EL CACO på Parkteatret i Oslo (28/3)

EL CACO på Parkteatret i Oslo (28/3)

EL CACO & INSENSE

Parkteatret Scene, Oslo

Lørdag 28. mars kl 20:00

C.C. Kr 180,-

EL CACO ble dannet for om lag 12 år siden, og siden den gang har de vært et av de mest kritikerroste og applauderte rockebanda i Norge. Deres heftige blanding av hard rock, stoner og metal har sørget for en stadig voksende og trofast fanskare.

Bandet kan ikke sies å ha tatt det særlig med ro på utgivelsesfronten, ettersom de står bak fem solide fullengdere, alle utgitt i løpet av de siste åtte årene. Samtlige skiver har jevnt over bare fått sterke anmeldelser, og i rekken finner vi også den Spellemannsnominerte "The Search", som også vant Alarmprisen for beste metal-skive.

Bandet følger sin to-års syklus for utgivelser, og 2. februar finner platekjøperne "Heat" i butikken. Den nye trommisen Fredrik Wallumrød (fra bl.a. Span) er ikke bare en solid forsterkning, han gir bandet en ny dimensjon! Maestro Daniel Bergstrand har nok en gang sittet i produsentstolen (jobber også med bl.a. In Flames og Meshuggah), og med splitter nytt studio har Heat rett og slett blitt El Cacos beste og mest velproduserte album noensinne. Asbjørn Slettemark beskriver det slik (i en anmeldelse for magasinet Mann):

"Med «Heat» beviser de nok en gang hvorfor de har skaffet seg en lojal krets av fans. Bandets tunge vandring mellom 70-tallsrock og moderne stonermetal sitter som et håndtrykk støpt i Walk of Fame, og fra åpningen med "The Glow" og "Heat Heat" demonstrerer Lillestrøm-trioen at de er et av norsk rocks mest storslagne og hardtslående band".

Konserten på Parkteatret er omtrent midt i bandets omfattende vårturné, og ryktene kan fortelle at det ikke skal spares på noe når det kommer til sceneshowet. Fremadstormende Insense og bunnsolide El Caco i løpet av én kveld, bedre blir det ikke!

Du skal være ganske sløv for ikke å la deg rive med av et band som dette altså. For det første, og noe som er veldig viktig i konsertsammenheng, har de et enormt nærvær på scenen.
(Eternal Terror – 24.3.2007)

INSENSE ble startet av gitarist Tommy Hjelm og trommis Håvard Iversen i 1999. Begge to skammet seg over den norske musikkscenen, og ville lage noe annerledes. Derfor startet de et nytt band med folk med svært forskjellig musikalsk bakgrunn. I 2002 ga de ut deres selvtiltulert debutalbum, og begynte på en norsk turné der de fikk mange nye fans. I 2003 dro de på en Europeisk turné som varte i to uker. Plutselig bestemte Håvard Iversen og vokalist Eigil Dragvik seg for å forlate banset. Iversen ble erstattet av Truls Haugen og Hjelm tok over på vokal.

 

Insense_.jpg

 

Så startet de å jobbe med et nytt album, og i 2005 ble “Soothing Torture” gitt ut på den norske labelen Black Balloon Records i Norge og Candlelight Records i utlandet. Nå som sist gang imponerte de pressen, som fikk problemer med å kategorisere dem. Noen av beskrivelsene de fikk var: “Time signatures in the noise tech vein of the new Dillenger Escape Plan, with the subtlety of Neurosis coupled with the extreme controlled aggression of Slipknot” og “Sepultura’s raw heaviness, Meshuggah’s technical prowess, and Strapping Young Lad ’s ornate song structuring.” Selv om beskrivelsene var ganske varierte, fikk albumet veldig god kritikk. Så bestemte bass spilleren seg også for å slutte og ble erstattet av Ola S. Hana. Kort tid etter dro de på en ny europesik og norsk turné, og like etterpå begynte de å spille inn deres tredje album. Det ble innspilt på flere forskjellige steder i løpet av 8 måneder , og for første gang lot Hjelm noen andre enn ham selv mikse plata. I 2007 kom "The Silent Epidemic" ut. Også denne har fått masser av god kritikk.

www.myspace.com/elcaco
www.myspace.com/insense
www.parkteatret.no