DORO til Jevnaker (5/12)

DORO til Jevnaker (5/12)

Doro Pesch har alltid vært en naturlig fighter. En som forblir sann mot seg selv med hjerte og sjel. Hun er et ikon, og en avgjørende kraft på heavy metal-scenen. En som ikke gir opp når livet blir hardt, og som ikke skyr unna lange og vanskelige stier.

Når Dorothee "Doro" Peschis er 16 år, blir hun syk. Uke for uke blir hun svakere og svakere, og ingen vet hva som feiler henne. Det tar en god stund før legene finner ut at hun har tuberkolose.

Doro må bli nesten et år på sykehuset på grunn av sykdommen. Hun har dårlige og bedre dager, og må oppleve hvordan såkalte gode venner snur henne ryggen i denne tiden. Men hun forblir tapper: Hvis hun blir bra igjen en dag, lover hun seg selv, skal hun vie sitt liv til musikken – det eneste hun virkelig brenner for.

Og Doro kommer seg. Og holder løftet sitt. Hun grunnlegger bandet Warlock, får skaffet en plateavtale og kan fore det livet hun pleide å elske i barndommen, livet på veien, på reise rundt om i verden.

Snart spiller hun sammen med band som Ozzy Osbourne, Bon Jovi og Judas Priest, og blir et idol for hele musikk-scenen. Doro blir som den første kvinnelige bandfrontfiguren innen sjangeren et forbilde for mange. Spesielt for mange kvinner. Helt til nå har Doro beholdt den rollen.

Warlock har blitt en legende, et sant kultband. På grunn av sanger som "Für Immer", "True as Steel", "All We Are" og "I Rule The Ruins" har navnet deres blitt udødelig. I tillegg, eller kanskje spesielt, bærer det nye Doro-albumet "Warrior Soul" videre ånden fra de gamle Warlock-tidene og tilpasser den nåtiden. Og Doro har sjelden hatt det bedre. I det siste har flere tv-opptredener, blant annet på to av de mest berømte tyske tv-stasjonene SAT1 og RTL, understreket Metaldronningens enorme status. Suksessen med EP-en "In Love and Friendship" hyllet en som virkelig fortjente det.

Men Doro ga seg ikke til å hvile på laurbærne. Hun hadde ikke vært Doro hvis hun ikke investerte alt av hjerte og energi i "Warrior Soul". Igjen måtte hun gå en lang vei. Det har ledet henne fra Yellohouse Studio i Wuppertal (Tyskland), Atom-H-Studios og samarbeidet med Chris Lietz og Torsten Sickert, til Sveits, hvor hun arbeidet sammen med Deezl Imhof (Foolpark Studios) og filmregissør Luke Gasser. En rekke hits har blitt utviklet på hennes reise, blant annet "Stranger's Yesterday", "Above The Ashes" og "You're My Family", som er dedisert til de mange sanne Doro-fansene. Metaldronningen har selv følelser for albumet som hun ikke har hatt på lenge. "Det er en ekstremt sterk følelse", forklarer hun. "Det er helt overveldende".

Doro har allerede samarbeidet med Luke Gasser i forkant av albumet i forbindelse med filmen "Anuk – The Warrior's Way", hvor Doro kan sees i sin første filmrolle, og hvor hun selv synger tittelsangen "Warrior Soul" til soundtracket til filmen.

Albumet ble til slutt mikset av Deezl og Mike Goldberg, som la siste hånden på verket. "Warrior Soul" er ikke bare navnet på albumet, det ble også laget med en sann krigers sjel.

La henne gi deg frysninger nok en gang på Glassheim 5. desember.

 

http://www.untouchables.no/