GORGOROTH til UKA 09

GORGOROTH til UKA 09

Gorgoroth. Tankene vandrer omkring nedbrente bygninger, mishandlede lik, visne trær og dyrekadaver. Et livløst landskap, herjet av pest og ondskap. Men det er ikke stille. I det råtne hjertet av dette golde landskapet står en sortkledd forsamling og gynger i synkron nakkesleng. I midten står Gorgoroth og dundrer ut ekte norsk sortmetall. Med gnistrende hurtighet spiller det beryktede bandet hver note, hvert trommeslag og hver strofe med fanatisk presisjon og knusende kraft.

På begynnelsen av nittitallet oppsto en bevegelse i den norske musikkundergrunnen. Med store oppslag i mediene rundt kirkebranner og mord, oppsto det vi i dag kaller norsk sortmetall. Dette er, ved siden av olje og a-ha, en av Norges største eksportartikler. Gorgoroth ble grunnlagt av Infernus i 1992 og anses om ett av de virkelig store norske sortmetallbandene.

Ekstrem underholdning

Det er imidlertid deres kontroversielle sceneshow de har fått mest oppmerksomhet for. Konsertene har ofte innslag av dyreblod og mishandlede kadavre. I 2004 holdt Gorgoroth en konsert i Kraków i Polen som satt en helt ny standard innen ekstreme opptredener. Avkappede sauehoder lå strødd omkring på scenen og var spiddet på staker, mens publikum vasset rundt i 80 liter saueblod, naturligvis med en sjenerøs mengde pyroeffekter i bakgrunnen. Ikke nok med det – til ytterligere scenepryd hadde man fire blodige nakne korsfestede modeller.

Dødelig kraftoppvisning

Men Gorgoroth er ikke bare blod, gørr og flammer. Gjennom en turbulent historie har bandet hatt mange vellykkede turnéer over hele verden og en rekke knallsterke utgivelser. Deres forrige utgivelse, Ad Majorem Sathanas Gloriam (2006) ble nominert til Spellemannsprisen. Med sine knusende tekniske instrumentalkomposisjoner og fryktinngytende vokal var skiva en dødelig kraftoppvisning i skikkelig norsk sortmetall.

Blod, flammer og ondskap

Etter interne stridigheter mellom tidligere bassist King ov Hell, tidligere vokalist Gaahl og grunnlegger Infernus, sto Infernus til slutt igjen som kongen på haugen. Med nye bandmedlemmer og nytt materiale er Infernus og Gorgoroth klare for å erobre Storsalen med blod, flammer, brutale låter og pur ondskap. Opplev Gorgoroth i Storsalen den 19. oktober – hvis du tør!

Kjøp billetter her!