GOJIRA – Roskilde 09 – Danmark

GOJIRA – Roskilde 09 – Danmark

Gojira er en kvartett fra byen Bayonne i Frankrike. De spiller dødsmetall og har gjort det siden 1996! Men navnet Gojira ble ikke tatt i bruk før i 2001. Gojira har greid å holde sammen i 13 år og det har blitt 4 Studioalbum.

Konserten:

Hvorfor i helvete skal dere sette opp Gojira kl 12 om morgenen? Dette var jævlig irriterende, men forventingene var høye da jeg satt meg ned i skyggen ved Odeon teltet som allerede i halv tolv tiden begynte å fylles opp. Gojira har jeg sett før og det var overbevisende bra. Så jeg gledet meg ekstra mye til å høre ”Oroborus” runge ut av høytallerne på Roskilde!
Og det fikk jeg. Førstelåt var selvfølgelig åpningsporet fra nyeste plate; ”The Way of all Flesh”
Dessverre så var lyden litt dårlig og gitarene kom ikke like mye frem i forhold til bassen og trommene. Men dette var fort glemt idet vokalist Joe skrek:

”Serpent of light!!! Movement of the soul!!!”

Fyfaen for en start.

Energinivået på scenen var upåklagelig. Bassist; Jean-Michel underholdt publikum med sin sceneinnlevelse. Publikum var mye mer kjedelig. Kan det være varmen? Jeg må si at jeg er skuffet over publikummet på Roskilde. Men Gojira skuffer ikke. De fyrte løs med Backbone ganske tidlig i settet og jeg var solgt. Headbanging på høyt nivå, det var tight og rått. Dette må da være et av verdens kuleste riff? Konserten fortsatte på samme nivå utover og det er ingenting negativt å finne på å si om dette bandet!

Etter rundt 40.minutter fikk vi en trommesolo av Mario. Den varte i ca 2 minutter… Hehe, liten drikkepause! Så kjørte de i gang igjen. Nå ville Joe ha med seg hele publikum på en slags moshpit/wall of death lignende greie. Det skal sies nå at publikum hadde steget flere hakk og det virket mer som en metallkonsert nå med litt moshing og tusenvis av hender opp i lufta mens de ropet ”HEY! HEY! HEY! Osv”

”No fucking moshpit before the drums!”

Idet trommene kom inn så merket jeg hvilken låt dette var… Det var “flying whales”. De hadde droppa hele introen! Dette var veldig skuffende! Introen er jo dødsrå! Nå var det helt villt inne i dette lille hvite teltet! Publikum hoppet og dyttet og ropte. Gojira storkoset seg nå.

Gojira får mer en godkjent. De er uten tvil et band jeg gleder meg til å se igjen. Publikum kom seg etter hvert etter en del jobbing fra bandet selv. Jeg finner ikke noe annet ord enn å si at dette var en rå konsert. Med et rått band!   

Høydepunkt: ”Flying Whales” og ”Backbone”

Terningkast: 5