FOCUS til Trondheim (17/9), Bergen (18/9) og Oslo (19/9)

FOCUS til Trondheim (17/9), Bergen (18/9) og Oslo (19/9)

Torsdag 17. september – Blæst Trondheim

FOCUS

Kl 22:00

CC: Kr 320

20 år leg plikt

Billetter i salg via Blaest.no

 

Fredag 18. september – Garage Bergen

FOCUS

Kl 23:00

CC: Kr 310

20 år leg plikt

Billetter i salg via Apollon 55315943 og www.billettservice.no

 

Lørdag 19. september – Parkteatret Oslo

FOCUS

Kl: TBA

CC: TBA

Aldersgrense: TBA

Billetter i salg: TBA

 

 

 

Med sin unike progrockvariant manifesterte Focus seg på begynnelsen av 70-tallet som den mest suksessfulle og internasjonalt anerkjente musikalske eksportartikkelen fra Nederland. Bandet ble frontet av Thijs van Leer på Hammond-orgel og fløyte, og gitarist Jan Akkerman. Deres hit-potensiale kom til uttrykk gjennom en perlerad av instrumentaler; "Hocus Pocus", "House Of The King" og "Sylvia" er alle komposisjoner dette bandet umiddelbart assosieres med, men de overbeviste også stort med deres tidløse albumklassikere "Moving Waves", "Focus 3" og "Hamburger Concerto". Som med alle gode ting, kunne heller ikke dette vare, og interne stridigheter gjorde sitt til at dette legendariske bandet etterhvert så sitt endelikt.

Focus nå tilbake på offensiven med en fantastisk line-up! Den genierklærte grunnleggeren Thijs van Leer er fortsatt bandets musikalske ledestjerne. Trommis fra storhetstiden, Pierre van Linden, internasjonalt anerkjent for sine superbe rytmiske ferdigheter, er også tilbake i rekkene. Sammen med Bobby Jacobs, med sin solide bakgrunn fra det nederlandske jazzmiljøet, utgjør han den rytmiske grunnstammen som representerer Focus' umiskjennelige groove. Det store gitartalentet Niels van der Steenhoven trakterer sekstrengeren med all den autoritet og overbevisning som forventes av et band av Focus' klasse.

Man kan forvente å få oppleve alle de gamle klassikerne, og samtidig få muligheten til å oppdage det nye, sterke låtmaterialet bandet har å by på i all sin liveprakt. Thijs van Leer kom en gang i tiden med følgende utsagn: "Our music is evolution, not revolution", og bandet fortsetter å leve opp til denne filosofien med sitt nye album og påfølgende turné. En unik musikkopplevelse venter på Garage i Bergen 18.09.