DEATH FEAST 09 – Dag 1 – Hünxe, Tyskland

DEATH FEAST 09 – Dag 1 – Hünxe, Tyskland

DeathFeast_09_dag 1.jpg

Hünxe, Tyskland og Death Feast 2009 var reisemålet. Etter en helt avsindig opplevelse i fjor på denne festivalen hvor jeg møtte og hørte mange nye band som har fått plass i samlingen min hadde jeg skyhøye forventninger til årets Death Feast.

Lærdom nr en… Aldri dra på festival uten å sjekke de bandene som spiller der først.
Ok, så kjente jeg til mange av bandene fra før. Napalm Death er mitt favorittband. Misery Index har alltid sparket rævv, Devourment har levert brutalitet i over 10 år, Vomitory, Entombed, General Surgery… svensker som vet hva de holder på med, og har gjort det i mange lange år.
De ensomme ryttere Shaun og Shawn… henholdsvis Putrid Pile og Insidious Decrepancy er jo heller ikke å forakte.
Russiske Katalepsy har jeg også hørt mye på det siste året…
God Dethroned, Hate, Macabre, Gut, Asphyx… velkjente navn…
Jupp, jeg trodde jeg hadde et godt grunnlag for å dra dit… alt dette virket veldig lovende.

I tilegg ga jeg NOX en ekstra gjennomlytting før jeg reiste, og jeg må innrømme at jeg hadde store forventninger til dette bandet.

Alright… off we go…

 

DAG EN… Jeg ankommer litt for sent til å få med meg de to første bandene… trodde jeg… Band nr 1 på lista spilte ikke, band nr 2 var byttet ut med ett annet band som jeg aldri fikk navnet på. Det var for så vidt like greit… for jeg likte ikke det jeg hørte. På toppen av at jeg ikke likte musikken hadde bandet utrolig elendig lyd fra der jeg stod.

SUFFERAGE entret scenen som andre band. Dødmetall av standard kvalitet. Ikke mer, ikke mindre. Dersom trommisen hadde triggere på trommene sine, noe jeg absolutt mener jeg kunne detekte, forstår jeg ikke hvorfor, for her gikk det tregt… Utight dødmetall er ikke morsomt.

REMNANTS OF FLESH leverte litt bedre enn bandet før dem. Vokalen fungerer godt i musikken, bandet spiller tilsynelatende tight og godt sammen men for meg blir dette ødelagt av lydproblemer igjen. Gitaren vandrer inn og ut uten sammenheng og det eneste jeg kan høre klart er basslinja og trommesettet samt vokalen…

DITCHCREEPER har et problem… Vokalisten tror han er Glen Benton, og det, det er han ikke. I dyreverden er det et tegn på styrke å kunne vise tenner, store og hvite tenner, for å vise motstanderen at du kan ta et oppgjør med hvem som helst. På en scene blir det ikke helt så kult… skremmer i alle fall ikke latteren vekk fra meg. Beklager, men dette blir komedie.
Musikken er heller ikke top notch. Det virker som om bandet ikke har bestemt seg for hvilket tempo de ønsker å ligge på, noe som forvirrer mer enn det fenger.

FLESHGOD APOCALYPSE har et fett navn, men hallo!!!! Intro før hver sang bortsett fra en… og den har mellomparti med sampling av klassisk musikk i stede for intro… Joda musikken er tøff den. Ikke noe å si på det, men å kaste bort 10 av 30 minutter på introer blir helt koko i min verden. Bandet minner meg om Execration fra Oslo. Hadde de tatt vekk introene så ville jeg sannsynligvis ha likt bandet. Her må jeg også si at jeg mente å detektere tekniske problem med stortrommene.

MAN MUST DIE presterer også å levere en patetisk intro. Jeg fatter ikke hvorfor, men noen velger denne tilnærmingen til en festival gigg. Musikken er bra, intensiteten er god. Vokalen var lav i starten, men ble bedre underveis.

KATALEPSY fra Russland var festivalens første gledelige opplevelse. Energiske musikere, en hoppende sprettende vokalist, tighte trommer i en flott utførelse av brutal dødmetall gir meg glede. Mye glede. Publikum virker også fornøyde med Katalepsy, moshpiten livner til. Dette bandet kunne godt ha vært satt opp senere på kvelden, det hadde de fortjent.

PUTRID PILE kommer på scenen… Hele lille mannen. Vokal fra bunnen av helvete, og det liker vi, gitarspilling som holder tritt med alt som er forhåndsprogrammert av trommer og bass.  Putrid Pile funker som faan på Death Feast. Pitten er enorm og intens. Jeg stortrives. Musikken er bra. Det er lite som bør gå galt når det kun er en mann på scenen, men det er fortsatt mye som kan gå galt. Ingenting gikk galt! Alt funket.

ENTOMBED… need I say anything… Bandet har gjestet Norge i mange år, alltid levert, aldri latt noen henge med u-forutrettet sak. Entombed kan dette og det viser de til det fulle. Jeg koser meg som alltid med Entombed, og det gjør de andre festivalgjestene også.

PURGATORY spiller og underholder, men ikke mer enn det. Jeg kommer ikke til å fronte en t-skjorte av bandet, men jeg kommer heller ikke til å slå av cd spilleren om de blir satt på. Live funker de ikke for meg. Jeg har et problem med å se på band som står rett opp og ned på en scene… Kom igjen da… vi har faktisk betalt for å se levende mennesker, ellers kunne vi bare satt på ei skive hjemme…

Macabre har av mange blitt skrytt opp i himmelen og forgudet.  Beklager, jeg forstår ikke hvorfor, så jeg sa ja takk til en flaske med Jäger og redbull og husker ikke mer fra den kvelden.

Lærdom nummer 2: selv om alt var bra året før (med tanke på tidsskjema og lignende) behøver det ikke bli like bra året etter.