GUTTERBALL 2009 på Gamla (24.9 – 26.9)

GUTTERBALL 2009 på Gamla (24.9 – 26.9)

Gutterball_09_logo.jpg

Torsdag 24 + Fre 25 + Lør 26 September KL.21.00

ROCK & SPESIALREISER INVITERER DEG PÅ:

http://www.myspace.com/rockogspesialreiser

GARAGE ROCK FESTIVALEN "GUTTERBALL 2009"

Tors 24 Sep: The Urges        (Irland)   + The Defectors     (Danmark)             + Torqueflite (Oslo)
Fre 25 Sep:
 The Revellions (Irland)    + Thee Gravemen  (Sverige/England) + Peter Berry & The Shake Set (Oslo)
Lør 26 Sep:
 The Nomads     (Sverige) + The Wildebeests (Skottland)            + Les BOF! (Skottland)

Festival-Pass Kr.400 selges kun på:
Angel Speed Equpment http://www.a-s-e.no/
+ Big Dipper                  
http://bigdipper.no/

Info om alle band lenger ned på denne mail,
og Gamlas web-side:
Tors 24  Sep: http://www.gamla.no/?p=982
Fre   25  Sep: http://www.gamla.no/?p=986
Lør   26 Sep:  http://www.gamla.no/?p=989
Info om dags-pass i døra på Gamla finnes her,
men skal du på alle 3 eller
bare 2 av dagene kan det lønne seg å kjøpe Festival-pass!!


Ahoi! Get 'yer tix today!

FESTIVAL-FAKTA:
Den særs ideelle og ytterst trivelige organisasjonen Rock & Spesialreiser klinker til og arrangerer garasjerockfestival i Oslo for 3dje gang! Rock & Spesialreiser er en broket sammensatt gjeng av folk som synes det er utrolig trivelig å dra på små garasjerockevenementer verden rundt – om det er en konsert eller en festival. Gjengen har vokst sakte men sikkert siden en nordmann og svenske møttes i Las Vegas i 1999 til navnet på gjengen ble unnfanget på Øresundsbroa i 2003.
Gutter Ball festivalen har sitt utspring i 2005. Da kun som et støtteprosjekt for den ideelle og ytterst trivelige danske garasjerockfestivalen Gutter Island som i 2004 gikk med dundrende underskudd til tross for at reiseforeningen Rock & Spesialreiser utgjorde et bemerkelsesverdig stort antall publikummere, samt at det ble hevet mange danske øyenbryn over hvor mye Rock & Spesialreisers medlemmer klarte å innta av flytende føde…

Til tross for denne innsatsen gikk altså danskene med underskudd, vi i Rock & Spesialreiser la hodene våre i bløt og kokte opp en støttefestivalen "Gutter Aid" som med utrolig støtte av alle banda som stillte opp gratis fikk inn en fez' (marokkansk lue som bæres av eldre Rock & Spesialreiser medlemmer – kilde Wikipedia) full av penger. Dette var sterkt medvirkende til at Gutter Island festivalen rullet atter en gang i 2006. Etter dette fikk våre danske venner grep på økonomien/flaskepanten/bakrusen, og Gutter Island har forblitt et fast innslag i Rock & Spesialreisers reiseprogram.

Men så var det da et lite problem…Festivalen i 2005 var utrolig morsom å arrangere, minnene var serdeles uklare, men at mange smil og moro florerte på diverse billedfora på nettet. Samt det ytterst kjedelige fakta at Gutter Island bare er hvert andre år. Så vi bestemte oss i 2007 å klinke til med en oppfølgerfestival; Gutter Ball'07! Minst like mye moro denne gangen også. Økonomien gikk rundt denne gangen også – utrolig men sant! Nå har det gått to nye år og vi er klare igjen! En festival om og med garasjerock – uten ambisjoner og annen grunn  enn at det egentlig er den helt tankeløse moroa som teller.

Når vi kommer til årets line-up er det også på sin plass å nevne at Rock & Spesialreiser også har fusjonert med den ytterst ideelle og trivelige klubben 13th Floor Club. Klubben har bragt en rekke gode garage, punk -og rockband frem for Oslos publikum i løpet av de siste åra. Denne sybiosen mener vi har lagt grunnlaget for at Oslos glade konsertgjengere kan oppleve en særdeles god rekke med artister på vår lille festival. Sjekk bare ut lista:

The Nomads (Sverige)
The Revellions (Irland)
The Urges  (Irland)
Peter Berry & The Shake Set (Oslo)
The Defectors (Danmark)
The Wildebeests  (Skottland)
Thee Gravemen (Sverige/England)

Les BOF! (Skottland)

Torqueflite (Oslo)

Vi mener mixen av disse banda, hyggelig platesnurring fra Rock & Spesialreiser DJene samt et feststemt garasjerockpublikum kan gjøre denne langhelgen til noe du må ha med deg i høst.
Her er vår oppskrift for de som vil ha max ut av helgen:
Onsdag anbefaler vi deg å drikke deg til mot for å så gå på Tom Jones i Spektrum. Kaste trusa på scenen (Tom er så gammel nå at han sikkert tar i mot truser fra begge kjønn med glede…), ringe sjefen og si at du har hatt en nær døden opplevelse og at du trenger et par dager fri….Torsdagen styrer du bena til Gamla for en truseløs kveld med The Urges og The Defectors som start på en fantastisk morsom helg. Etter denne første kvelden så er det bare å gjøre som alle de andre. Nemlig henge med de andre blide menneskene gjennom fredag med artige briter og flyvende hollendere. På lørdagen er det duket for overmodige skotter og legendariske svensker. Det neste du opplever utenfor lykkerusen er å vokne opp, fortsatt truseløs ,søndag ettermiddag, et eller annet sted. Vårt tips da er på nytt ringe sjefen å be om et par dager til, siden du har sett lyset.

Husk Rock & Spesialreisers arrangementer er alltid helt jazzfrie!

Torsdag

The Urges (Irland)


Med den sanseløst tøffe konserten under Klubb-Øya til landsbrøderene i The Revellions friskt i minne, er det dirrende av stolthet og entusiasme vi ønsker The Urges tilbake til hovedstaden. For det skjer åpenbart noe i Irland for tiden. Og det var da faen meg på tide. Her har en jævla skroting med døve solbriller og altfor trange skinnbukser skjendet og brakt rockens og Irlands navn i komplett vanry på absolutt verst tenkelige vis. Han har bæsja i gjærbanken til Guiness og han har pissa på landets stoltheter, som Jameson Whisky, helten Mark Lawrenson og legenden Jonathan Swift. Men her dreier det seg – takk og lov – om psykedelisk og punkkrydret garasje fremført med kledelig arroganse, snerrende aggressivitet og ektefølt desperasjon.
The Urges gav i 2007 ut den merkelig underkjente knallerten «Psych Ward» på Screaming Apple, som i fjor ble reutgitt på Little Stevens Wicked Cool. Men det er live de virkelig kommer til sin rett. De har en snørrhoven og fantastisk vokalist i Jim Walters, som høres ut som ei perfekt blanding av The Cynics' Michael Kastelic, Plan 9-sjefen Eric Stumpo og vår egen Arne Thelin, der han slynger ut troverdig desperate skrik fra det innerste av et tilsynelatende forvirret og rastløst sinn, og han backes av et helt uovertruffent band. Året kunne like greit vært 1967, for her har man ikke tulla med prinsippene. Surklende farfisa, en gitarlyd med reverb som kun kan lokkes frem av årgangskvalitet på utstyr, og – ikke minst – en rytmeseksjon som er tightere enn puddelkondom på elefantkuk. Dessuten har de et arsenal av bra låter; dirrende ballader, spreke surflåter og knallharde garasjetornadoer om en annen, noe som vitner om en dyptpløyende interesse for sine idealer i både nær og fjern fortid. Så Bono: FUCK OFF!
http://www.myspace.com/theurges

The Defectors (Danmark)


Et eller annet utrolig klokt menneske bestemte seg åpenbart for å helle noe dypt syndefullt og livsfarlig sterkt i drikkevannet til danske musikere da vi bikket inn i et nytt millenium. The Raveonettes, Baby Woodrose, Powersolo, On Trial, The Blue Van osv. Det har formelig myldret av bra rock'n'roll-band i vårt naboland det siste tiåret, og på ei scene er det få som matcher de dritskumle 60's-puristene og Fuzztones-arvtagerne i The Defectors. Anført av en to kubikkmeter diger frontfigur med flosshatt, hansker og masse knokler hengende rundt knollen, mens han spiller perkusjon på KNIV (!), er dette definitivt noe helt for seg selv. Live er The Defectors noe av det raffeste vi har å by på i Skandinavia, og de er faen meg nesten tøffere enn Jan Mølby. Også holder de hus på den finfine etiketten Bad Afro, noe som i seg selv er poeng nok.
http://www.myspace.com/thedefectors  

Torqueflite (Norge)

Et relativt ubeskrevet blad fra Oslos fullstendig utømmelige rockkilde, som nærmest på daglig basis spytter ut det ene briljante retrobandet etter det andre. Eliksiren til Torqueflite er av god, gammeldags, klassisk oppskrift: Du parrer Link Wray og Dick Dale med nyere helter som Bambi Molesters og Man… Or Astro Man?, og tilfører et The Cramps-infisert syndefall med spreke hot rod-biler og lettkledde, strisvettende og storsmilende gogo-girls i meskalinfylla. What's not to love? Og det er ENORMT viktig ikke å forveksle Torqueflite med det forferdelig jævlige Lofoten-trancebandet Torskefitte.
http://www.myspace.com/torqueflitesurfers  

Fredag

The Revellions (Irland)


Var du på Funhouse under Klubb-Øya? Ja, da vet du hvor skal innfinne deg denne fredagen. Bandet startet som et rent instrumentalt surfband, men har nå bestemt seg for også å inkludere vokal. Og det låter helt fabelaktig. Med komboen desperat sjelevreng og primalskrik, pumpende farfisaorgel, hvinende gitarer, tromme og bass og noen låter så fulle av rastløs sjelevreng og aggressiv flekking av rocktenner at det er en fryd, er det bare å takke og bukke. F.eks. er låten «Telling Lies» en av de mest nådeløse break up-låter siden svanesangen til «My Midnight Creeps». Til tider kan The Revellions minne om allerede nevnte The Defectors, bare at de er enda litt hardere og mer sinna. Og selvsagt har de bollesveis! Det er altfor lite bollesveis i rocken i dag. Bollesveis er tøffere en beis!
http://www.myspace.com/therevellions

Thee Gravemen (Sverige/England)

Thee Gravemen er en duo bestående av Lee Tea (gitar og primalskrik) Daz Tras (voodoo-trommer og primalskrik). Men frykt ikke: Dette er IKKE et nytt svar på Kings Of Convenience, men derimot en rockabilly/garasje-duo som skremmer Fanden på flatmark på høylys dag. Mens halve Norge er ekstatiske over den overjoviale puddertissen Timbuktu, er Thee Gravemen bandet som bringer stoltheten til Skåne tilbake der den hører hjemme. Ja, faen, dette er bandet som analvoldtar Timbuktu med en umoden og diger, genmanipulert ananas på turbodreven drill. Gled eder!
http://www.myspace.com/theegravemen   

Peter Berry & The Shake Set (Norge)

Ah! Tenk deg Liverpool anno 1963. Bill Shankly har akkurat etablert Liverpool FC som balløyas beste fotballag, beatlemania har tatt fulstendig av, gatene myldrer av søte piker i miniskjørt og loff i håret, Gerry & The Pacemakers' «You'll Never Walk Alone» runger i gatene, Herman's Hermits er i sine glansdager, The Searchers brøler ut «Needles And Pins», pikene i miniskjørt og loff i håret hyler seg blodhese og og og… det finnes ikke bedre sted å være i i hele verden. Så var det over. Men fortvil ikke! For Pete Berry & The Shake Set tar deg tilbake til nettopp dette herlige crescendoet. Med medlemmer fra briljante, men akk så oppløste Indikation, og to helt avsindig sterke fonogrammer i bagasjen, er dette rett og slett bare nødt til å bli en minnerik og attråverdig seanse. Alle i kor nå: Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!

Lørdag

The Nomads (Sverige)

Herregud, hvor skal man begynne? The Nomads har betydd mer for undertegnede enn Elvis og The Beatles tilsammen. De introduserte rockinteresserte i Skandinavia for essensielle orkestre og artister som Roky Erickson, The Cramps, The Sonics, The Pimsouls, The Saints, The Dictators, MC5, The Gun Club osv. Og ikke minst: The Nomads viste at det gikk an å komme fra Skandinavia og samtidig være et av de beste rockbandene i verden. Og de blåste det på mange måter grufulle åttitallet til helvete. The Nomads var Selve antitesen til overprodusert mongodisco, rosa dunjakker, og tupert hår hvis hver brukers daglige dose av hårspray var nok til å kverke ozonlaget mange ganger. The Nomads var for faen redninga. Og The Nomads dekket på bordet, serverte maten, knipset plekterne og sa VOILA! Kom og spis The Hellacopters, Gluecifer, The Flaming Sideburns og alle andre likesinnede. The Nomads er for skandinavisk rock det kjøtt er for kjøttkaker. Herregud, for et satans VIKTIG og grensesprengende band! Liker du ikke The Nomads liker du ikke rock. Og kan du jo i for seg bare dra lukt til Hælvete. Både du, samboeren din, hunden, naboen og katta i garasjen. Og mora di.
http://www.myspace.com/the_nomads   

Les BOF! (Skottland)


Har du ikke hørt om Les BOF!? Vel, da har du i så fall faen ikke fulgt særlig med i timen da de underviste om fransktalende garasjeband fra Skottland. For hva er vel mer elementært og viktig i rockens mangslugne historie enn fransktalende garasjeband fra Skottland? Ingenting, selvsagt. Frankrike er et av verdens verste land når det kommer til rock. De blir knust av andre rocktusseladdnasjoner som Færøyene, Uruguay, Øst- Timor og Namibia. Frankrike er ei vorte på rockens ellers så veldreide kropp. Så når det da endelig kom et bra rock'n'roll-band som sang på dette i utgangspunktet håpløse froskelår- og løkmarinerte språket, måtte de selvfølgelig være fra det herlige, vidunderlige og rock'n'roll-oppdaterte landet Skottland. Se opp for panisk språkforvirring og spastiske dansebevegelser blant publikum.
http://www.myspace.com/lesbof   

Wildebeests (Skottland)


Glemte vi å si at vi digger Skottland? Nei, selvsagt glemte vi ikke å si at vi digget Skottland. En nasjon som har skjenket verden kulturentrepenører som Johnny Walker, King Kenny, Lock Ness og Bill Shankly er faen banke meg ikke noe man kimser av, og dæven som vi antikimser av The Wildebeests. The Wildebeests spiller puristisk og vaskeekte garasje/rock'n'roll i arven etter The Troggs, The Kinks og The Seeds, samt en herlig dæsj utemmet galskap fra høyt elskelige The Lime Spiders. Hva skulle vi gjort uten rock? Sittet på en stubbe, drukket sats og furtet? Ja, det hadde vi nok gjort. Men vi slipper det! For vi har The Wildebeests, vi har øl, vi har på oss danseskoene, vi har erigerte kjønnsorganer og vi har Gutterball. Takk og lov! Hvis ikke hadde vi måttet finne det opp. SKÅL!
http://www.myspace.com/wildebeests   
–      Bandtekster av Egon Holstad.

 
Kon-Tiki ekskursjon lørdag 26.september:
Rock- og Spesialreiser synes selv vi følger i fotsporene til andre Nordmenn som ønsket å utforske verden og besøke fremmede strøk. Men, der Nansen og Johansen kombinerte sin eventyrlyst med blodslit og bråkete hundespann har Rock- og Spesialreiser valgt en noe annen kombinasjon. Ja, du gjettet riktig, vi blander og kombinerer Rock og Spesial! Spesial tenker du kanskje, hva kan det være for noe rart? Og rart, ja det er nettopp det det er. I forbindelse med Gutter Ball 2009 gjentar vi suksessen fra 2005 med å arrangere en Spesialreise til museet bygget til minne om vårt store idol Thor Heyerdahl. Hans forhold til Rock er noe usikkert, men at han ikke var redd for å dra på Spesialreise er hevet over tvil. Elleville eventyr, eksotiske øyer, fruktige drinker (med rom) og piker i bastskjørt med blomsterkrans i håret = Thor Heyerdahl = Rock- og Spesialreiser. I samarbeid med Kon-tiki museet arrangerer vi derfor gratis konsert med Lie Detectors med påfølgende omvisning i museet (koster penger). I år er det spesielt morro, da det for tiden presenteres en utstilling om "tiki-style", eksotiske remedier og interiør inspiret av Stillehavsøyene Thor Heyerdahl stadig besøkte.

Vel møtt på Kon-tiki museet lørdag 26. september klokken 14:00. Båten går 13.15 og 13.45 fra Rådhusbrygga og tar nøyaktig 15 minutter.

Skål og velkommen, R&S
http://www.myspace.com/rockogspesialreiser