OLD MAN’S CHILD – Metallens svar på Supermann

OLD MAN’S CHILD – Metallens svar på Supermann

Old Mans Child er metallens svar på Supermann, banna bein! Han lever et «dobbeltliv», hvor han både spiller i Dimmu Borgir og i OMC. I mai ble skiva «Slaves of the World» gitt ut via Century Media. Et intervju med Supermannen, hvis dekknavn er Galder, var på sin plass…

Først av alt, gratulerer med et sterkt album!
9 låter som er in-your-face, angripende og helt perfekt til å skremme vekk pappagutter i Porsche når jeg cruiser i min 2 seter cab.

Hehe. Takk takk!

Hva inspirerer deg som musiker og låtskriver?

Tja, ikke så godt og si egentlig, plukker vel opp litt inspirasjon her og der, for og være helt ærlig så vet jeg ikke svaret. Kunne jo sagt at det kommer fra å høre på det og det bandet etc. men tror ikke det gjør det, går vel litt mer på det at jeg vet hva jeg liker og åssen riff jeg syns er tøffe og ha i en låt osv.

Når dette albumet skulle formes, hva ville du uttrykke?

Er jo og skape en litt dyster atmosfære da, og som du sa tidligere, skremme bort pappagutter i Porsche.

Hvordan har prosessen vært fra ide til ferdig produkt?

Musikken kommer alltid først, så skriver jeg tekster etter åssen type låt det er, låta gir en slags indikasjon på åssen tekst den bør ha for og si det sånn. men musikken kommer i første rekke sånn har det alltid vært i O.M.C.

Jeg spilte inn alle ideene jeg hadde på cubase og så satt jeg alt sammen når jeg hadde nok materiale og jobbe med, men gjorde jo og all vokal og synth hjemme så dette tok jo en del tid, når alt dette var klart så dro jeg jo i studio og spilte inn trommer og gitarer, så var jo en annerledes plate og lage for meg med tanke på at det ble gjort en god del hjemme.

Innspillingen foregikk i Studio Fredman med Fredrik Nordström som produsent, som også har blitt benyttet på tidligere album. Hvorfor?

Hadde lyst til og prøve et annet studio med denne platen først, men av ulike grunner så endte jeg opp der igjen, en grunn var jo at jeg hadde gjort så mye forarbeid hjemme så jeg måtte bruke en produsent som visste hva han gjorde når det kommer til og overføre lyd filer osv. men en annen grunn var at trommisen bodde jo ikke så langt unna der, så av praktiske grunner ble det til Fredmann igjen, men for all del, det finnes verre valg enn det.

OMC_Galder_1.jpg

Du spiller alle instrumenter selv, i tilegg til å være vokalist. Hva er grunnen til dette?

Mest fordi at O.M.C. ikke er noe live band i disse tider, så da har det blitt til at jeg gjør det selv, og litt på grunn av måten jeg jobber på kanskje. Jeg har jo alltid lagd mesteparten av musikken selv, og siden jeg tilfeldigvis også er vokalist så ser jeg egentlig ikke noe spesiell grunn til og ha mange medlemmer. Da er det bedre og leie inn session folk når det trengs, men selvfølgelig om O.M.C. blir et band som drar mye på turne så må man jo få i sammen et fullt band igjen.

På «Slaves of the World» har du fått med Peter Wildoer (Darcane, Pestilence) til å slå skinn, hva er historien bak dette?

Liker jo og prøve nye trommiser på hver plate som kanskje noen har fått med seg, og Peter er en god trommeslager som kan spille det meste av forskjellige stiler, alt fra jazz til thrash og death-black metal, så jeg tok kontakt og sendte han en CD eller to så øvde han hjemme. Første gangen vi møttes var i studio, men han hadde gjort hjemmeleksen sin han, så han gjorde en meget bra jobb.

Jeg leste forresten følgende kommentar fra Peter: «As far as my performance goes, this is probably the best drumming I have ever recorded so far. I am extremely happy and proud of the session and there's a lot more double bass and blast beats on here than you have normally heard me doing, so look out for this great record!» Hvordan har samarbeidet gått, og hva syns du han har tilført platen?

Samarbeidet gikk veldig bra, er jo alltid en sjanse og ta når man holder på sånn som jeg gjør, som spør om noen kan spille trommer uten og ta en eneste øving først og håpe på at han fikser alt i studio, men jeg har vel lært meg med årene forskjellen på de som "sier de kan spille låtene" og de som faktisk "kan spille låtene" uten og i det hele tatt møte personen først.

OMC_Slaves.jpg

Fet art work! Dette var det Gustavo Sazes som stod for? Hvordan ble dette designet til, fikk han frie tøyler, eller hadde du ideer?

Kan vel si han fikk frie tøyler fra min side i alle fall, siden jeg sjelden har så mye med cover art og gjøre bortsett fra og gi dem albumtittel og noen ideer her og der, men for det meste så er det Century media som har alle kontakter og som styrer med dette.

På Wikipedia står det at dette albumet ble lekket ut på verdensveven i april…. Hvilke konsekvenser mener du dette får for band generelt? Og hvilken straff bør evt de som lekker ut få?

Er vel heller hele systemet som må forandres i stedet for at noen skal ha noen straff tror jeg, de aller fleste har vel lastet ned en film eller sang fra internett i disse dager og det er jo mange kids som er blakke og ikke har råd til og kjøpe så mye musikk, så man kan jo forstå at de gjør det så lenge det er tilgjengelig, men selvfølgelig det er jo ikke bra for noen musikere eller band som prøver og livnære seg som musikere.

Selv mener jeg at metalfans er mer trofaste enn hva f.eks. tyggegummipopen er, hvor låter er Hit den ene dagen og neste vet ingen hvem det var…

Ja enig i det, og metalfans er vel litt mer i den retning av at de faktisk vil ha original CD-en i samlingen sin, det vil i alle fall jeg.

Metal skal «alle» ha meninger om, ha i samlingen, og det blir tilbudt limited editions, LP, og annet snacks, (lenge leve kredittkort!)… hva for slags snacks blir det fra denne skiva?

Er vel allerede to forskjellige versjoner ute, en med t-shirt bl.a. men noe mer enn det vet jeg faktisk ikke, kanskje en LP etter hvert vil jeg anta.

OMC_Galder_3.jpg

Hvordan har tiden vært etter at albumet ble ferdig?

Har jo vært noen intervjuer da, ellers har vel det meste vært som før skiva kom ut vil jeg påstå, hehe, stille og rolig. Vi er jo som sagt ikke noe turneband.

Planene fremover. Noen konserter i sikte?

Har ikke noen planer om det med det første dessverre, men hadde jo vært artig og spille litt live igjen, og skal vi gjøre det blir vel Norge første prioritet, men vi får se hva vi får til…

Det er nok ikke bare Galder som mener det hadde vært artig! Så mens vi venter på at han finne frem Supermanndrakten og fly på scenen, så kan vi drømme oss bort til låtene fra planeten Krypton.. jeg mener «Slaves of the World»!!

http://www.myspace.com/officialoldmanschild

OMC_logobanner_09.jpg