DEATH FEAST 09 – Dag 2 – Hünxe, Tyskland

DEATH FEAST 09 – Dag 2 – Hünxe, Tyskland

DeathFeast_09_dag 2.jpg

Hünxe, Tyskland og Death Feast 2009 var reisemålet. Etter en helt avsindig opplevelse i fjor på denne festivalen hvor jeg møtte og hørte mange nye band som har fått plass i samlingen min hadde jeg skyhøye forventninger til årets Death Feast.

Lærdom nr en… Aldri dra på festival uten å sjekke de bandene som spiller der først.
Ok, så kjente jeg til mange av bandene fra før. Napalm Death er mitt favorittband. Misery Index har alltid sparket rævv, Devourment har levert brutalitet i over 10 år, Vomitory, Entombed, General Surgery… svensker som vet hva de holder på med, og har gjort det i mange lange år.
De ensomme ryttere Shaun og Shawn… henholdsvis Putrid Pile og Insidious Decrepancy er jo heller ikke å forakte.
Russiske Katalepsy har jeg også hørt mye på det siste året…
God Dethroned, Hate, Macabre, Gut, Asphyx… velkjente navn…
Jupp, jeg trodde jeg hadde et godt grunnlag for å dra dit… alt dette virket veldig lovende.

I tilegg ga jeg NOX en ekstra gjennomlytting før jeg reiste, og jeg må innrømme at jeg hadde store forventninger til dette bandet.

Alright… off we go…

 

<!–

DAG TO har også sett sin del av startproblemer, og så vidt jeg forstår så er det POPPY SEED GRINDER som møter meg fra scenen. Musikken er bra, taktfast, stødig og tight. Gitaristen synes tydeligvis det er kult å røyke mens han spiller, men slik er nå engang det. Trommeslageren ser ut som en av de nerdene vi ga bank på High School i 93… men han kunne da jaggu spille. Vokalisten var nesten bra… helt til han begynte med pigsquels…. Da mister du min interesse kompis. Kutt ut disse, og bandet har en god framtid.

BEGGING FOR INCEST skulle vel egentlig ha øvd mer før de entret en scene…. NUFF SAID

NOX hadde fått min interesse rett før festivalen. Dødmetall med litt tekniske innskudd… lovet bra, høye forventninger. Lærdom nr tre: Ikke alt er hva det virker som. Bandet er bra, musikken høres bra ut, men hvorfor, hvorfor skal de på død og liv utgi seg for å være satanister og lire ut av seg de teiteste ting mellom låtene? Jo da, musikken funker, bandet er tight… de har spilt lenge, men se på bildene så forstår vi at her er det noe som ikke er helt riktig… Men for all del… NOX leverer

HATE  entrer scenen. Legender… hallo??… Menn i kjoler… Hva er dette? Hvor er Marilyn Manson? Bandet er jo bra i seg selv de, og de leverer tett som alltid. Men spar meg… Hva er det med liksom fiksering på ondskap og satan?

Hi, I am Shawn Witaker from Huston Texas and I am Insidious Decrepancy… Ja det skal være sikkert og visst. Hvilken gitarist! INSIDIOUS DECREPANCY er, var, og kommer til å forbli et prosjekt som leverer dritbra dødmetall. Jeg håper virkelig at Shawn en dag får med seg flere slik at han kan stille med et band på scenen. Fy faan hvor tøft det skulle blitt. Ikke det at det var dårlig, for dette var dritbra. Shawn er skikkelig god på gitar, vokalmessig er det ingenting å utsette på ham heller. Publikum digger det de hører, og det gjør jeg også. Han er i tillegg flink til å holde kontakt med publikum mellom låtene. Skikkelig bra!

Lærdom nummer fire. En mann kan levere bedre enn flere band!

EVOCATION starter tregt, fortsetter tregt og avslutter tregt. Det eneste som får min oppmerksomhet er vokalisten og hans dårlige vokal kombinert med et latterlig mikrofonstativ a la Freddy Mercury… oh man…please…

GOD DETHRONED har erfaring nok til å vite hva de skal gjøre på en scene for å få publikum til å bevege seg, men nope, de var utklasset av tidligere nevnte Shawn… det ble vel nesten so å hoppe etter Wirkola vil jeg tro. Igjen så må jeg si det at satan satan satan ikke gjør det for meg.
Dyktige musikere er de utvilsomt, og med en kvinne i hvitt på gitar får det jo et ekstra touch da…
Ikke min musikk uansett. Hva er dette egentlig? Black thrash, black death, black emo? Ikke vet jeg…

GENERAL SURGERY… skulle jeg være nødt til å akuttopereres på festival ville jeg hatt disse guttene til å gjøre det, utvilsomt! De skulle fått akkompagnert operasjonen med sin perfekt utførte grindcore a la gode gamle Carcass også.

VOMITORY leverer tung hard kjapp presis dødmetall som dessverre ikke helt faller i smak hos meg denne kvelden. Vomitory har holdt på i mange lange år, og det både sees og høres, så det er egentlig litt kjipt at det ikke fenger meg helt, for jeg kunne hatt god lyst til å la meg rive med. Det var på forhånd annonsert med et "special Vomitory show" i anledning jubileum… jada… skikkelig spesielt var det vel ikke. En låt med gjestevokal…. Hm….. skuffende.

THE BLACK DAHLIA MURDER var siste band ut dag to…