfest og en lat middagstid med venner ble det også tid til på lørdagen

Første band som jeg fikk sett var Suicidal Tendencies. Mike Muir var i toppform og musikkvaliteten var veldig bra. Mengden foran scenen koste seg i moshpiten og særlig var det stort liv i gjengen oppe på tribunen. Vokalisten Muir oppfordret publikumet til å gi en håndsrekning til låten "Pledge your Allegiance" og flere fans stormet scenen for å synge sammen med bandet. Securtity-folk ble veldig overrasket og dette øyeblikket var en bokstavlig talt publikumsnær opplevelse og en veldig enestående syn.

Etter Suicidal Tendencies fulgte Sepultura med gitarist Andreas Kisser og Max Cavaleras etterfølger Derrick Green. Publikum begynte å headbange, skrike og ble med i moshpiten helt fra begynnelsen av låten "Moloko Melso", fulgt av "Refuse/Resist." Derrick Green ga ros til festivalen og fansene og fortsatt med "Troops of Doom." Flere klassikerne ble spilt, deriblant noen som også Soulfly framførte bl.a. "Roots Bloody Roots", "War for Territory", og "Arise." Sepultura var i jævlig godt humør og fyrte låtene fra scenen litt bedre enn Soulfly dagen før, hvis man måler det fra publikums reaksjon.

WFF_09_AmonAmarth.jpg

Før Amon Amath skulle begynne, så tok vi en handletur på det store metalmarkedet med godt utvalg og rimelige priser.
De svenske death metal guttene fikk stor oppmerksomhet fra publikum og hele plassen var full av mennesker. Trengselen var stort og å komme seg fram var nesten umulig. Mørk stemning ble lansert midt på dagen med en langt intro og så slengte gjengen løs med "Twilight of the Thundergod". Stemningen var som været, opphisset og heit som i helvete. Hver låt ble skrålet av mengden, hvert riff ble feiret og alle gitarsoli ble spilt med på ølbegere.  Stemningen ble forsterket av meterhøye pyroteknikk som forvandlet scenen til et ildhav og publikums fascinasjon til bandet tok ingen slutt.

"Are you ready for metaaaaal?" spurte vokalist Johan og scenen ristet til hver eneste sang som ble spilt. På hit listen stod bl.a. "Varyags of Miklagaard","Guardians of Asgaard", fulgt av "Victourious March" og "With Oden on your side." Johan Hegg tok en stor slurk av hornet sitt og roste tysk øl som det beste i verden fulgt av sangene "Live for the Kill", før klimaksen "Death on Fire" virkelig skjøt stemningen med feite pyros og flammer helt til topps. Amon Amath var virkelig en av toppfavorittene på With Full Force festivalen.

WFF_09_4.jpg

Headlineren lørdagen var Hatebreed og spørsmålet nå var, om de kunne toppe Amon Amath etter et slik tordenrikt og ildfullt show. Jamey Jasta og gjengen kom på scenen på samme måtte som svenskene med pyroteknikk og røykfontener. Atmosfæren kokte og fansen var helt ut av seg. Overalt begynte små circlepits og låtene fikk publikum helt til grensen av galskap. Jamey åpnet ølen sin med mikken og oppfordret alle jenter til å klatre opp på guttenes skuldrer og mange gjorde så. Etter en times spilletid gikk Hatebreed av scenen, men publikum ønsket mer og Hatebreed kom tilbake og fikk stemningen til å eksplodere med "To the Threshold" og "Destroy Everything" og så var lørdagen over på hovedscenen og festen fortsatte med "Saturday Night Fever" på teltscenen, noe jeg ikke fulgte med på.