DREAM THEATER i Oslo Spektrum (26/9)

DREAM THEATER i Oslo Spektrum (26/9)

DREAM THEATER
Oslo Spektrum lørdag 26. september 2009

 
Special guests :
OPETH
BIGELF
UNEXPECT

 

De progressive metal veteranene fra New York, Dream Theater, kommer for første gang med sin PROGRESSIVE NATION turnè til Europa i september, oktober og november 2009. 26. september står de på Sentrum Scene sammen med OPETH, BIGELF og UNEXPECT.
 
Hjernen og initiativtaker bak PROGRESSIVE NATION er Mike Portnoy, som er trommis i Dream Theater.  Han har nok en gang håndplukket band til turnèen basert på musikk, originalitet og diverse …. ikke nødvendigvis etter popularitet og markerings verdi. Han sier ”After the excitement of putting together two very cool PROGRESSIVE NATION packages for North America, I knew it was time to bring the concept overseas and share some of these other great bands with our amazing fans throughout Europe and the UK”.
 
Med på turnèen har Dream Theater sine turnèvenner fra PROGRESSIVE NATION 08, det legendariske, svenske bandet Opeth som spilte for et utsolgt Rockefeller i Oslo den 10. mars.   Vokalist / gitarist i Opeth, Mikael Akerfeldt, er svært fornøyd med å få ta del i nok en PROGRESSIVE NATION turnè i Europa i 2009. Han ler og sier : ”I more or less begged him to get us on it ! We had such a great time doing it in North America and it did many great things for us as a band. It’s fair to say that I can’t wait to get going with this one. It will be a blast, believe me!!”
 
Los Angeles bandet Bigelf bidrar med sin unike psykedelisk progressive hardrock på denne turnèen. Vokalist/keyboardist Damon Fox sier at ”første gang han møtte Mike Portnoy følte han med en gang en god kjemi og sier at det var som å møte en bror, en bror fra en annen mor”. Han sier også “Vi snakket om rock & roll i evigheter og vil sannsynligvis gjøre det på turnèen også. Å få være med på PROGRESSIVE NATION turnèen gir oss en følelse av at planetene er på vår side og at alvene endelig kommer til Rivendell.  Mentaliteten til Dream Theater og PROGRESSIVE NATION minner meg om et sitat fra Willy Wonka :”There is no life I know to compare with pure imagination. Living there, you’ll be free if you truly wish to be…”.   Vi kan ikke vente med å komme tilbake til Nord-Europa og vi har heller aldri spilt i England. Den følelsen har plaget oss de siste årene. Vi gleder oss enormt til å ta med musikken vår tilbake til landet som har
gitt oss så mye inspirasjon”.
 
Første band ut på turnèen vil være Canadas Unexpect , som garantert vil imponere publikum med utrolige musiker prestasjoner og deres ekstreme progressive metall stil.  Gitarist Syriak sier ”hvordan kan vi rasjonelt beskrive forventningene vi har til å være med på denne imponerende reisen…  Vi takket selvsagt ja til å være med på turnèen og til å legge til vår egen musikalske touch. Det er en stor ære for oss å få lov til å være med på denne turnèen og å få lov til å spille med alle de andre talentfulle musikerne.  Vi sees på scenen !!! ”
 
 

Vi her i Oslo, får som sagt møte dem alle i
 
OSLO SPEKTRUM LØRDAG 26. september.

 
www.billettservice.no   / tlf. 815 33 133
www.oslospektrum.no  / Tlf. 815 11 211  eller personlig fremmøte

Priser:
Sitteplasser: kr. 535,-/485,-
Ståplasser: kr. 485,-

 
For ytterligere lokal informasjon, besøk : www.livenation.no
For ytterligere informasjon om turnèen , besøk : www.progressivenation2009.com
For ytterligere informasjon om Dream Theater, besøk : www.dreamtheater.net