FAITH NO MORE – Roskilde 09 – Danmark

FAITH NO MORE – Roskilde 09 – Danmark

Orange scene 17:00

Som på Hove, startet FNM rolig med coverlåta "Re-united", og grunnen skjønner vel alle. De så mer ut som LLH's mannskor der de sto med sine pastellfargede dresser og slips. Men man hørte med en gang hvilken stor vokalist Mike Patton virkelig er, ikke minst når han er i godlune.

De gikk rett over på "Real Thing" etterpå, da ble det mer fart i både MP, resten av bandet og ikke minst størstedelen av publikum. MP overbeviser nok en gang med en fantastisk stemme, og innimellom ser man han smiler og koser seg. MP er i slag og DET lover godt.

FNM bare kjørte på med låter som "Land of sunshine", "Caffein" og "Evidence".
Mike Patton var i superslag, laget ablegøyer sånn vi husket det fra glansdagene, smilte og storkoste seg virkelig, Dette smittet lett over på både resten av FNM og publikum!

Etter litt prating og sånn, fortsatte FNM med "Chinese Arithmetic" og "Surprise, You're Dead!" før dem slakket litt ned med den udødelige klassikeren "Easy". Før de igjen skrudde opp både tempo og temperatur med "Ashes to Ashes" og "Midlife Crisis"..men midt i sistnevnte låt, stoppen plutselig hele bandet opp..det ble dødsstille, før de dro på igjen med en vanvittig avslutting på låta.

Så kom en av mine favoritter, nemlig "Last Cup of Sorrow" og MP var nå i virkelig godlune, det var en ren nytelse både og se å høre. Innemellom så så man også at bandet hadde gøy på scenen med internhumor, dem lo og koset seg like mye som publikum gjorde.

Så følte FNM for å jekke seg ned et par hakk i den enorme varmen, så de dro i gang en nydelig versjon av "I Started a Joke" og MP's til tider operalignende fremføring, fikk hårene på kroppen til å reise seg. Publikum svinger hendene i været og synger med. Dette var fantastiske saker.

Så var det i gang med å skru opp tempo igjen. låter som "Gentle art of making enemies", "Be Agressive" og "Epic"..Før de spilte "sistelåta" "Just a Man". MP was on fire, med masse lek og ablegøyer på scenen.

Etter en kort pause, var de tilbake på scenen igjen. Startet med intro'n til "Chariots of Fire" før de gikk rett over på låta "Stripsearch". Nå stråler det av MP. Så spilte de nesten selvsagt "We Care a Lot" til slutt. MP hopper rundt som en ADHD unge, smiler og er i hundre.

Før denne konserten hadde publikum veldig høye forventninger, og FNM leverte varene.
Kun småpirk hindrer FNM til å få en sekser, men de får den sterkeste femmer noensinne gitt.