THE DILLINGER ESCAPE PLAN til QUART 09

THE DILLINGER ESCAPE PLAN til QUART 09

The Dillinger Escape Plan!

Gruppa har gjennom tidene hatt mange forskjellige line-ups, og består i dag av em mannsterke gutter New Jersey, USA Bandet ble startet i 1997 av gitarist Ben Weinman, og han har hele tiden vært med etter som besetningen har skiftet. De har vært utsatt for uhell og ulykker som rammet medlemmene hardt, men som The Dillinger Escape Plan selv sier:
«Even when you try and kill The Dillinger Escape Plan, they prevail.» The Dillinger Escape Plan spiller musikk innenfor sjangeren mathcore, som egentlig er en ganske ukjent sjanger for mange. Men for å gjøre det hele litt lettere kan man mathcore også beskrives som ekstrem metal, og har røtter i alt fra teknisk death metal til jazz.
The Dillinger Escape Plan er kjent for sine eksperimentelle live shows, fullstappet med energi og trøkk. Ikke rart at disse gutta med beina godt planta innenfor mathcoresjangeren har mye å holde på med om dagen.
Bandet har sluppet 3 fullengder, og har fått god kritikk gjennom tidene.
Siste plata, Ire Works, har høstet veldig gode kritikker, og blir blant annet beskrevet som en voldtekt av sansene. Misforstå rett, dette er en god ting innenfor sjangeren!
Musikken kan beskrives som en tørketrommel som kaster deg inn i de villeste riffene, de hardeste tonene, kombinert med en dash av melodiske partier og andre finurlige innspill.
Quartfestivalen har som alltid fulgt godt med i timen, og er på plass også når det gjelder booking av nyskapende band innenfor metalsjangeren.

http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.myspace.com%2Fdillingerescapeplan