ACE FREHLEY – It’s good to be back!

ACE FREHLEY – It’s good to be back!

Gitarkongen Ace Frehley er tilbake, og i den forbindelse hadde Eternal Terror en prat med mannen om det nye albumet og turneplaner. Jeg hadde sett frem til denne samtalen i flere dager, siden Ace Frehley er en av mine barndomshelter. Helt siden jeg fikk min første kassett med KISS i 1978! Etter litt knoting med accesskoder osv for å komme gjennom til telefonkonferansen, som bestod av undertegnede, Ace og Ace's manager. Han var god å ha for han forstod min stotrende norsk-engelsk og kunne oversette det den eminente Ace Frehley ikke forstod.

Ace_doble_1_1.jpg

La meg først starte med å si gratulerer med nytt album, og jeg må få si et glimrende ett!

Takk takk, det føles veldig godt.

Hvordan føles det å være tilbake, om man kan si det på den måten?

Det føles veldig bra, jeg er ganske begeistret. Jeg tror mange av mine fans har ventet på denne.
Jeg er på en god plass akkurat nå, ting føles herlig. Så nå er det på tide å ta tilbake tronen *ler*

Du har sluttet med drikking og sånt. Føler du at det har en positiv effekt på din kreativitet?

Ja, det føles sånn og man kan kanskje si det. Jeg har vært avholds i 3 år nå og personlig føler jeg at de nye sangene er det beste jeg noensinne har laget.

AceFrehley_Anomaly.jpg

Du har laget ditt eget label; Bronx Born Records. Er dette noe du vil satse mer på i fremtiden?

Ja, for meg er dette en ny start på en måte, en ny retning. I tillegg til å lage min egen musikk, vil jeg også produsere album for andre band.

New York Groove har alltid vært en av mine favorittlåter, og på det albumet må jeg få si at "Space bear" og "Pain in the neck" stikker seg frem for min del. Har du noen personlige favoritter selv, eller verdsetter du alle låtene like mye?

Jeg setter alle mine låter høyt, men "Genghis Khan" er en personlig favoritt og ikke minst "Pain in the neck" som var den første låten jeg startet på og brukte mye tid på.

Sånn som jeg forstår det, så er "A little below the angels" om deg selv. Så jeg lurer på om de andre låtene også reflekterer deg og ditt liv?

Yeah man, hele albumet er som en personlig biografi. Det forteller om mitt liv med blant annet alkohol osv. Men nå er jeg heldigvis ferdig med all drikking og jeg føler meg som en virkelig heldig mann. Hver dag føles GODT! Nå er albumet ute og jeg skal ut på verdensturne. jeg har lagt all min sjel i dette albumet og mine fans har ventet på dette, så dette er for dem.

Ace_doble_2.jpg

Er det noe du vil si til dine norske fans, som f.eks om du kommer innom Norge på turneen?

Ja, så absolutt, jeg kommer til Norge!

Og jeg må nesten få spørre, om du har gått tilbake til den gode gamle "sounden" ?
Jeg får hvertfall den følelsen av å lytte til albumet.

Ja, det stemmer nok. Jeg har brukt mye av det gamle utstyret som forsterkere, mikrofoner osv, for å fange den gamle lyden. Det var i grunnen ikke så vanskelig, det føltes riktig.

Og til slutt, så må jeg nesten høre, siden jeg ser du må sitte timesvis i telefonen og bli intervjuet av mange utover dagen. Blir du ikke lei?

Hehe, nei, egentlig ikke. Det er mange forskjellige folk og det er veldig mye variasjon i spørsmålene jeg får, så det er bare gøy.

 

Da var tiden for intervjuet over og nye intervju ventet Ace Frehley, men han tok seg likevel tid til å takke for en hyggelig samtale og ønske meg en fin kveld videre.
Han sa også at han håpet vi kunne snakkes mer når han kom til Norge, og det er noe undertegnede skal følge opp. Man sier da vel ikke nei til sin barndomshelt?

 

www.acefrehley.com
www.myspace.com/acefrehley