VOIVOD – Oslo – John Dee

VOIVOD – Oslo – John Dee

Oppvarming i dag er Oslobandet Dead Mans Hand. Jeg har ikke kommet over noe av det bandet har gjort i studio, men da jeg så de på Oslo Live fikk jeg et godt inntrykk. Musikken er rimelig straight moderne thrash etter en velbrukt formel, men groover bra. Noe spesielt valg i oppvarming for et band som Voivod, men idet bandet ter seg fint på scena og låter tight, så holder det med litt rockefot. Stort mer er det dog ikke å hente for min del.

Canadiske progga thrashlegender fins det vel ikke fryktelig mange av, men Voivod stiller til gjengjeld i en klasse for seg selv. Det tok en stund for meg personlig å sette pris på bandet utover War & Pain, men de satte seg så veldig når de først kom, og i kveld er første gang jeg skal bivåne bandet på scenen.

Noe av det første jeg biter meg merke i, og som også står igjen etterpå er hvor mye bandet ser ut til å kose seg på scenen. Det er sjelden jeg ser band med såpass mange år på baken ha et sånt driv live, og det gleder meg mye. Dan Mongrain som har tatt over etter Piggy på gitar imponerer stort, og har en tilstedeværelse på scenen som på ingen måte avslører at han er «nykommeren» i bandet, men tydelig stiller han helt på nivå med resten av gutta. Det er også kult med Blacky på bass, som ikke har spilt i bandet siden de første skivene Sammen med Snake og Away, som stort sett har vært med siden begynnelsen opplever jeg også, om det går an å si, en autensitet som er til å ta og føle på. Dette, i kombinasjon med mye sterk personlighet og spilleglede, og ikke minst eksellente og eksellent fremførte låter, gir en dødsfet konsertopplevelse. Det er nok ikke alle låtene fra de siste skivene som sitter like godt hos meg, og jeg får ikke alle låtene jeg hadde ønsket meg mest, men det går vel ikke å dekke alt med så mange skiver på baken. Settet er variert, uten unntak alt som blir fremført røsker, og vi får en herlig avrunding med bandets cover av Astronomy Domine, så jeg greier ikke klage.

Lokalet er ikke akkurat stappfullt, men med tanke på at det er HITS-helg, hvor blant annet Voivod spilte dagen før, syns jeg oppmøtet er bra. Jeg hørte faktisk om 2 separate personer som droppet hele lørdagen på festivalen i Bergen for å dra til Oslo og se bandet igjen. Og ja, SÅ fett var det faktisk.