TRONDHEIM ROCKFEST – Utvider

TRONDHEIM ROCKFEST – Utvider

Fjorårets store fest på Torget, Trondheim Rockfæst fortsetter også i år, og denne gangen går festen over 2 dager med WHITESNAKE, EUROPE, DIMMU BORGIR og KAMELOT som de største trekkplastrene. En liten endring i navnet er også foretatt og vi tok kontakt med primus motor Morten Diesel Dahl for å høre litt kort om navnebyttet og ellers hva som skjer på Torget helgen 22. og 23. mai.

Trondheim Rockfæst ble til Trondheim Rock tidligere i år. Hva var bakgrunnen til navnebyttet og vil det ikke oppstå komplikasjoner mellom dere og tidligere Trondheim Rock Festival?

Trondheim Rock Fest er navnet – Trondheim Rock tar ikke så mye spaltebredde i annonsene. Vi bruker begge navn om hverandre.

Overgang til 2 dager er jo et ganske naturlig valg, men dere er ikke betenkelige med å utvide nå i disse økonomiske krisetider?

Selvfølgelig – men vi vil gjøre et forsøk i år med å utvide vår Classic Rock Night – Med en ekstra dag viet nyere rock og metal.

Det blir både ute- og innekonserter i år. Hvorfor benytte 2 arenaer?

Miljøenheten i kommunen vil ikke la oss holde på lenger enn til kl 24 utendørs på Torget. Vi har laget et program innendørs på Prinsen Hotel for de som velger å rocke frem til kl 02.

Whitesnake & Europe er 2 storheter som vil trekke masse folk. Var de enkle å be?

Vi fikk overtalt dem til slutt – og lokket med et flott publikum og et utrolig godt Dahls øl J

Black metal med Dimmu Borgir på Torget; hvordan tror du det går?

Det blir et kraftig slag mellom den mørke borgen og Nidarosdomen i umiddelbar nærhet. Tror det blir helt fantastisk.

Blir det samme suksessoppskrift på servering som i fjor?

Iskaldt Dahls øl – ingen kø. Tror vi satser på en overgang fra pølse til hamburger i år – eller…

Vi har sett at dere søker etter frivillige til årets fest på Torget. Er det mange som har meldt seg og mangler dere fortsatt folk for å få gjennomført festen?

Vi har hatt bra respons fra folk som vil bidra på festivalen. Det er stort å oppleve samholdet samt det å være med å arrangere en slik begivenhet.

Dere ønsker å ha en festivalcamping i Duedalen? Blir dere enige med kommunen slik at ting kan forberedes til 22. og 23. mai?

Vi satser alt på at dette skal gå i orden. Det dundrer høy musikk fra PA i Dødens Dal en uke i strekk under Studenter UKA. Burde ikke være så veldig farlig med telt og reiseradio i Duedalen et par dager. Regner med kommunen skjønner dette. Bli gjerne med og påvirk dette gjennom vår hjemmeside www.trondheimrock.no

Utendørsscenen regner jeg med er den samme som i fjor, men hvordan er det med innendørsscenen på Prinsen? Hva kan du si om denne arenaen?

Umiddelbar nærhet til Torget. Stor sal i annen etasje med ca 700 publikummere. Her er det først til mølla. Adgang kun for de som har gyldig billett til Torget. Hyggelig bar og betjening. JORN på fredag og Dokken på lørdag. Billetter kan forhåndsbestilles til vivian@rockpartner.no
Jobber med en platesignering og The-Dans på Prinsen lørdag dagtid. Torget åpner kl 18.


Programmet er som følger:
 
Fredag 22. mai:
18.00: Dørene åpnes
18.30: Triosphere på Stage Norway Rock Cafe
20.00: Kamelot på Hovedscenen
22.00: Dimmu Borgir på Hovedscenen
00.15: JORN på Stage Prinsen Hotel

 
Vi gjør oppmerksom på at tidspunktene for når bandene går på scenen er cirka-tider, og avvik kan forekomme
 
TRIOSPHERE (NO)
Triosphere er et norsk heavy metal band som eksperimenter med bl.a. å blande elementer fra sjangrene melodisk, energisk, aggressiv, teknisk og progressiv rock! Musikken kan derfor beskrives på mange måter. Ikke desto mindre, Triosphere er definitivs et live-band vi regner med blir å se på de internasjonale scener om ikke lenge. På Trondheim Torg får vi en pekepinn på at dette er hva de er født til å gjøre!
 
KAMELOT (US/NO)
Selv om bandet er fra Tampa, Florida, har de etterhvert også knyttet seg til Norge, kanskje mest pga elverumsgutten Roy Khan på vokal. I forkant av innspillingen av både The Black Halo og Ghost Opera tilbragte bandet en periode på en hytte i Norge for å hente inspirasjon. De senere årene har Kamelot framstått som en klippe innen sin sjanger, og vi er stolte av å kunne presentere bandet for Trondheimspublikummet.
 
DIMMU BORGIR (NO)
Norges klart største eksportvare innen sin sjanger inntar Trondheim Torg. Dimmu Borgir spiller symfonisk black metal, mye dissonanser, melodilinjer, temposkifter, skiftninger i betoning og taktart, rabiate og teknisk avanserte trommer, mørk stemning og inspirasjon fra klassisk musikk, så vi garanterer en musikalsk opplevelse utenom det vanlige sent fredag kveld.
 
JORN (NO)
JORN er bandet som vil avslutte fredagskvelden med konsert på Prinsen hotell. Vokalist Jørn Lande har en 30 år lang karriere bak seg, og har en av Norges sterkeste og mest spektakulære rockevokaler. Med sin meliodiøse og progressive metalsound vil JORN være en verdig avslutning på fredagens lineup!

 …………………………………………………………………………………….
 
Lørdag 23. mai:
18.00: Dørene åpnes
18.30: Blonde On Blonde på Stage Norway Rock Cafe
20.00: Europe på Hovedscenen
22.00: Whitesnake på Hovedscenen
00.15: Dokken på Stage Prinsen Hotel

Vi gjør oppmerksom på at tidspunktene for når bandene går på scenen er cirka-tider, og avvik kan forekomme.
 
EUROPE (SE)
Det svenske bandet Europe blir satt opp som Special Guests til Whitesnake på lørdag! Europe er kanskje mest kjent som bandet bak hitene The Final Countdown og Rock the Night på 80-tallet. Sammen med headliner Whitesnake, samt Blonde on Blonde og så Dokken senere på kvelden, ser det altså ut til at lørdag kveld blir en kveld med god gammel rock'n'roll!
 
WHITESNAKE (EN)
Sitat Whitesnake: "Vi skal feire 30 år med Whitesnake med et kick-ass live-show, med låter fra fra bl.a. det nye studioalbumet, som for øvrig, er vårt tiende. Vi garanterer mye moro for alle. Ikke gå glipp av festen! Let's Get Rocked In The Still Of The Night".
 
DOKKEN (US)
Dokken fortsetter å imponere. De sjokkerte musikkenverdenen nok en gang da de i 2007 slapp albumet Lightning Strikes Again, og nok en gang bar det inn på hitlistene. Fans over hele verden fortsetter å dyrke Dokkens utrolige "in-demand"-musikalske akt.

BLONDE ON BLONDE (NO)
Det er nå 20 år siden originalbesetningen av Blonde On Blonde sto sammen på scenen. De ga ut albumet "Labyrinth of Love" som solgte hele 25.000 eksemplarer. i 1988 ble bandet av erverdige Arbeider Avisa kåret til Årets Trønderrocker, da i konkurranse med bl.a. TNT, Stage Dolls og Åge Aleksandersen, for å nevne noen! De var hyppig å høre på radioens Ti-i-Skuddet og Norsktoppen, opptrådte på bl.a Sky Channel, NRK1 og TVNorge, i tillegg til å turnere rundt omkring i Europa.

 

 …………………………………………………………………………………….
 
SIGNERING på Prinsen Hotell!
Det vil bli signering av effekter på Prinsen, lørdag 23. mai. Nøyaktig klokkeslett og hvor på Prinsen kommer vi nærmere tilbake til. Følg med på http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.trondheimrock.no

Merchandise
Vi har flere stands hvor band-effekter, cd'er, Trondheim Rock Merchandise m.m. vil bli solgt. Åpningstider kommer vi tilbake til på http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.trondheimrock.no

I år som i fjor blir det servert kald Dahls drikke og kanskje noe å bite i via et system som eliminerer kø. Flere tilgjengelige toaletter enn i fjor – og egen skjenkefri sone for de under 18 år, som også vil fungere som en familiesone. Rullestolbrukere vil samtidig bli tatt bedre vare på, med bl.a. eget felt på tribunen.
 
Dagspass og Double Trouble Weekendpass selges på http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.billettservice.no og på telefon 815 33 133. Festivalen har 18-års aldersgrense, med unntak av egne avmerkede soner for de under 18 og familier som vil stå sammen.
 
Stage Prinsen Hotell     
Billetter til arrangementene på Stage Prinsen Hotell selges i hotellets resepsjon. Gyldig billett til arrangementet på Torget må framvises. Billetter kan forhåndsbestilles på vivian@rockpartner.no, og må hentes senest 10. mai. Oppgi om du vil på fredagens konsert med JORN, og/eller lørdagens konsert med Dokken.

De billettene som eventuelt ikke blir solgt på forhånd, vil bli solgt i døra ved visning av gyldig billett for torget.